שלום.

לונה..

New member
שלום.

יש לי בעיה. אני בת 17, כתה י"א ומבולבלת מאוד. אני נמצאת במגמת מנהל עסקים, מה שדורש סבלנות והצלחה במקצועות הריאליים, כגון כלכלה, מתמטיקה וכו'. העניין הוא שאין לי את זה. להגיד גרועה במספרים, זה יהיה בלשון המעטה. לעומת זאת, אני מעולה במקצועות ההומניים, אבל לצערי המגמה דורשת יותר. לכן הציונים שלי לא מזהירים במיוחד. הבנתי שבגרות לא תהיה לי, לפחות לא מלאה. מה האפשרויות שלי לגבי השלמת בחינות הבגרות, בין אם במסגרת בית הספר, ובין אם לאו? מה חשיבותן של 12 שנות הלימוד? ואם תוכלו בבקשה לומר לי מהן הדרישות המינימליות כיום ללימודים אקדמאים? תודה מראש

H20

New member
דעתי

ההתרשמות שלי היא שלהשכלה חשיבות הולכת וגדלה. לדוגמא,היום אפילו תפקידי מזכירות דורשים בגרות מלאה ולעתים תואר אקדמאי. שלא לדבר על תחומים אחרים, מקצועיים יותר, שבהם מחייבים תואר ראשון ואפילו שני. מה שלא ברור כל-כך- אם את לא טובה במקצועות הריאליים, למה את נשארת במגמה שמתמקדת בזה?את רק באמצע י"א- למה שלא תעברי למגמה שבה מרחיבים תנ"ך/ספרות/מדעי החברה או כל מקצוע הומאני אחר ועושים רק 3 יח"ל מתמטיקה? להשלים בגרויות תוכלי בעתיד, קיימת גם אופציית המכינה, אבל לא חבל על הכסף ועל הזמן?!

לונה..

New member
אוקיי.

קודם כל, תודה רבה על התגובה. אני לא יכולה לעבור מגמה, מכיוון שמאוחר מדי לדעתי, להשלים 3 שנות לימוד לבד. חשבתי אולי לבקש לא להיבחן במקצועות של המגמה, אבל העובדה שאני עדיין צריכה להיות נוכחת בשיעורים הללו רק מורידה לי את המוטיבציה להמשיך ללמוד. בחייאת, כמה אפשר לשבת מול לוח ולהרגיש כמו אהבלה? ואני לומדת שלוש יחידות מתמטיקה.. לא המתמטיקה היא הבעיה.. אלא מה שמתלווה אליה - הכלכלה, הסטטיסטיקה וכל מה שקשור בזה...

השלמת בגרות

כל המוסדות להשכלה גבוהה (למעט האוניברסיטה הפתוחה) דורשים תעודת בגרות ובה ציון ב-3 יחידות מתמטקה בגרות לפחות, ו-4 יח' אנגלית. תוכלי להשלים בגרות מאוחר יותר באחת משתי דרכים: 1. אקסטרני 2. מכינה קדם אקדמית.את לומדת שנה במכינה באוניברסיטה וציוני סיום המכינה נחשבים כתחליף לציוני בגרות (בחלק מהמכינות). למה את לא עוברת כעת למגמה יותר מתאימה לך?

לונה..

New member
המעבר למגמה אחרת הוא בלתי אפשרי

חוץ מזה שיהיה הרבה יותר קשה להשלים חומר של שלוש שנים, בכוחות עצמי בלבד. ויש עוד כל מיני סיבות שבית הספר שלי ציין בפניי, כמו שלמשל מאוחר מדי וכדו'. בכל אופן, תודה רבה

H20

New member
אם אני לא טועה

החלוקה למגמות נעשית בתחילת י"א, לא?

למעלה