שלום...

MrJacKasS

New member
שלום...

אני רושמת בכינוי של הבן שלי, לכן אל תשימו לב לפרטים השוגיים לגביי בפרופיל שלי, אני גננת
חג השבועות בפתח ואני רוצה לערוך לילדים פעילות מיוחדת. חג השבועות עוסק במאכלים חלביים, אז חשבתי לערוך מין "מסיבת גבינות ודברים חלביים". זה הרעיון היחיד שעולה לי עתה בראש. אשמח לקבל עוד רעיונות! בתודה, שמחה.

S m e l l y Cat

New member
שלום לך שמחה ../images/Emo13.gif

יש כמה דברים שאת יכולה ללמד את הילדים בגנך: קודם כל מתן תורה, חג הקציר -הם יביאו טנא לגן עם שבעת המינים - רימון, גפן, זית וכו'..
לא חייבים להרחיב בהכל אלא לתת מושג ואת האוירה הכללית של החג. אפשר להכין ולאכול עוגות גבינה ומאכלי חלב, אפשר ללמד שירים ולחג או כמה ריקודים עליזים, ובנוסף גם יום ירושלים וכו'.. ופעיליות מומלצות למשל כמו ערב אמהות חלבי
שבו כל האמהות נפגשות ומדברות על כל העולה בדעתן.. כל אם יכולה או נדרשת להביא מטעמי חג שהיא מכינה וכך ליצור אווירה נהדרת של הרמוניה
כך תוכלי להכיר את אמהות הגן ולהבין אותן יותר. שמחה לעזור, שושנה

S m e l l y Cat

New member
ואפשר כמו אלה..../images/Emo13.gif

להכין ציורים של שבעת המינים בעזרת ניירות קרפ ולגלגל אותם.. זהו רעיון יצירתי ומהנה וילדי הגן יאהבו אותו בהחלט

MrJacKasS

New member
שלום לך שושנה ../images/Emo13.gif

קודם כל ברצוני להודות לך על תגובתך המהירה ועל הרעיונות המצויינים. ברעיונות על שבעת המינים, חג מתן תורה (אנו גן מסורתי), יום ירושלים (שלצערי עבר ולא עשיתי כלום בנוגע אליו) אשתמש להבא. חשבתי על רעיון לעשות ערב שבועות, ערב שבו ההורים באים עם ילדיהם ומביאים מוצרי חלב לכשנתבקשו, ואז זה גם יהיה חגיגי וגם ההורים יוכלו להיות נוכחים. מצפה לעוד רעיונות טובים כשלך, שמחה ברוכין.

S m e l l y Cat

New member
רעיון יצירתי הגת../images/Emo70.gif

עוד כמוך ירבו לטוב
רעיון מצוין.. כרגע רעיונות יצירתיים לא עלו במוחי. כאשר יהיו אחזור לפורומינו ואכתוב לך
ב-
-, שושנה אוחזת ענף עץ השקד. (

MrJacKasS

New member
תודה רבה לך שושנה ../images/Emo13.gif

בגננו יוצאים לחופשה רק ב-10 ביולי, לכן תהיתי, אילו עוד פעילויות ניתן לעשות עד אז? ממש נגמרו לי כל הרעיונות. מצטערת שאני מפילה עלייך (ועליכם) את עולי, ממש איכפת לי מהילדים. חשבתי לשתף אותם באקטואליה, אך לדעתי הם צעירים דיים (גן חובה-גילאי 5-6). אולי אתחיל להסביר להם על מצבה של מדינת ישראל? בדרך נעימה ורגועה כמובן. זאת אעשה רק לאחר שבועות ושכל רעיונותיי ייגמרו לחלוטין. אשמח לשמוע ממך שושנה ומשאר חברי הפורום

S m e l l y Cat

New member
שמחה שמחתי ../images/Emo13.gif

אני ממש אבלה כי אין לי רעיונות.. אני מצטערת שאת עוברת את הסבל הזה בציפייה בכיליון עיניים לכך שיהיה לי רעיון טוב דיו כדי שתראי לילדי גיל הרך שבגנך. אך אם יצוץ רעיון במוחי הכאוב אמסור לך אותו חיש. ב-
- שושנה אוחזת ענף עץ השקד.

