שלום...

Crichton

New member
שלום...

למרות שאני רק קורא בפורום, אני מאוד אוהב אותו. זה מאוד מעניין אותי לשמוע על החוויות שלכם בחו"ל. אני גר בישראל אגב... אז אני פותח שרשור: 1. ספרו איך היה היום הראשון שלכם. נמק, פרט, והסבר.
2. האם שוחחתם פעם עם מישהו על המצב בארץ? אם כן איך הוא הגיב? 3. ספרו על המצב העכשווי הכללי שלכם. מקווה שיהיה לכם כוח לכתוב, אבל אותי זה פשוט מעניין...

נעמצי

New member
טוב, אז ככה

קודם כל אני לא חושבת שאני דוגמא מייצגת לכל חברי הפורום כי אני נמצאת פה ממש קצת זמן- חודש בערך. אני גרה בגרמניה, ואני שונאת את המקום הזה, 1.היום הראשון היה נוראי. תמיד בסרטים כשמישהו לחוץ הכל נעשה מטושטש מסביבו, והוא שומע בליל של קולות? אז ככה אני הרגשתי. כאילו, אני גם לא יודעת את השפה טוב. - שתבין שהיום לקח לי לעשות שעורי בית בהסטוריה שעתיים כי אני עובדת עם תרגומון . אני יודעת שעכשיו אני מקטרת אבל כשיהיה לי טוב - בתקווה שאי פעם אכיר פה מישהו ואשתלב פה- אז אני אפסיק לקטר. תקרא את ההודעה האחרונה שלי ותבין למה אני שונאת את הבית ספר הזה במיוחד. 2.לא שוחחתי ממש עם מישהו על המצב בארץ כי אין לי עם מי לדבר. אני עוד לא מכירה אותם ולא נראה לי שהם רוצים להכיר אותי. 3. כרגע זה המצב העכשוי שלי- ניסיתי לשכנע שוב פעם את אבא שאני אלמד בבית ספר באנגלית, אבל הוא לאמוכן לשמוע על זה- הוא אומר שבאוטובוס יקח לי איזה שעתיים כל בוקר במקרה הטוב, והוא לא מוכן שאני אסע באוטובוסים פה בעיר. מוניות זה מלא מלא כסף, וזה לא רלוונטי. ובאוטו זה לוקח שעה אם הוא יסיע אותי וזה אומר שכדי להיות בעבודה ב 8 בבוקר הוא יצטרך לצאת ב 6 , שאני אהיה שעה קודם בבית ספר ואז ליסוע שעה שוב פעם חזור לעבודה , כי העבודה שלו פה זה 15 שעה נסיעה מהבית ספר שלי. והוא לא רואה שום סיבה שאני לא אשתלב וכל הבלה בלה בלה הזה, אני בכיתי וטרקתי את הדלת , והוא צעק עלי שאני אתבגר, אז כרגע אנחנו לא מדברים אחד עם השני- כאילו אני לא מדברת איתו. זהו

נעמצי

New member
../images/Emo26.gif

באוטובוסים לוקח שעתיים, כי אנחנו כנראה לא באגף הכי מוצלח של התחבורה הצבורית בגרמניה, ואני לא מאמינה לאבא שלי שזה לוקח שעתיים , לדעתי זה לוקח שעה באוטובוס וחצי שעה באוטו, אבל הוא פשוט לא מוכן הוא " רוצה שאני אשתלב ואקלוט את השפה כי אנחנו פה לא לשנה שנתיים אלא לתקופה ארוכה". סוף ציטוט.

את תקלטי את השפה אניוויז

אני אומרת לך, תשבתי רעב - זה עובד על כל ההורים. אני אישית הייתי מסרבת ללכת לבי"ס, נסגרת בחדר ושמה להם מוסיקה בפול ווליום. דווקא. אבל זאת אני. באיזה כיתה את בכלל?

נעמצי

New member
אני אקח את העצה שלך אמילי

אני מהיום בערבשובתת רעב- למרות שאני יודעת שזה לא יעזור אבא שלי עקשן, ובחיים לא חוזר בו. הוא פשוט מחילט לי על החיים. הוא החליט שעוברים לגרמניה ולא שאל אותי כלום פשוט יום אחד הגיע ואמר לי את זה אחרי שהכל היה סגור. הוא החליט לאיזה בית ספר אני אלך מה שאני יעשה כרגע - נראה לי - זה לשבות רעב- גם כי בחודשיים האחרונים עליתי קילו וזה נורא מציק לי ( אבל הייתי עצבנית נורא ומדוכאת ) וגם הוא יבהל, ואולי- אינשאללה- זה יעזור משהו.. למה אין פה בית ספר ישראלי???
ולמה לעזזאל הישראלי היחידי בבית ספר ( בררתי עם היועצת ) הוא בכתה י"ב שזה בכלל בבנין השני של בית ספר??? ולמה אני מקטרת כל היום???? ולמה אחים שלי הקטנים עוד לא הלכו לישון וחושבים שאני אתיחס אליהם? ולמה אני שואלת כל כך הרבה שאלות?

בית ספר ישראלי זה רע, רע מאוד.

לא ענית לי באיזו כיתה את... אה כן, וכדי שלא יאשימו אותי בגרימת אנורקסיה, תאכלי- אבל לא כשהוא בסביבה.

EROTOMANIA

New member
..................

1. היום הראשון היה מוזר... לא הבנתי מילה ממה שהמורה להיסטוריה אמרה כי היא מדברת כל כך מהר... אממ... הייתי קצת לחוצה, ובסך הכל היה בסדר. 2. שוחחתי רק עם המורים על המצב. הם חושבים שזה ממש עצוב. התלמידים חושבים שזה משעשע, כי אני תמיד עושה צחוק מזה. 3. אין לי מה לספר על המצב שלי עכשיו. אני לא אוהבת כל כך את המקום, אמנם שקט ויפה והכל, אבל אני אוהבת את העיר. אני אוהבת רעש.

טוב אם זה מעניין אותך אז...

היום הראשון בבית ספר היה מוזר, וזה גם לא היה לפני כל כך הרבה זמן, חודשיים בערך. הבית ספר ענקקקקקקקקקקקקקק ממש ממש ענקקקקקק ושמו אותו בכתה של ילדים שהם לא דוברים אנגלית ומאצתי את עצמי מוקפת בסעודים. אבל אחרי שלושה ימים העבירו אותי לכתה רגילה ושם היה בסדר, בהתחלה הם שאלו אותי פווול שאלות אבל אחר כך הם נרגעו קצת... דיברתי עם די הרבה אנשים פה על המצב בארץ. כשרק הגעתי אז הסגן מנהל שהוא יהודי ויש לו קרובים בנתניה דיבר איתי על ישראל הרבה, אבל בכלליות הרבה פה די מתענינים במה שקורה בישראל אז יוצא לי להסביר להם די הרבה, ואיך הם מגיבים? לכל אחד יש התגובה האופינית שלו- יש כאלה שבטוחים שישראל זה מלחמה אחת ארוכה ואסור לצאת מהבית, יש כאלה שמצדיקים את ישראל בכל הבאלגן הזה, יש כאלה שדווקא את הפלשתינאים וכו' וכו' המצב שלי עכשיו סבבה תודה איך אצלך?

למעלה