אז כך...
ב"ה אירוע ראשון: היות ואני בכיתת כוננות, והלכתי עלי באופן קבוע עם קרבין (גם שאני על אזרחי, תמיד כובע התערבות בכיס, ונשק על הגב). נסעתי לעבודתי - ובדרכי למקום עבודתי, ראיתי אדם, הלובש מעיל, והולך עם מכנס קצר, במקום היו עשרות חיילים שחיכו לאוטובוסים (יום ראשון). עצרתי את הרכב חסמתי חצי נתיב, הכנסתי מחסנית לנשק, וביקשתי מהאדם שיפתח את המעיל. הוא בתגובה החל לרוץ לכיון החיילים. החיילים והחיילות התחילו לצרוח, ולברוח לכל עבר. ובתוך כך הם הסבו את תשומת ליבו של חייל שהיה באבטחת תחנות אוטובוס, הוא קלט אותי מאיים עליו מצד אחד, הוא דרך את הנשק, וצעק לו תעצור שלא אפתח באש. הבן אדם התחיל לרוץ חזרה לעברי, צעקתי לו 'משטרה תעצור'! הוא עצר, פתח את המעיל.. ביקשתי ממנו להרים חולצה, הוא הרים חולצה. לבנתיים רצו באקדחים שלופים שלושה ששומרים "מהביטחון" איפה שאנחנו עובדים.. האדם היה קצת המום, התברר שמדובר בחולה-נפש אומלל, שחשדתי בו סתם. ביקשתי את סליחתו, קניתי לו בקבוק שתיה, על העוגמת נפש, והוא שולח לחופשי. ב) הייתי במחסום בכניסה לראשל"צ, דווח לנו ע"י אזרח על אופנוע, שמתקרב לכיון המחסום (מחסום דוקרנים מלא) רכב מסוג טויוטה קורולה ירוקה, עם חמישה בני מיעוטין. (בתדרוך, דווח לנו על טויוטה שחשודה כפח"ע) אמרתי למפקד המחסום, שיצוות לי עוד מישהו, ורצנו כ-1/2 ק"מ, עד לרמזורים, על מנת שהוא לא יבצע פרסה. שהגענו למקום, הבחנו ברכב, חותך מהנתיב הכי ימני, לנתיב הכי שמאלי. ובא לנסות לבצע פרסה. גם פה, ביקשתי שהם יצאו מהרכב, והנהג 'התעלם' כאילו אנחנו רוח. נהג משאית שקלט אותנו רצים, ביצע בצורה יפה ומקצועית, אפילו בלי שנבקש חסימה לכביש. והרכב לא יכל לזוז, ביקשתי מהנהג שיצא מהאוטו, והוא סירב. זזתי כ-5 מטר אחורה, וכך גם האיש צוות שלנו עשה. אמרתי לנהג, 'זה פעם אחרונה, אחרת אבצע נוהל מעצר חשוד, וזה לא נעים'. הם יצאו מהרכב. הרכב התברר כגנוב, והחמישה שהו בארץ בצורה לא חוקית! באיומי נשק (לא מכוון אליהם, אלא רק מחסנית בפנים) שיבואו איתנו למחסום. אני לקחתי אותם עד למחסום (ידיים שלהם על הראשים, והם צועדים בשורה, בעודי הולך מאחור, עם נשק מוכן לירי) הבאתי אותם למחסום, הגיע רכב נוסף, בבדיקת מסוף התברר שאחד דרוש לחקירת שב"כ. את הרכב בדק חבלן, אך לא מצא בו כלום. ג) הייתי בבדיקת רכב, הנהגת סירבה להזדאות, הזעקתי תיגבור, הגיעו עוד 2 ניידות לסייע (היא הייתה עם עוד ארבעה גברים ברכב על כן התיגבור) במהלך זה, שהם בודקים אותם, אני שומע סירנות, מסתכל ימינה, ומבחין ברכב מסוג מרצדס נמלטת לכיון שלנו, בעוד סקודה משטרתי דולקת אחריה עם סירנות, וצעקות של נהג הניידת "תעצור בצד, תעצור בצד" שהוא הבחין בשלושה ניידות חונים בהמשכו של כביש, הוא היה בטוח שביצענו מחסום. ובלם. נהג הניידת אמר לי 'תחפה עלי' שלפתי אקדח, ובחיפוי הנהג יצא מהרכב. ברכבו נמצאו שלושה סכנים ענקיים. 'נונ-צ'אקו' ומעט גראס. הוא עוכב לתחנה. בשלושת מקרים אלו, דיווחתי על כל האירוע, ובמקרה של החשוד (במקרה הראשון) הגיע ניידת, ותחקרה אותי בשטח. (מילאתי דו"ח פעולה, תוך ציון שלא הייתי בתפקיד!) במקרה השני, ננזפתי קשות ע"י מפקד הסיור שלנו, על כך שהלכתי איתם לבד כברת דרך של 1/2 ק"מ. היות והם יכלו לברוח לי כל אחד למקום אחר בין המכוניות. ולא הייתי מספיק לנטרל את כולם ביחד. הפקנו לקחים מהאירוע, ולהבא, אבקש סיוע להולכת חשודים. במקרה השלישי, זה לא היה אירוע שלנו, ואני רק נתתי גיבוי לשוטר שביקש זאת, כך שלא הופקו לקחים, ולא מילאתי דו"ח כל האירוע התרחש כ-3 דקות. סייעתי, הוא ביצע חיפוש על גופו של האדם, ומשלא מצא נשק, חזרתי לצוות המקורי שלנו. נקווה שהאקדח ישאר צמוד לחגורה שלי, בלי לצאת משם יותר... יום קסום, ושבת שלום Kיציק