MrJacKasS

New member
לא נורא, חמדתי ../images/Emo13.gif

עזרת מאד, ואני מאד מודה לך. הנה עוד בעיה שרציתי לדון עימכם: בגני יש ילד מופרע לכל הדיעות. הוא מכה ילדים וילדים באים אליי בוכים ונסערים, מושך לילדות בצמה (ולא מאהבה, תאמינו לי), גם הן רצות בבכי אליי, מתפרע עם החול ולא תאמינו, מתחצף אליי לפעמים. כמובן שאיני יכולה להעיר לו בדרך שתגרום לו להפסיק, כי דרך זו עלולה לפגוע בו עד מאד וההורים יכולים לקבל רושם מוטעה. חשבתי על להשאיר אותו שנה בגן שילמד נימוסים והליכות. אך... אינני יכולה לסבול עוד שנה עם הילד הזה, אני ממש מצטערת שאני נוקטת במילים קשות אלה. בכל שנותיי כגננת (8 במספר) לא נתקלתי בילד מופרע שכזה. מה לעשות? שוש, אשמח לתגובה מהירה גם הפעם

S m e l l y Cat

New member
שמח'לה..../images/Emo13.gif

כנראה שכאן, השאלה היא מחוץ לתחומי.. בכל הקשור לילדי גן חסרי נימוסים והליכות איני מבינה, לא נתקלתי בילד כזה. אני מאוד כאובה על כך שאינני יכולה לעזור לך.. המנוי אינו זמין כעת. אנא נסי במועד מאוחר יותר. (זו הייתה עוד הלצה..אל נא קחו לליבכם
) שלום ותודה. שושנה אוחזת ענף עץ השקד.

MrJacKasS

New member
שושי... ../images/Emo13.gif

אינך חייבת להתמצא בתחום זה. נסי לתאר אם היה בגנך ילד שאינו שולט בעצמו... מה היית עושה? 1. להשאיר אותו שנה שילמד נימוסים והליכות, אך "לסבול" (במרכאות!) אותו במשך שנה זו? 2. לשלוח אותו לבית הספר כשאינו יודע להתנהג (ובבתי הספר, כפי שידוע לי, הרחמים על ילדים בכיתה א' הם גדולים מאד). אשמח לקבל תשובה, שמחה ברוכין.

קרני12

New member
ברוכה הבאה...לגבי ה"בעיה" שתארת

אני ממש מבינה את הקושי בהתמודדות עם ילד שמכה, מתחצף וזורק חול. זה אכן פוגע בילדים ומכניס אי שקט לפעילות בגן. אולם היתי נזהרת מאד (עם דגש כפול על המילה מאד) מהשימוש במילה "מופרע" (גם אם זה לא בפני הילד או הוריו). ילדים מתנהגים כך,מתוך מצוקה מסוימת (בעיה רגשית-חוסר תשומת לב לדוגמא, בעיה חברתית-עולה חדש לדוגמא, בעיה עיצבית פיזיולוגית-סף גירוי גבוה/נמוך, בעיה שפתית וכו'). וכאן נכנס תפקידך בתור גננת ואשת חינוך שרואה את הילד ורגישה לצרכיו. אני היתי מציעה לך לערוך על אותו ילד תצפיות במהלך שבוע ולראות באיזה מצבים הילד מתפרץ כפי שתארת, מה קורה באינטרקציה שלו עם הילדים, שהוא צריך להגיע למצבי התנהגות כאלה. לגבי החוצפה: בדקי גם את עצמך ואולי נסי לשנות גישה עם הילד. נסי יותר לקבל אותו, ולהבין אותו, בשפה הקצועית אומרים: נסי להכיל אותו. שירגיש בטוח איתך. נסי להתייעץ עם אנשי מקצוע כמו פסיכולוגית של הגן או המפקחת, אני מאמינה שהן יעזרו לך. ונקודה אחרונה, אומנם אני לא גננת במגזר הציבורי אבל לא ניראה לי שניתן להשאיר ילד בגן בגלל שהוא לא יודע נימוסים והליכות. בהצלחה ואשמח לשמוע איך מתקדם קרני

