שלום

יוֹאב

New member
שלום

אולי יש לכם רעיונות מאיפה אני יכול לקחת רעיונות לפעילויות של יום השואה בשביל חניכים בתנועת נוער? תודה

eviv

New member
תמיד כיף להיות מקוריים

רעיון שעלה לי כבר תקופה זה לעזוב את הפעילויות הנדושות שמביאות רק כאב בזיכרות ובדימיון אבל בתכלס לא מחנכות. אני חושב שכדאי שתעשה פעולה על המצב אז ועל המצב היום תמיד תוכל להראות כתובות מוות ליהודים ולידם אתה יכול לשית תמונה של כתובת ממות לערבים זה יכול להעביר נק' שאנחנו צריכים ללמוד מהעבר עוד דבר שאפשר לעשות זה לתת מידע לגבי מרד ורשה מרד שבני נוער יזמו והפעילו אותו. אפשר לצאת בשאלה מה אנחנו הנוער רוצה לעשות בשביל החברה כמו המורדים שתי מחשבות שלי שכולן בחינם...

MoonShield

New member
רק הערה קטנה

אם לא מדובר בתנועת נוער פוליטית אז אין מקום לתעמולה פוליטית. בקשר לקטע של לפעול, זה נחמד מאד כחלק מהפעילות אבל אפ להפוך את זה למרכז הפעילות אז החניכים עלולים להחמיץ את החלק החשוב יותר (שישה מליון אחרי הכל...)

eviv

New member
זה יפה לזכור אבל לא מספיק...

זה יפה שנגרום להם לזכור שאהנאצים הרגו יהודים בין השאר אבל גם חשוב לחנך למשהו. לא יעזור אם רק נזכור אבל אחרי היום הזה אנשים ימשיכו לרשום מוות לערבים...

MoonShield

New member
מטרתו של היום הזה היא לזכור ולהזכיר

נכון, חשוב לחנך. אבל החינוך לא מסתכם ביום זה או אחר. היום הזה נועד בשביל לזכור את קורבנות השואה. לא משנה מה תעשה, לא תצליח לחנך אנשים ביום אחד ורק תקבל תגובות שליליות. מעבר לזה שזה לא אתי לשכנע ילדים לדעה פוליטית מסוימת.

חרפה חינוכית!

אין מקום להשוואה ואין מקום לשטיפת מוח! להראות תמונות מהשואה מתוך מגמה להשוואה למצב היום זה גם לא נכון לחלוטין, מפורך לגמרי ומעבר לזה זה בושה חינוכית להעלות רעיון זה כלל. חינוך הוא לא שטיפת מוח של חניכים, הוא לא "העברת מסרים"! חינוך הוא הקריאה למחשבה חופשית, ללמוד ולהפנים. אני מסתייג מהרעיון חד משמעית ולדעתי אין לקבלו בשום אופן. איתי

למעלה