כן...
קודם כל, אני יודע בביטחון שיש לי OCD, גם הפסיכולוגית שלי ואבא שלי מסכימים (אבא שלי פסיכותרפיסט) ו- ADD אני גם ידוע בביטחון, עשו לי אבחון. והפסיכולוגית שלי אומרת שאני משתמש במנגנונני הגנה דיסוציאטיביים שאופיניים להפרעה פוסט-טראומטית. אבל היא לא יודעת הכל... יש לי אפיזודות של דה-ראליזציה, טראנסים, ספייס-אאוט, וכולי. וגם חרדה חברתית זה משו שאבא שלי והפסיכולוגית שלי אומרים שיש לי (ואני לא הייתי מסכים פעם אבל היום אני כן) וגם... יש לי פלשבקים אודיטוריים לפני השינה. אני מבין שההפרעות שהזכרת הן אלה שיש לך סימפטומים רבים שלהן... אבל אלה שאני הזכרתי יש לי את כל הסימפטומים שלהם. יש לי גם סימפטומים רבים של PTSD, BPD, Bipolar disorder ועוד אבל אני לא חושב שיש לי את ההפרעות האלה. ושתדעי, יש לי תובנות רבות גם בנוגע למקורות הבעיות, לא רק מהותן. הפסיכולוגית שלי עדיין לא הגיעה לדיאגנוזה ראיוה לשמה, וזה אחרי שנתיים ורבע של טיפול. טוב, רוב הזמן לא חשפתי כלום, לא הייתי מוכן לדבר.. בחודשים האחרונים אני כן מדבר, ונחשף. היא ואני מסכימים על רוב התובנות שלי, כלומר אלה שאני מספר לה, בינתיים עוד לא סיפרתי לה על התובנות החשובות באמת.. התחלתי רק בפגישה האחרונה. הפגישה הבאה מחר, אגב. זיכרון משובש וריקני - אני לא זוכר שום דבר מהילדות, אני זוכר כמעט שום דבר מלפני כיתה י'. בכיתה י' התחלתי לקחת ריטלין. אני עדיין לוקח ריטלין. זה עוזר. ועדיין יש לי בעיות זיכרון.. הן קשורות בעיקר להפרעת קשב וריכוז. אני זוכר קצת יותר טוב דברים שהתרכזתי בהם יחסית. הזכרונות שיש לי הם לא שלמים. הם מקוטעים. הם פרגמנטליים... רסיסי זכרונות או איים של זכרונות יהיה יותר מדויק יותר לומר. אני עשוי לזכור משפט אחד שנאמר מאירוע מסוים, למשל. יש דברים שאני זוכר ואני לא יודע מאיפה וממתי. ואין לי שום זכרון של עצמי מהעבר, גם מהאירועים שאני כן זוכר. אם את רוצה לדעת על לוגותרפיה אני ממליץ לך לקרוא את "האדם מחפש משמעות", "הזעקה הלא נשמעת למשמעות" ו"השאיפה למשמעות" של ויקטור פרנקל. על מה אני רוצה לקרוא - בעיקר טכניקות תרפאוטיות, לא תיאוריה.. קירקוע, הרפיה, הקהיה, Reflecting, דו-שיח סוקראטי, טכניקות התמודדות קוגנטיביות (במיוחד עם חרדת נטישה וחרדה חברתית), טיפול דיאנטי (Dianetics - אסכולה אלטרנטיבית ולא מאוד מקובלת אך בעלת הצלחה מעשית גדולה), וכל טכניקה שעשויה לעזור לי להיזכר באירועים מהעבר ו/או להתגבר על הפרעות דיסוציאטיביות... את יודעת אולי איפה באינטרנט יש רשימות ספרים של פסיכולוגים? במיוחד פרויד, אנה פרויד, אריקסון, אריך פרום, אוטו ראנק, קארל רוג'רס, יונג, אדלר, ויקטור פרנקל, קרן הורני, ועוד... קל למצוא חומר עליהם באינטרנט, אבל לא ספרים שלהם.. חוץ באמזון וכדומה, כמובן. אבל אני לא מעוניין בלקנות ספרים דרך האינטרנט.