MrJacKasS

New member
תודה רבה על עצתך...

אני אכן ניסיתי לשנות גישה עם הילד מספר פעמים, אך הוא אינו משתנה. לקחתי אותו אפילו לשיחות רק ביני לבינו כדי להבהיר לו שאסור להכות. לגבי השעיית הילד לעוד שנה בגן - אני גרה בישוב קהילתי שבו אפילו הגננות עצמן יכולות להשאיר את הילד לשנים נוספות בגן. זהו מין "חוק" ייחודי לישוב זה. תודה על קבלת הפנים ועל כל העצות שלך ושל שושנה. שמחה.

yasmin1234

New member
השארות שנה נוספת בגן

אני הייתי בודקת האם הילד בשל לעלות לכיתה א בלי להתיחס לצד ההתנהגותי ואם יש לו את היכולות לא הייתי משאירה שנה נוספת רק בגלל הבעיה ההתנהגותית. אבל אם הוא ילדותי או אם היכולות שלו בתחומים אחרים עדיין חלשים הייתי משאירה שנה נוספת ואולי ממליצה להורים על גן אחר ...

חניני

New member
בנוסף לנאמר

הייתי עושה על הילד תצפית ועורכת רישום.אוספת מידע. ופונה לבקש עזרה כשיש לי מספיק נתונים על הילד והתנהגותו להשאיר ילד בגן ללא תוכנית התערבות מתאימה, לא נראה לי נכון

MrJacKasS

New member
תשובה...

כאמור, דיברתי עם הילד פעמים רבות אך הוא אינו שינה את התנהגותו. אערוך תצפית בשבוע הקרוב ואראה האם חל שינוי קל, ואם יימצא לנכון להשאירו לשנה נוספת בגן. תודה לכולכן על ההצעות, שמחה ברוכין.

חניני

New member
לפעמים לא צריכים לדבר

אולי לנסות להכיל אותו. לחבק אותו חזק חזק ואז לומר לו בשקט מה שרוצים. העניין הוא לבדוק בין היתר אם זה בשליטתו. כי לפעמים ילד זקוק למשהו שאנחנו כגננות יכולות לאתר, לתאר ולהעביר לגורמים מקצועיים אחרים על מנת לנסות ולתת פתרונות מתאימים לדברים שעולים בגן. זו אחריות גדולה מאד, זה לא תמיד קל. אבל זה חלק מהתפקיד שלנו לדעתי עולות הרבה שאלות. והתשובות לא תמיד צריכות להיות אצלינו הגננות. שיהיה בהצלחה גם לו גם לך

MrJacKasS

New member
תודה על העצה...

ורק כדי להבהיר את העניין, אני מדברת פה על ילד שמתנהג כבריון של ממש. פעם אחת הייתי אף נוכחת באחד ממעשיו. לילדה מהגן היה יום הולדת והיא התלבשה יפה מאד, ובהפסקה הילד פשוט בא אליה וזרק עליה חול על בגדיה היפים. קראתי לו וממש צעקתי עליו כי היה ממש חבל לי על הילדה, שדרך אגב, היא בתה של חברה קרובה שלי. הילד החל לבכות על שצעקתי עליו. איך אני אמורה לגרום לו להפסיק עם מעשיו ולא לפגוע בו בו זמנית?

למעלה