שלום

היי

אכן צודקת מה שכתבת בעצם מסכם את העבר שהיה לי ...ודי לוקח אותי אחורה בזמן לימים לא ממש נחמדים ועליזים בחיי. תיראי אני לא אגיד שאת לא צודקת בזה שאולי הבעיה שלי היא שאני לא מנסה ובגלל זה אני שוללת דברים בלי לדעת בעצם את התוצאות. אבל לא יודעת בדיבורים זה קל אבל בחיים המציאותייים זה לא כזה קל. הלוואי , הלוואי שהייתי פתוחה וחזקה יותר מאשר להיות ביישנית שנכנסת לתוכה כמו חילזון... זה קשה ממש קשה אבל אני לא החלטתי להיות כזאת סתם כי בא לי , הייתי נותנת הכל כדי להיות מהבנות שמקבלות את עצמן. בכל אופן צדקת ב - 100% בסוף המכתב שכתבת לי לגבי היחס שנראה יותר חיובי כשאני פתאום מרזה , זה לא הגוף זה הגישה שלי לחיים משתנה. תודה שהקשבת אני פה בשבילך באותו מצב... רויטל

מוןשרי

New member
אני רוצה להזמין אותך לפורום

"לרזות בראש אחר" כאן בתפוז בו אנו מדברים על כל הסיבות שגורמות לנו לאכילה ולהשמנה ואיך להשתחרר מהם באיטיות, בהדרגה ולתמיד.

שלום

היי! רציתי רק להגיד תודה רבה על העזרה בבעייתי שכתבתי... תהיו בטוחים שאני לוקחת כל דבר שכתבתם בתשומת לב רבה :)

שלום

שלום.. רציתי לשתף אתכם במצב שאני נמצאת בו המון זמן למעלה משנה. אני חיילת לקראת שחרור מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מהשמנת יתר. לפני הצבא ירדתי בצורה דרסטית 25 קילו תוך 5 חודשים , ע"י הרעבה עצמית. התגייסתי לצבא והייתי לראשונה בחיי שמחה ומאושרת , אנשים התייחסו אלי שונה וכמה שלא נעים לי להגיד על המציאות המגעילה בחיים אנשים אהבו אותי ורצו להתקרב אליי יותר מתמיד ומן הסתם כי הייתי "נורמלית" אחת מאיתם . לצערי הרב לאט לאט העלתי את כל המשקל שהורדתי וחזרתי למה שהייתי מקודם פלוס כמה קילו נוספים ( דיאטות יו-יו ככה זה..) . ושוב הדיכאון, העצב ,הרצון להישאר בבית ולא לצאת חזרו. אני בחורה בת 21 בלי נסיון רומנטי בכלל... התייאשתי מבנים לגמרי , מה לעשות בנים לא אוהבים בנות שמנות ( ובטח עכשיו יגידו שזה לא נכון) אבל מה לעשות תאכלס בחיים אולי אחד למאה בנים באמת נמשך לבחורה עגלגלה. בקרוב אני משתחררת ואני מתכוונת להתחיל דיאטה שוב להוריד את כל מה שהעלתי והפעם בצורה בריאה... הבעיה היא מה עושים עד אז? למה אני צריכה להגיע למצב כזה? אני לא רוצה לצאת לשום מקום עם חברות בסופי שבוע כי רק מהתלבטות מה ללבוש כי שום דבר לא עולה עליי מכניסה אותי לדכאון, ומן הסתם הבגדים שכן עולים ניראים כמו של אישה בת 30 מה שלא מתאים לבחורה צעירה כמוני . אני מאוד אוהבת לרקוד אבל אני מתביישת לרקוד במועדונים , אני מפחדת מאנשים שמסתכלים ובטח חושבים" יו איזה שמנה איך היא לא מתביישת לרקוד "? כל צחקוק שאני שומעת אני חושבת שזה ישר עלי, כל מבט בוהה זה בטח עליי דייי נימאס לי לחשוב שכולם מסתכלים וחושבים רק עליי ...אני מבינה את הבעיה אבל אני לא יוצאת ממנה?? אני בחורה מאוד לא פתוחה ואני לא מתכונת ללכת ליעוץ פסיכולוגי כי אני לא אוהבת לשתף אנשים בבעיות שלי.. מקווה לשמוע תגובות או הצעות שיעזרו לי לצאת מהבועה הנוראית שאני שרויה בה. תודה רויטל

צדקה

New member
לעזאזל--הרזים יותר יפים מהשמנים??

