שלום....

PLAIN OL ME

New member
שלום....

אני מבין הרבה בפסיכולוגיה, זה מאוד מעניין אותי ואני מסוגל לנתח את עצמי ולהגיע לתובנות איכותיות לבד אני בנאדם מאוד נוירוטי להלן כמה הפרעות שיש לי: OCD, ADD,Social phobia, Various dissociative disorders (or DDNOS), a depressive element אני אפרט יותר בקרוב מאוד חשוב לי להיפטר מכמה דברים.... תלותיות באנשים שאני אוהב, בעיות אמון וחרדות הדומות לחרדת נטישה, התנהגות אובססיבית, זיכרון משובש וריקני של החיים שלי, חוסר משמעות וחוסר זהות

גרא.

New member
Plain ol me,אכן הידע שלך על

הבעיות הפסיכולוגי רחב ונרחב..וככזה, אתה וודאי יודע ומבין, שלא תוכל לקבל כאן בפורום שום עזרה מקצועית של ממש..וודאי שלא נוכל כאן לממש את כל ה"דברים" שאתה רוצה להפטר מהם..זה לא המקום,וחבל שתפתח צפיות.אתה זקוק מן הסתם לעזרה פסיכיאטרית, שאולי אתה כבר מקבל..לא לכמה מילות עידוד כאן בפורום.תהיה בריא.

PLAIN OL ME

New member
לא הבנת

יש לי ספקות בקשר לתובנות שלי................. לפעמים ואני לא יודע איך זה ניתן לטיפול (הבעיות שיש לי...), אני מבין יותר בפסיכולוגיה מבחינה תיאורטית מאשר בפסיכותרפיה ואכן אני כבר בטיפול, יותר משנתיים אבל אני לא מרגיש שזה עוזר כל כך ואני לא מבין למה ועוד בעיה שמטרידה אותי היא שאני חושד שיש אירוע טראומטי בעבר יש לי את רוב הסימפטומים של הפרעה פוסט-טראומטית ואני לא יודע מה עשוי להסביר אותם אני לא זוכר כמעט כלום מהחיים שלי... יש איזושהן טכניקות שמעודדות היזכרות באירועים מודחקים? כמו כן אני רוצה ללמוד יותר על הקהיה בעיה נוספת שמפריעה לי היא שאני מרגיש שהפסיכולוגית שלי לא מבינה אותי ושהיא לא יכולה לעזור לי כל כך... בכל אופן, אם את/ה יכול/ה רק להמליץ על חומר קריאה אפילו, אודה לך מאוד ודרך אגב, לקחתי סרוקסאט במשך כחצי שנה והפסקתי לקחת על דעת עצמי כי זה לא עשה כלום חוץ מלהגביר את ההפרעות הדיסוציאטיביות..

PLAIN OL ME

New member
למעשה הייתי צריך לומר זאת בהודעה

הראשית ולכן לא הבנת אז עכשיו את כן מבינה - אני אמנם משיג תובנות אבל אני לא יודע איך ליישם אותן בצורה שתקל על הסימפטומים... לא יודע מה לעשות עם הידע ועוד בעיה - הייתי רוצה טיפול לוגותרפיסטי.. אבל אין אף אחד בסביבת מגוריי שעוסק בלוגותרפיה. בכלל אין פה הרבה פסיכותרפיסטים, זאת עיר מאוד קטנה ומרוחקת (אילת..). והפסיכולוגית שלי... היא אמנם אקלקטית בתפיסתה אבל היא עוסקת בתרפיה פסיכודינמית ובאה מרקע פחות או יותר פרוידיאני... והיא אמנם מכירה ברמה השטחית את האסכולה הלוגותרפיסטית (דיברנו על זה פעם) אבל היא לא מתמצאת בזה.... לא יודע איזו עזרה אוכל לקבל בפורום הזה, אבל ניסיתי את מזלי פה כי לא מצאתי מקום אחר

גרא.

New member
P.O.M ,הבנתי היטב למה אתה חותר

ןמהן הצפיות שלך.אבל הפורום הזה, אינו יכול להחליף בשום צורה, טיפול פסיכולוגי מסוג זה או אחר..גם אינו יכול מבחינה אתית לדון במומחיותה של פסיכולוגית זו או אחרת..לצערי, זה המצב, ומעבר להקשבה לדבריך, בנסיון להבין מה מציק לך, וממה אתה סובל.אין ביכולתי להתמודד בצורה רצינית ומעמיקה עם הבעיות הללו,ועימך הסליחה.

PLAIN OL ME

New member
תודה בכל אופן

אחרי שקראתי עוד על לוגותרפיה הבנתי איך אני יכול להקל על עצמי לבד אני אשתמש בהתכוונות פרדוכסלית עם רוב הבעיות האובססיביות והחרדה החברתית אני אחקור טכניקות קירקוע לעומק ואדון בהן עם הפסיכולוגית... בשביל הדיסוציאציה ואני אחקור עוד בתחום הלוגותרפיה מאוד מעניין אותי הרעיון שיש משמעות גם בסבל... אני מוצא בזה נחמה

SomeCrazyShit

New member
דעתי...

