שלום...

ילדת ים

New member
שלום...

לא יודעת אם זה המקום המתאים... אבל אולי הידע שלכם יוכל לעזור לי...ואם כן אני אודה לכם מאוד...פשוט חשוב לי להחליט כמה שיותר מהר אם להמשיך בטיפול או לא... עברתי תקופה קשה של דיכאון והחלטתי לפנות לטיפול במרפאה לבריאות הנפש בשניידר...הלכתי לפגישת הכרות, וסיפרתי דברים שאני מצטערת שסיפרתי עליהם, כמו מחשבות אובדניות, בעיות אכילה שיש לי... אני חושבת שטעיתי בכך שסיפרתי להם, ואני ממש מבולבלת. זו הייתה טעות לספר להם? בנוסף, נתקפתי פחד שהטיפול במרפאה יוכל להשפיע לרעה על העתיד שלי... לפגוע בגיוס שלי, בלימודים באוניברסיטה, ועוד דברים שונים שקשורים לעתיד...האם מישהו יוכל לגלות שהייתי מטופלת במרפאה לבריאות הנפש? אני מפחדת שיגדירו אותי כאובדנית, למרות שאני חושבת שאני לא, האם זה יכול להשפיע על העתיד שלי? האם בכלל יש בסיס לחששות שלי? אני אשמח לקבל תשובות...תודה מראש... נ.ב אני בת 16

ל ו ל י ת

New member
הגיגים ומחשבות לילדת ים.

אפתח באמירה אליך ש-מה שאני כותבת לך בתגובתי זו הוא מחשבות פרטיות שלי ואינו ידע או מקור מוסמך לידע. ילדת ים, עברת תקופה קשה של דכאון. את עדיין שם? בדכאון כלומר? פנית לטיפול, הלכת לבקש עזרה וכעת את מצטערת. לי נראה שעשית טוב שפנית לעזרה. לגבי השאלה עד כמה זה יכול להשפיע על עתידך, אני רק יכולה לומר שיש רמות שונות של הגדרה של עד כמה האדם קרוב ל-לפגוע בעצמו. לא כל מי שיש לו מחשבות נחשב כמי שחלילה עומד לבצע מעשה. ובכל מקרה לא משנה באיזה מידה את קרובה חלילה לפגיעה בעצמך, הדבר החשוב ביותר זה לעזור לעצמך, לפנות למי שיכול להקל עליך. דעי לך שהמון אנשים/נוער בחברה שלנו סובלים מדכאון ברמה זו או אחרת ובכלל מבעיות נפשיות שונות. לא פעם חוששים לפנות לעזרה מסיבות בין יתר דומות למה שהעלית, לא עוזרים לעצמם וחבל מאד. אני חושבת שהצבא כיום פחות נוקשה מבעבר ויותר פתוחים לקבל אנשים עם בעיות ורקע נפשי אך זו הערכה שלי מקצת מקרים שפגשתי, חלקם קשים בהרבה ממה שאת מתארת לגבי עצמך, ולא ידע מבוסס או רשמי. אגב האם את חשה שנעזרת בטיפול? והכי חשוב איך את מרגישה עכשיו? המלצה נוספת שלי אליך זה להעלות שאלה כללית לגבי ההשפעות על גיוס של נוער עם עבר של דכאון, בפורום מתגייסים. ניסיתי לחפש לך אתר של צה"ל עם ורומים שבהם אפשר לשאול אך לצערי לא ממש מצאתי מעבר לאתר עם שאלות שכבר ענו עליהם, ובינהן *אין* לצערי שאלה הדומה לשלך.

למעלה