שלום

ציפסים

New member
שלום

שלום לכם פורום גרפולוגיה. ידידה שלי הציעה לי לשלוח את הכתב שלי לפורום, אשמח אם תוכלו לנתח אותו. תודה.

כושכוש1

New member
קוראת לכל מומחי הפורום!

הי כולם, מזמן לא היה פה ניתוח בריא כזה, עסיסי כזה, חותך גורלות כזה, משורשר כזה, נו... אז אולי הגיע זמן?! אז קדימה - אסטראל, ליטן, אבי, גב´ תפוח, שייקה, רמי, וכמובן ההורים הגאים של הפורום - עטרה ואריק (מקווה שלא שכחתי אף אחד וסליחה אם כן), לשנס מותניים ולנתח! ואני? אני בסוף כי אני לא אוביקטיבית במקרה הזה! (בהצלחה צ´יפסים)

עטרה ב ט

New member
כל הכבוד, כושכוש שהצלחת לשכנע

את העקשן הזה
. אמנם יצירתי ויודע להתגמש, אמנם אינטלגנטי מאוד, אבל העקשנות.. העקשנות..

אריק!

New member
כושכוש1- משהו קצרצרון

הייתי שם לשניה את האצבע על ניגודים כאשר צד אחד הוא מקרין איזה פתיחות לרשמים, עיבוד מהיר ונכונות להפנים שינויים ולהשתכנע שזה הזמן לשנות גישה. ומצד שני הצד היותר מציאותי רציונלי שבו, עם מימד שמרני שאוהב להיות בטוח, להבין היטב במה דברים אמורים ולהישען על דברים בדוקים יותר, ולכן נדרשות סגולות נודניקיות רציניות יותר. אך למרות ש "השתכנע" כל כולו ושפת גופו ותגובותיו אומרים שהוא לא ממש, כאילו ממתין בדריכות לסימן הראשון שיאפשר לו לחזור לדבר שהוא מכיר ומחזיק ממנו יותר. וייתכן שגם לגבי אנשים תהליך גבוש הדעה ממושך מדי. מצד שני הנ"ל שטחי שליפתי ולא בהכרח מדויק. אריק.

ציפסים

New member
עכשיו גרמת לי להיות נודניק ולענות..

באותה מידה אני לא רוצה להתעקש על זה שאני לא ממש עקשן...(sorry) לצערי, תהליך גיבוש העמדה שלי לגבי אנשים הוא לפעמים דווקא מהיר מדי, ואין לי כל התנגדות ספציפית לנושא. כל יתר הדברים שנאמרו נכונים במידה זו או אחרת, ביחוד הקטע על האינטיליגנציה (חה חה חה)
מעניין מאוד לקרוא את תגובותיכם, אנא, keep it

Ramie

New member
שלום לציפסים

אומנם קצת באיחור, אולם מאחר ששמי הוזכר במפורש כאן, החלטתי לנסות ולנתח את כתב ידך. אני גרפולוג מתחיל, ומשתמש בפורום בעיקר לתירגול. אנא, התייחס לכל מה שיאמר כאן בזהירות מופלגת. אשמח כמובן לקבל משוב על מנת להשתפר בעתיד. ובכן, נראה לי שאפשר לכנותך ´איש האמצע´. מצד אחד, לעולם לא תהיה מסמר הערב במסיבה. מצד שני, אתה נהנה להיות בחברת אנשים, אינך ביישן, ולדעתי אתה גם אמפתי ומסוגל להיות חבר טוב. מצד אחד, אתה עקשן לא קטן אולם מאחר ואתה גם ריאליסט, תמיד תעשה חשבון האם באמת כדאי להתעקש, ויהיו מקרים רבים שבהם תוותר. (דוגמה למצב כזה היא שליחת כתב היד לניתוח בפורום גרפולוגיה). מצד אחד, אתה שמח לעזור לאחרים כאשר זקוקים לך. מצד שני, אתה מאד לא אוהב לקבל עזרה. תעשה מאמצים רבים על מנת לא להסתמך על עזרת אחרים. תעשה הכל על מנת לבצע פרויקט בזמן. תעמד בכל המחויבות שתיקח על עצמך. אתה מקבל סמכות בקלות אולם תגלה התנגדות אם תיאלץ לבצע דבר מה שיראה לך לא הגיוני. אתה מעדיף לעבוד לבד, אבל אם יווצר הכרח תעבוד היטב גם בקבוצה. אינך אוהב במיוחד לנהל אנשים, אולם אם תתבקש תוכל להיות מנהל טוב. (למרות שלדעתי אתה מתאים להיות הסגן - האדם האחראי על הביצוע יותר מאשר על התווית הדרך והאדם שנמצא יותר בקשר עם האנשים). הרשה לי לנחש שהיית קצין בצבא. אתה אוהב יציבות. שינויים יתקבלו על דעתך רק אם תבין את הסיבה ואת התוצאה היטב. נראה לי גם שכל טיול שתצא אילו יתוכנן מראש בקפדנות יתרה. עד כאן בשלב זה. סתם מתוך עניין, הייתי שמח לדעת איך נוצר הכנוי ´ציפסים´.