והתשובה לשאלה שלי-היא :ללא ספק לא. היתרגלנו כבר שאדם רזה יפה יותר מאדם שמן-אך זה תלוי בתרבות שבה אנו חיים-ישנם תרבויות שהאדם הכי מכוער ביעיננו הוא כי יפה שם,כמו כן-פפעם הנשים השמנות היו הכי סקסיות ואף אחד לא היה מיסתכל על נשים רזות. אך-כנראה שזה לא ינחם אותך, כמו כן--סיפרת שכאשר היית רזה היית מאוד מאושרת(וזה מראה עד כמה החיצוניות שלנו קשורה למצב הרוח שלנו), לכן אני חושב שאת צריכה לא לחשוב כלל על דיאטה יויו או איך שאת קוראת לזה, ופשוט לעשות דיאטה מבוקרת שבה את תרדי בהדרגה,כך גם מצבך הגופני לא יפגע-דבר שיכול להיות מדיאטה כזו. אני מאמין-שברגע שהביטחון העצמי שלך יחזור אלייך-יהי לך קל יותר לייצור קשרים רומנטיים-אך הכל תלוי בנו. כמו כן חושב-שחשוב מאד שנאהב את עצמנו וגופנו ללא קשר איך אנו נראים, אומנם תמיד צריך לשאוף להיראות טוב יותר,אך באמת שיש דברים חשובים יותר. לגבי טיפול פסיכולוגי--אין שום דבר רע באנשים שניגשים לפסיכולוג,זה דומה באיזשהו מקום לאדם שהולך לרופא כי כואב לו הגרון או יש לו איזשהי בעיה אחרת. כך-שלא מוצא סיבה שאדם הניגש לטיפול צריך לחוש בושה או הרגשה שלילית אחרת-להיפך-זה אדם שמפריע לו משהו-והוא רוצה לטפל בבעיה ולא להזניח אותה-להבדיל מאחרים שמעדיפים פשוט להיתעלם-והרי-בעייתם לא תעבור וכך הם ימשיכו לחיות איתה. לא בטוח שאת צריכה לגשת לפסיכולוג-אך גם אם מרגישה שכן--באמת שאין בזה דבר רע, להיפך. שתהיה לך הרבה הצלחה באזרחות.

צדקה

New member
המציאות לא תמיד צודקת.

עגומה--אך לא נכונה. עם השנים-מבינים זאת. מקווה שעזרתי קצת.

גרא.

New member
רויטלוש21,ההענות הרבה לפנייתך

משקפת, עד כמה בעייתך, היא נחלת רבים..התגובות המקסימות של המשתתפים,כמעט לא הותירו לימה לומר. ובכל אופן..לא בטוח שאת זקוקה לטיפול פסיכולוגי, אבל ללא ספק את חייבת לשנות את הרגלי האכילה בפרט וההתנהגות שלך בכלל.. ואת זה אפשר ללמוד אצל דיאטנית, ולעיתים גם בשתוף איש מקצוע.מה שגם חסר לי בדברייך, מעבר לדיאטות הקסח שאת כנראה נהגת לעשות, ואולי רוצה גם להתחיל עכשיו, זה העיסוק בספורט..את עשוייה להרויח המון בעשייה ספורטיבית אם בהליכה יומימית ברחוב, באימון במכון כושר,ו/או עיסוק בהתעמלות אירובית.ולבסוף, כדאי לך להכנס לפורום שמנות ויפות,מסתבר שנשים רבות, וודאי גברים דווקא חושבים שיש המון יופי וחן בנשים שמנות.. והשאלה מהו יפה, או יופי, בהחלט שנוייה במחלוקת.לכן ברקע המלחמה היומיומית שלך בהשמנה,נסי לראות ,וודאי בתמיכת השווים לך, גם את היפה והיופי שיש בכך, ובך..

למעלה