שלום!

sharon444

New member
שלום!

יש לי מספר שאלות לגבי הצינוים שירכיבו את המצרף: לפי המאמר שהתפרסם ב"הארץ" אחד הציונים שירכיבו את המצרף הוא הבעה עברית. ממה בדיוק מורכב מקצוע זה (אני יודעת שזה שכלול של שני מקצועות, נראה לי חיבור ולשון) ומה החלק (באחוזים) של כל אחד מהמקצועות הנ"ל? שנית, לפי מאמר זה ניתן לבחור בין 4 מקצועות שירכיבו את המצרף והם: אנגלית, מתמטיקה, הבעה עברית והיסטוריה. אך לפי מה שאתם כתבתם בפורום, הציונים שירכיבו את המצרף הם הבעה עברית, אנגלית ומתמטיקה. מה מבין השניים הוא הנכון? ובמקרה שהאפשרות הראשונה היא הנכונה, האם הכוונה היא שהבחירה האמיתית היא בין היסטוריה להבעה (מכיון שרק שני מקצועות אלה הם 2 יחידות)? ושאלה נוספת, האם החישוב של המצרף בטכניון שווה לחישוב של הפסיכומטרי, כלומר, אם יצא לי בחישוב המצרף 610, זה אומר שזה שקול לציון בפסיכומטרי, ושאם אוציא בפסיכומטרי 670, אשפר את הסכם הסופי? תודה רבה, שרון.

מצרף

הפרסום הרשמי של האוניברסיטאות טרם שוחרר. רק הטכניון פרסם. ציון המצרף יחושב אחרת בכל מוסד, וגם בהתאם לחוג הלימודים בו מדובר. השבוע אמורים לצאת הידיעונים, וגם אמורים להתעדכן אתרי האינטרנט. עקבי ובדקי. באשר לטכניון הכנסי לאתר הטכניטון ותמצאי את דרך החישוב. החישוב נעשה פעם עם ופעם ללא פסיכומטרי, והטוב מבין השנים ילקח בחשבון.

sharon444

New member
תודה,

אך לא ענית לי לגבי המקצוע "הבעה עברית"; מאילו שני מקצועות הוא מורכב ומה משקלו של כל אחד מהם? תודה, שרון.

למעלה