שלום :)

נשמתך היא זו שתאשר לך../images/Emo22.gif

ברגע שאת עומדת או משוחחת אם אחד שמוגדר על ידי אדם אחד או שניים כמורה רוחני, את כבר תרגישי אינטואטיבית אם האדם הזה מתאים לך. מורה שרלטן לדעתי מזוהה כאחד שמוכר את עבודתו בכסף רב. עלות טיפול ראשוני לא צריכה לעבור את 300 הש"ח לאדם ידוע. מחיר עממי נע על סביבות 180 ש"ח לטיפול. שוב זו דעתי האישית בלבד לאור נסיוני. המחיר מתאים לישראל ולא לשום מדינה אחרת. אם את מוכנה להכיר מורה רוחני הוא יגיע. אומרים: ,כשהתלמיד מוכן המורה מופיע". כל זמן שיהיו לך התנגדויות מול דמות שאמורה להראות לך את הדרך לא תופיע הדמות הזו בחייך. אני לא מאמינה ביכולת שלך כרגע להיות המורה הרוחנית של עצמך. למה? כי חסרים לך כלים. כי חסרה לך שפת התקשורת הרוחנית. כי קימים המון שבילים והמון דרכים ואין בעיה ללכת בהם לאיבוד. כי יש הרבה בורות ומכשולים בדרך, ואם נפלנו לבור מי יושיט לנו יד לעזור לנו לצאת ממנו? רק אדם שעבר את השלבים במשך עשרות שנים. רק אדם שעבר את המהלכים לפננו ויודע מה הוא עושה, רק אדם שעבר את המהלכים הללו ומוכן להיות מורה לאחרים. להיות מורה רוחני זה בכלל לא נעים. המורה עומד במצבים שהוא נותן את כל כולו לנזקק מביא אותו על דרך המלך ובסוף הוא נתקל בשנאה תהומית של המטופל מולו. שנאה זו יכולה גם להתפרש בתקיעת סכין בגבו של המטפל. כיצד? הפצת שקרים על המטפל, זלזול בו, הכפשת שמו... למה? כי המטופל לא עשה את העבודה. כי המטופל פתח אהבה אינסופית למטפל שכהרף עין האהבה התהפכה והפכה לשנאה בגלל משימה כזו או אחרת שהמטופל לא עמד בה... לא קל להיות מטפל כמו שלא קל להיות מטופל. זה צריך לבוא מבחירה רק כשאנחנו מוכנים. זו אחריות כבדה. חוץ מזה שאנו כן צריכים מורה בתחילת הדרך כדי להתביית על זוית עבודה אחת. אין בעיה בהמשך להחליף מורה רוחני באחר ככל שמתקדמים בדרך. ומה הוא סופה של הדרך? להיות מורה רוחני לעצמנו... זה הוא סדר הדברים הנכון לדעתי האישית בלבד. בהצלחה

freearth10

New member
לא מתמצאת בענייני רוחניות אבל

דווקא כן בענייני הוראה ומורה שגורם להתפרצות של שנאה לא השכיל להעביר את הידע שלו במידה שהתלמיד יכול גם לעכל. למה מטופל לא עשה את העבודה? כי היא היתה גדולה עליו מידי? כי לא היתה לו מוטיבציה? כי למורה היה מאוד נוח לא לפתח אצלו את העצמאות ולקיחת האחריות? דרכי העולם הן מופלאות. אדם שאומר - רק הדרך הזאת נכונה - הוא אדם קיצוני, שלא רואה את כל התמונה. יש הרבה דרכים. לאחת מתאימה דרך כזאת - לאחר דרך אחרת. אז את אף פעם לא נפלת לבור וידעת גם לצאת ממנו ובגדול? אני דווקא כן. האמת היא שאת הפתרונות הכי יצירתיים תמיד מצאתי דווקא כשנפלתי לתוך הבור ולא היתה לי שום ברירה הייתי חייבת לעלות או להשאר שם לעד.

