שלום

MINDGAME

New member
שלום

יש לי שאלה.... במזל רע אבא שלי פוטר מהעבודה... ואמא שלי עבדה איתו גם היא פוטרה (יחד עם עוד 40 אנשים... קיצוצים.... רר) ואמא שלי יש לה אפשרול ליהיות מורה לעיברית בקנדה ואנחנו שוקלים לעבור... (היא תקבל עם זה אזרחות זמנית וכאלה)רציתי לדעת... איך היה המעבר ראיתי שיש פה ילדים שגרים בקנדה (או ילדות...) רציתי לדעת? איך החיים שם? איך הקור החברה המנטליות? ענפי האקסטרים? (רולר רולר וסנובורד...) וכל מה שמסביב... תודה מראש...

MINDGAME

New member
תודה...

על ההקפצה... ומשהו לך: עם חס וחלילה תיהיי בפיגוע, אולי זה ישנה... אני הייתי בפיגוע לא נפצעתי למזלי אבל הייתי בפיגוע... וזה לא שינה להורים שלי את הדעות... רק העובדה אין בארץ עבודה וגם קצת המלחמה דינה להם את הדעות... ואני מקווה מאוד שההורים שלך לא יאבדו את העבודה...

אמממ...

אני גם בארץ :) טוב, זה יהיה קשה, ברור... גם המעבר עצמו, וגם למצוא חברים חדשים והכל, אבל הכל זמני, והכל יהיה בסדר וזה כל מה שאת צריכה לחשוב עליו לדעתי! בהצלחה!

FriendlyFriend

New member
כן, אני מקנדה

אבל אתה מדבר כל כך בכלליות, קנדה היא לא כמו ישראל-שבכמה שעות אתה יכול ללכת 3 סיבובים מסביב לארץ. קנדה היא ענקית, אתה הסתכלת במפה? יש פה 4 קנדים אני חושבת (כולל אני) אחת מטורונטו (me!
) אחת מוונקובר (sivani המנהלת!) אחת שהיא גם מטורונטו, מהשכונה שאני גרתע בשנה שעברה (only in english) ואחת ממונטריאול, מצטערת....שכחתי את השם... בכל מיקרה, לאן אתה בדיוק עובר בקנדה? בקנדה יש איזה 32 מיליון תושבים (אממ........אני צודקת?) ופשוט זה מצחיק שאתה אומר "קנדה" כי זה לא כמו בישראל שאם מישהו גר בקצה הארץ אתה פשוט לוקח רכבת/אוטובוס... בכל מיקרה, אם אתה עובר אז כדאי לך ללמוד קצת על קנדה. לפני שאני עברתי לקנדה אבא שלי נתן לי שיעורים קטנים שצריך לדעת על קנדה. דברים חשובים שכל אחד בקנדה חייב לדעת-הדגלים של הטריטוריות והפרובינציות, העיר בירה של כל אחת, עוברים על השמות, ועוד...

MINDGAME

New member
אני לא בטוח עובר

אבל עם אני יעבור זה כנראה יהיה טורונטו... (אמא שלי אמרה משהו גם על בריטישקולומביה אבל נראה לי שוונקובר זה באיזור... אנלא יודע כלכך) אז עם את גרה בטורונטו תספרי על החיים אצלך...

FriendlyFriend

New member
אוקיי, אם אתה לא ממש מבין בזה

1. בריטיש קולומביה היא פרובינציה. כמו מדינה אחת שנמצאת בתור ארץ. וונקובר זה לא באיזור זה בתוך בריטיש קולומביה, וזה עיר מפורסמת, אבל היא לא העיר בירה. 2. החיים בטורונטו הם מצוינים (למרות שאני עברתי לאיזור טורונטו בחופש הגדול, בשנה שעברה גרתי בתוכה) ונחמד. יורד פה המון שלג עכשיו (חורף כמובן, זה לא כמו בישראל-כאן אם אתה הולך החוצה לשעתיים בסופת שלגים אתה מת מקור. טוב, הגזמתי-אבל אם אתה תשאר להמון זמן בחוץ בקור אני מבטיחה לך שאתה תקפא) ו...חיים את החיים. עברתי פה לאונטריו (אונטריו-פרובינציה שנמצאת בקנדה, טורונטו נמצאת בתוך אונטריו, אך היא לא עיר בירה, היא עיר הבירה של אונטריו, העיר בירה של קנדה היא אוטווה שגם נמצאת באונטריו) לפני שנה וחצי, וזה היה מוזר בהתחלה ככה לעזוב את הכל למקום שאני מכירה 0 אנשים חוץ מהמשפחה שלי. החיים שלי בישראל היו די "ריקים" פשוט חברות(לא כאלה טובות) ובית ספר....אז לא היה לי הכי קשה -בכל מיקרה, טוב לי פה בינתיים.....חוץ מהבית ספר המסרח שעברתי אליו השנה

sivani

New member
וונקובר,בריטיש קולומביה

טוב אז אני עברתי לפה לפני חצי שנה וונקובר עיר מהממת,אבל אני לא גרה בתוכה אני גרה בפרבר שצמוד אליה, שזה עיר ענקית בפני עצמה וזה אותו דבר כמו לגור בהרצליה,רק שוונקובר היא תל אביב. המ...אני יכולה להגיד לך שזאת עיר מדהימה, היא ממש עיר יפה, והאיזור שלה זה האיזור הכי "חם" בקנדה. ז"א-אין הרבה שלג באיזורים הנמוכים של ריצ´מונד, אבל יש לא מעט בצפון וונקובר ובמערב וונקובר שאלה השכונות הצפוניות של וונקובר. יש כאן 3 הרי סקי מסביב, ועליהם המון המון המון המון שלג. ולידנו במרחק שעה וחצי נסיעה יש גם את עיירת הסקי המבוקשת ביותר בצפון אמריקה- whistler מזג האוויר פה בחורף: בין 2- ל-6 מעלות בממוצע,אבל השנה קצת יותר חם מהרגיל,לא ברור למה. בקיץ יש כאן בין 17-25 מעלות,וממש סבבה פה בקיץ! עוד משהו?

למעלה