התכוונתי לענות לך כשכתבת את המסר הראשון, אך התלבטתי, אולם כעת אני יותר בטוחה בדעתי. בתור אחת שגם כן מאוד אוהבת פסיכולוגיה, אני מכירה את ההרגשה הזו שאתה קורא על מחלת נפש כלשהי ומוצא שלך יש תסמינים דומים. זה קרה לי המון, אבל אני לא חושבת שאתה באמת יכול לסמוך על זה ולאבחן את עצמך. עד כמה שאתה מבין בנושא (גם אני מבינה המון), אני לא חושבת שאתה יכול סתם כך לקבוע שאתה סובל מאי-אילו מחלות נפשיות. לא כל מי שסובל מסימפטומים שלהמחלה בהכרח לוקה בה. אם הדבר אכן היה כך, אני הייתי חולה ב: הפרעת אישיות סכיזואידית, הפרעת אישיות דו-קוטבית, חרדה, פיצול אישיות, הפרעת אישיות גבולית, הפרעת גוף דיסמורפית, OCD וכהנה וכהנה... אז קח את זה לתשומת ליבך! ודרך אגב, אתה יכול לנסות לקחת תרופה אחרת. בקשר לחומר לקריאה: אתה יכול לחפש במנוע חיפוש, זה לא ממש בעיה. ויש איזה מיליון ספרים, באמת שלא חסר. אתה צריך ספרים? אם כן - על איזה נושא בדיוק? יש את "סערת נפש" של יורם יובל, אחלה ספר. ואם יש ספר מסויים שאתה רוצה עליו חוות דעת - אתה מוזמן לשאול. מספר שאלות לי אליך: למה אתה מתכוון בזיכרון משובש וריקני של החיים שלי? במה זה מתבטא? האם ניסית להשלים את החורים בעזרת אנשים אחרים? מה הפסיכולוגית שלך אומרת? מה האבחנה המקצועית שלך? מה דעתה בנושא? מה זה טיפול לוגותרפיסטי ולמה אתה חושב שאתה צריך את זה?

PLAIN OL ME

New member
כן...

קודם כל, אני יודע בביטחון שיש לי OCD, גם הפסיכולוגית שלי ואבא שלי מסכימים (אבא שלי פסיכותרפיסט) ו- ADD אני גם ידוע בביטחון, עשו לי אבחון. והפסיכולוגית שלי אומרת שאני משתמש במנגנונני הגנה דיסוציאטיביים שאופיניים להפרעה פוסט-טראומטית. אבל היא לא יודעת הכל... יש לי אפיזודות של דה-ראליזציה, טראנסים, ספייס-אאוט, וכולי. וגם חרדה חברתית זה משו שאבא שלי והפסיכולוגית שלי אומרים שיש לי (ואני לא הייתי מסכים פעם אבל היום אני כן) וגם... יש לי פלשבקים אודיטוריים לפני השינה. אני מבין שההפרעות שהזכרת הן אלה שיש לך סימפטומים רבים שלהן... אבל אלה שאני הזכרתי יש לי את כל הסימפטומים שלהם. יש לי גם סימפטומים רבים של PTSD, BPD, Bipolar disorder ועוד אבל אני לא חושב שיש לי את ההפרעות האלה. ושתדעי, יש לי תובנות רבות גם בנוגע למקורות הבעיות, לא רק מהותן. הפסיכולוגית שלי עדיין לא הגיעה לדיאגנוזה ראיוה לשמה, וזה אחרי שנתיים ורבע של טיפול. טוב, רוב הזמן לא חשפתי כלום, לא הייתי מוכן לדבר.. בחודשים האחרונים אני כן מדבר, ונחשף. היא ואני מסכימים על רוב התובנות שלי, כלומר אלה שאני מספר לה, בינתיים עוד לא סיפרתי לה על התובנות החשובות באמת.. התחלתי רק בפגישה האחרונה. הפגישה הבאה מחר, אגב. זיכרון משובש וריקני - אני לא זוכר שום דבר מהילדות, אני זוכר כמעט שום דבר מלפני כיתה י'. בכיתה י' התחלתי לקחת ריטלין. אני עדיין לוקח ריטלין. זה עוזר. ועדיין יש לי בעיות זיכרון.. הן קשורות בעיקר להפרעת קשב וריכוז. אני זוכר קצת יותר טוב דברים שהתרכזתי בהם יחסית. הזכרונות שיש לי הם לא שלמים. הם מקוטעים. הם פרגמנטליים... רסיסי זכרונות או איים של זכרונות יהיה יותר מדויק יותר לומר. אני עשוי לזכור משפט אחד שנאמר מאירוע מסוים, למשל. יש דברים שאני זוכר ואני לא יודע מאיפה וממתי. ואין לי שום זכרון של עצמי מהעבר, גם מהאירועים שאני כן זוכר. אם את רוצה לדעת על לוגותרפיה אני ממליץ לך לקרוא את "האדם מחפש משמעות", "הזעקה הלא נשמעת למשמעות" ו"השאיפה למשמעות" של ויקטור פרנקל. על מה אני רוצה לקרוא - בעיקר טכניקות תרפאוטיות, לא תיאוריה.. קירקוע, הרפיה, הקהיה, Reflecting, דו-שיח סוקראטי, טכניקות התמודדות קוגנטיביות (במיוחד עם חרדת נטישה וחרדה חברתית), טיפול דיאנטי (Dianetics - אסכולה אלטרנטיבית ולא מאוד מקובלת אך בעלת הצלחה מעשית גדולה), וכל טכניקה שעשויה לעזור לי להיזכר באירועים מהעבר ו/או להתגבר על הפרעות דיסוציאטיביות... את יודעת אולי איפה באינטרנט יש רשימות ספרים של פסיכולוגים? במיוחד פרויד, אנה פרויד, אריקסון, אריך פרום, אוטו ראנק, קארל רוג'רס, יונג, אדלר, ויקטור פרנקל, קרן הורני, ועוד... קל למצוא חומר עליהם באינטרנט, אבל לא ספרים שלהם.. חוץ באמזון וכדומה, כמובן. אבל אני לא מעוניין בלקנות ספרים דרך האינטרנט.

למעלה