שאלות יפות את שואלת../images/Emo9.gif

ביום שאבחר באמת ובתמים להיות מורה אמיתית ואהיה מוכנה לקחת את כל הסיכונים של המקצוע אוכל לענות על השאלות שהצגת. אני חושבת שתשובות יותר טובות מהתשובות שלי אפשר למצוא בספר : "סודות אטלנטיקס" של ילדי חוק האחד. אפשר להתרכז בפרק מי הוא המורה האמיתי? שם ישנן תשובות מדויקות על כיצד לזהות מורה רוחני אמיתי. לדעתי האישית בלבד המורה הוא רק כלי. אם מטופל מעדיף להסתכל על המורה כבשר ודם כולל תכונות אופי והתנהגויות פיסיולוגיות מפספס את ההדרכה הרוחנית. אין בעיה לקחת את המורה ולתת לו תכונות של אם- בזמן טיפול בראש פרק ששמו חרדת נטישה או חסך באהבה. אין בעיה להחליט שהמורה הוא החבר הכי טוב שלך או בן זוגך בגלל שעדין לא מצאת את השלם שבך ואת הזוגיות שלך. אין בעיה להשליך על המטפל את כל התסכולים שלנו ואת כל חוסר ההצלחות שלנו. והמטפל צריך המון כוחות נפש להשאר מטפל למרות כל הזבל שהמטופלים שופכים עליו. " מה רבות נסתרות דרכי השם ומה רבות נפלאות דרכיו המה"... משפט זה מאשר את התובנה שלך שרבות הן הדרכים להגיע אל אותה מטרה. מה היא המטרה? לדעתי האישית בלבד: מציאת השקט השלום השלווה והאיזון בנו בני האדם. אותה רגיעה אותו שאנטי אותו כיף שבחיים שכולנו מחפשים. ישנן שתי דרכים ללכת בחיים: אחד דרכם של חכמים: אלו שלומדים מנסיונם של אחרים. אחרת דרכם של כרישים: אלו שחיבים לעבור את החוויות על גופם ודרך התחושה האישית ללמוד את התובנות רק מתוך נסיונם האישי. שנים רבות היתי נמנית על קבוצת האנשים השניה. לא אחת פגשתי מפלצות בדרך, דרקונים, נחשים ועוד כל מיני כרישים מאימים. כן נפלתי בבורות וגם יצאתי מהם. נכון חבולה וגם מחוזקת. יחד אם זאת תמיד שאלתי את עצמי האם לא יכולתי לעשות את זה בצורה יותר נעימה וקלה? היום אני יודעת שקימת גם דרך אחרת קלה יותר ופחות פוצעת... בהצלחה בכל דרך שתבחרי

freearth10

New member
מטפל טוב

הוא אדם ששלם עם עצמו ויודע כמטפל שחלק מהטיפול הוא הוצאת דברים החוצה. לא פעם הלכלוך יושב שם כה עמוק שמה שיוצא זה מאוד מסריח. לא לכל אחד יש כוח להמשיך ואחד משלבי הטיפול הוא התמרדות כנגד המטפל. צריך להבין שזה הפחד של המטופל מפני חשיפת ההכחשות ומבלי להתעמת עם הפחד הזה הוא לא ישיל את החומה שבנה. אם המטפל יודע מה הוא עושה ויודע שהוא בדרך הנכונה שזה הוא רק תהליך טבעי שלה,זה לא יפגע בו אישית. והשמצות ולכלוך חוזרים כמו בומרנג למי שעושה זאת.
מאיה

מקבלת כל מילה שלך באהבה../images/Emo140.gif

נכון לגבי שלמות המטפל. אני שמחה שאת הגעת לתובנות היפות. אני מקווה שאת פיתחת את אותן כוחות נפש שיעזרו לך להתמודד מול מטופלים מתמרדים, דרך אגב זה מאד מאד כואב... אני עדין בשלב בו אני לא נטרלתי לגמרי את עולם הרגש שלי, ומודה אני שאני מגיבה לעיתים על סיטואציות באופן אישי בעיקר מול האנשים היקרים לי. אני תלמידה בדרך. אולי אני גם מורה שבדרך... בהצלחה לכולנו בדרך

avaloka

New member
אין דבר כזה טעויות

הבטן, הלב, התחושה, לא משנה איך נקרא לזה, אבל אנחנו יודעים אם משהו הוא נכון לנו או לא. כמו בכל דבר בחיים - כדאי להאמין למה שמרגיש נכון, ולעזוב מה שמרגיש לא נכון. אנחנו לא יכולים להשאר במקום. אנחנו יכולים להתקדם לאט לאט, אבל כולנו מתקדמים וכולנו נגיע למטרה הסופית שלנו. כל אחד ואיך שהוא בוחר לקרוא לה.

חזרתי

חזרתי היום ופתאום ים של תשובות. תודה רבה לכולם. למדתי הרבה על האני העליון . נדמה לי שהבנתי באיזה מצב או דרגה אני היום. צריך הרבה סבלנות ויכולת להגיע לאני העליון לא בגלל אגו יותר בגלל הרצון לגלות אותו. לדרייה - פירוש "אור גנוז" זה אור שהבורא גנז אותו לצדיקים. והשאיר את האור הטוב שנמצא פה בעולם בשביל כל אחד מאיתנו. (ולמה נדמה לי שכבר כתבתי את התשובה הזו בפורום הזה?) שוב אותה הרגשה משונה לא?

להתחבר ל"אני" הגבוה ../images/Emo140.gif

אף פעם לא ניסיתי להסביר את זה במילים, אבל יש ספרים, שיוכלו לעזור לך יותר מאיתנו, אלה הספרים של סאנאיה רומן. בהצלחה

למעלה