שלום ...

l o s t

New member
שלום ...

אני צריך שירים של רוק מתקדם שקל לתופף אותם . וגם "מייצגים" את הסיגנון .

הרשה לי להגדיר מה זה 'קל'

לי קל לעשות דברים שאני רוצה לעשותם. דברים שאני יודע שבסופו של דבר, כשאדע ואוכל לעשותם - הם יסבו לי הנאה. לכן, עד שאדע לעשותם - לא משנה מה יהיו התהליכים שאדרש לעבור - הכל יהיה לי קל. וגם אם מבחינה טכנית מדובר במשהו שהוא פי עשר ממה שאני יכול ויודע לעשות ברגע נתון - לא יהיה לי קשה. בזכות ההבנה שהכל יחסי ובזכות האמונה בתהליכים פסיכוסומטיים שמתרחשים כל הזמן בגוף האדם אפשר להתגבר על דברים שלכאורה נראים בלתי אפשריים. ועכשיו דוגמה. את תפקידי התופים של פיל קולינס בקטע The Cinema Show אפשר לכתוב בתווים. וכאשר נעשה זאת, ניווכח שהם מאוד לא טריוויאליים ביחס לתפקידי תופים כתובים אחרים, ושהמכות בהם נופלות במקומות לא כל כך צפויים. ולכן קל להבהל ולחשוב שמאוד קשה לתופף אותם. אך שים לב שחלק גדול מהתפקידים שלו מלאים במה שנקרא Ghost Notes - קרי, תווים שמופיעים כמחווה קישוטית, כאלה שלא נהוג לתוות אותם במסורת התיווי המערבית, אך הם ממלאים תפקיד מהותי מאוד ולמעשה הם המבדילים בין התיפוף של קולינס ובין התיפוף של ברופורד, לצורך ההשוואה. למעשה, אני ממליץ לך לנסות ולתופף קטעים כמו The Cinema Show או Get 'Em Out By Friday, שאותם ראיתי מבוצעים ע"י שני מתופפים נפלאים שחיים כאן בארץ - שגיא זקס וטל רובינשטיין (בהתאמה). במבט ראשון נראה כאילו בלתי אפשרי לשחזר את הסאונד העשיר במחוות והמגוון והדינמי כל כך של קולינס. אך מה שיש לעשות הוא שילוב של שתי טכניקות שחזור : האחת, התייחסות "מתמטית" לתפקיד, תוך כדי חיקוי מדוייק של המכות העיקריות. השנייה, פשוט הקשבה, ואימוץ המחוות המופשטות יותר ללא נסיון להבינן ברמה המדעית. לך על זה.

l o s t

New member
תודה רבה על התגובה ....

אני מעוניין אבל במקצבים שדי "מייצגים" את הפרוג רוק . כי כנראה יהיה לי כזה הרכב (הלוואי) , ואני רוצה לשמוע מקצבים בסיסיים שקשורים לסיגנון .

אההם... כן.

The Cinema Show הוא אחד מאבות הטיפוס של הפרוג. חצי ממנו אמנם בארבעה רבעים, אך החצי השני כולו בשבע שמיניות - מייצג בהחלט.

l o s t

New member
אני מכיר רק שלושה להקות פרוג ....

דרים ת'יאטר קינג קרימסון ויש

epitaph

New member
המלצה שלי,נסה להכיר עוד להקות...

להוריד כמה שירים מכל להקה ולנסות להתחבר לסיגנון תיפוף...נסה להוריד כמה וכמה שירים (או אולי,אם יש את הממון אז לקנות אלבומים) של: ELP (פאלמר הוא אחד המתופפים הגדולים...) Genesis (כשקולינס מתופף) Camel (אולי יש כמה קטעי תיפוף מהאלבום Snow goose שיהיו לך יחסית פשוטים) Rush (במיוחד הקטע האינסטרומנטלי YYZ בהופעה חיה,יש שם סולו תיפוף די מרשים באמצע) The Flower Kings (נסה להוריד את שני החלקים של I am the Sun בהתחלה ולהמשיך משם).

למעלה