שלום!

• פותח הנושא krn
  • פורסם בתאריך

krn

New member
שלום!

כבר מזמן לא הייתי כאן: המחשב שלי הלך לפני כחודש וכל החומר שהיה לי בו הלך איתו
אתן לא יכולות לתאר לעצמכן איזו תחושה נוראית. אשמח אם תעזרו לי לאגור חומר חדש... תודה

krn

New member
תודה, כשאתארגן אודיע לכן

אנצל את ההודעה להביע את דעתי על כל מיני רעיונות וסיפורים על יום השואה. סיפור בחרוזים נשמע לי ממש לא לעניין בנושא כזה.החרוזים "מיפים" את הסיפור, ולי עושה תחושה לאנטובה... לדעתי צריך לארגן לילדים את הידע שיש להם מבלי להוסיף להם סיפורים קשים מדי. מתאים בעיני להקריא שיר להדליק נר, לכתוב על הלוח יזכור ופשוט לעבור את היום בשלום. זו דעתי הצנועה

אלהלה

New member
גם אני חשבתי כך אבל...../images/Emo13.gif

קניתי את שני הספרים, צ'יקה הכלבה בגטו, ומה קרה בשואה. ולדעתי נכון להקריא אותם בגן, החרוזים לא מיפים ולא מורידים מסיפור השואה, להפך זה מקל על איך לספר. והשנה אני אספר ואספר לכם איך זה הלך בגן
לי ממש קשה כל שנה עם יום השואה כי אני באה ממשפחה מאוד שואתית ואצלנו בבית כל יום היה יום השואה, נהגתי עד עכשיו להקריא שני שירים של בת שבע דגן על הצפירה ועל הנרות וטוב שיש לי מעוד מקומות לספר (גם שני הספרים האלה שלה
)

רות333

New member
אלה אני ממש מבינה את תחושותייך

גם אני באותה סירה, גם אצלינו המשפחתולוגיה מאוד שואתית,כך שאני מאוד רגישה לכך, ולכן אני חושבת שכדאי להקריא רק את ציקה הכלבה בגטו, סיפור שהוא לא כל כך מאיים, אבל מאוד ממחיש לילדים ותראי שהם יבקשו שוב ושוב את הסיפור הזה. גם אני מקימה פינת זיכרון, שולחן עם נר זכרון שלט יזכור פרח ומסביב עלי אספרגוס. פינה מכובדת מאוד ונוגעת לליבם של הילדים שהם כל כך שומרים שאף אחד לא יכבה את הנר.

קדן

New member
הי בנות

חזרתי מחופשה א ר ו כ ה .... לגבי יום הזיכרון להשואה , בכל שנה אני מתלבטת מחדש כיצד והאם להעביר את הנושא עם ילדים בני שלוש. בדרך כלל אנחנו מדליקים נר זיכרון במפגש בוקר אני מספרת בשני משפטים את הסיבה להדלקת הנר.. ,וממשיכים את היום כרגיל . שאלה : האם הספר שהוזכר קודם ציקה הכלבה בגטו מתאים לגילאי שלוש ?

אלהלה

New member
לדעתי קצת קשה לגילאי 3 אבל...

מכיוון שאצלי בגן יש מכל הגילאים אני מחר אספר להם ואגיד לך איך היתה התגובה מכל הגילאים
ולדעתי באמת אפשר להדליק נר להקריא את השיר על הנרות השונים והצפירה וזהו בערך. הכנתי לפני הרבהההההההה שנים שמינית מגוויל שחור ועליה רשמתי בטוש זהב יזכור. על זה אני מלבישה שקף שעליו 6 להבות - ליום השואה, ומורידה ליום הזכרון
2 ציפורים במכה.

קדן

New member
ספרי לי גם על הסיפור עם הכלבה

נראה לך מתאים לגלאים אלו ? יו .. כל כך קשה לי לחזור לעבודה
וכבר לחשוב על יום העמצאות לג' בעומר....

אלהלה

New member
הסיפור המלא בארכיון

בתיקיה קבצים שהועלו ע"י המשתתפים. מועתק בדיוק מהספר מילה במילה חוץ מהתמונות המלוות

קדן

New member
אלהלה הרבה הרבה ../images/Emo140.gifתודה

נראה לי שהסיפור לא מתאים לבני גילי, אני חושבת שנדליק נר זיכרון אני אסביר במילים פשוטות למה הנר ולזכר מי ונמשיך הלאה .

יעלים

New member
אצלי בגן הילדים בני 2-3

ואני אפילו לא חושבת לספר להם... טוב אולי רק ממש בקטן, על הצפירה ונר הזכרון אבל זה הכל אח"כ יום רגיל בגן.

למעלה