שלום

greenit

New member
שלום

שנים לא כתבתי כי התקלקל לי המחשב אבל עכשיו הוא בסדר (נושם ואוכל *אוכל טיבעוני כמובן* בכוחות עצמו וללא מכשירים). טוב ועכשיו לבעיות- אני צריכה מתכונים למג'דרה ולתפוחי אדמה אפויים. מתכונים פשוטים וטעימים. פשוט עד לא מזמן הכנתי אותם עם אבקת מרק, זעתר, פפריקה מתוקה וקצת פילפל שחור אבל אחרי שקראתי על האבקות מרק הפסקתי להכין עם זה ועכשיו זה לא טעים יותר!
אז אם יש לכם חלופה טובה אני אשמח מאד (
) למה השבוע אין את בחילת השבוע?
כי לי בהחלט היתה אחת כזאת- למרות שמה שקרה היה בשבוע שעבר אני בכל זאת אספר לכם/ן זה קרה אחרי יום מופרך לחלוטין שפתאום הודיעו לי ששיש לי השתלמות בתל אביב (אני דרך אגב הייתי בטבריה *מאחרת לבית ספר כמובן* ) עוד 6 שעות בערך. אז התקשרתי לשתי המשפחות שהייתי צריכה להיות אצלהם (אני בשירות לאומי ובין היתר עובדת בבית ספר ומלמדת ילדים בבתים שלהם) וביקשתי לדחות את הפגישה/שיעור בכל אופן נסעתי לתל אביב וחזרתי לעפולה שם ההורים שלי היו. עשינו קניות וחזרנו דרך בית שאן. במהלך הנסיעה היה לי ויכוח עם אמא שלי על כך שמבחינתי אסור לה לאכול כבד אווז (אין לי מושג אם היא באמת אוכלת או שאני סתם חושדת בה) בסופו של דבר הגענו למסעדה בבית שאן קיבלנו תפריט ומה אני רואה? כבד אווז
כמעט הקאתי שם. בסופו של דבר חזרתי לאוטו וחיכיתי שההורים שלי ואח שלי יסיימו לאכול (הם לא אכלו את האווז המסכן אבל בכל זאת הם אכלו שם!!!
זאת בחילתי להשבוע. ועכשיו לכמה דברים טובים שקרו לי- נסעתי לסכר נהריים והיה שם הרבה מאד מים בעוצמה אדירה!! והצלחתי להכין (וללוש טוב!) חלה ועוגת שמרים מהמתכון שמשהי שאינני זוכרת את שמה רשמה פה מזמן (מתכון שראוי להכנס לרשימת המתכונים) וזהו נראה לי שבוע טוב שיהיה לכולכם ולכולכן! ביי ביי גלי

אבקת המרק ומסתרי ה - E

כמה דברים: א. חמאה היא חלבית, גלי טבעונית! ב. לא מעט מאבקות המרק (יש כאלו שלא!) מכילות צבעי מאכל מסדרת E אשר חלק מהם מיוצרים מן החי.

yaeltal

New member
מתכון למג'דרה../images/Emo141.gif

מג'דרה רכיבים: 1 כוס עדשים ירוקים שרויים 2 בצלים קצוצים דק 3 כפות שמן מלח ופלפל 2 כוסות אורז מלא שטוף 1/2 כפית כורכום 1/4 כפית כמון 1/2 2 כוסות מים 3 בצלים פרוסים לסהרונים 3 כפות שמן הכנה: 1. להרתיח את העדשים בכמות מים המכסה אותם, עד שיתרככו והמים יתאיידו (כ20- דקות). 2. לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא מקבל גוון זהוב, להוסיף אותו לעדשים, לתבל במלח ופלפל. 3. להוסיף את האורז, התבלינים ו- 1/2 2 כוסות מים. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה בסיר מכוסה 45 דקות (רצוי לעטוף ארת המכסה במגבת ב-10 הדק' האחרונות של הבישול). לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה במשך רבע שעה נוספת. 4. לטגן את הבצלים הפרוסים ב3- כפות שמן עד שמתקבל גוון שחום ולהוסיף לאורז.

sayv

New member
אבקות מרק נקיות לחלוטין מכימיקלים

בחנויות טבע- אמנם יקר, אבל שווה, אני מניחה. קניתי אבקת מרק ירקות- ממש ממש טעים.

למעלה