ציפסים

New member
ל- Ramie...

Ramie, צר לי לאכזב אותך, אך הרבה מן ההשערות שלך לא פוגעות
. 1. לא נעים לומר את זה בעצמי, אבל אני בדרך כלל ה-מסמר של הערב (סליחה אם זה נשמע לא צנוע, אבל ביקשת תגובה...). 2. אני דווקא מעדיף לעבוד בקבוצה. 3. אין לי בעייה עקרונית עם ניהול אנשים, אם כי נכון שהניהול שלי שונה באופיו מהמקובל. 4. אני אוהב "ביצועיות" אך דווקא התוויית הדרך והקשר עם האנשים מדברים אלי יותר... 5. אין לי נטייה מיוחדת לייציבות (לפחות לא יותר מאשר לאדם ממוצע), ואני דווקא פתוח יחסית לשינויים. 6. הטיולים שלי לא מתוכננים כלל !!! יחד עם זאת, היו לך כמה פגיעות יפות: 1. נושא העקשנות בע"ם 2. באמת אשתדל לא להסתמך על אחרים, אם כי אני יכול לקבל עזרה כשצריך. 3. עמידה במחויבויות ובזמנים 4. קבלת סמכות, אך לא בכל מחיר. 5. אמנם לא הייתי קצין, אך שימשתי בתפקיד של קצין. ולבסוף - הייה לי כלב בשם צ´יפס...

אריק!

New member
טוב אז נמשיך.

בהסתכלות שניה כתב מורכב מכפי ההתרשמות הראשונה. אזור עלי כגון ל´ "לקבל: נכונות להשקיע לטובת הישגים ושיפור בנושאים, מבלי לשכוח את השלכת ההישג על היוקרה, המעמד והסכויים. רגישות לאופן הדווח וסיקור הפעילות וההישגים, חשש, שלעתים עובר לחשד לחוסר איזון לרעתך. חשיבות לדעת גורמים ´בחלונות הגבוהים´ עליך כממלא תפקיד, רקורד והצלחות. נימות אכזבה ועוקצנות כלפי אנשים שציפית מהם לתמיכה חברית יותר בסטואציה ( כאילו שאתה היית נוהג אחרת ). שקולים פנימיים, פוליטיים בהחלטות מקצועיות, או לפחות עירוב מסויים, ציני, של השנים מתוך חשבון רווח והפסד. עד כאן ל´. האותיות הגבוהות - התגוננות, הכחשה נמרצת של טענה, עירוב שקולים, פוליטיזציה ומגמתיות - שכן באלה יש איזה הנמכת שעור קומה. קמר - כשרון דיפלומטי, תמרון, כוון ומשלוח מסרים סמויים מבעד טקסט עניני תמים. שפוד דוקרני - הסתכלות אגוצנטרית איך הארועים האחרונים משפיעים עליך. רגישות. דריכות וערנות מנותבים יותר למטרה, זהוי סטואציות מועילות וניתנות לתרגום לספוק מטרה ואיווי. הומור כמעטפת של הגנה עצמית. גובה משתנה בזוית קהה ועוד - מתוח, רגיש, חושש, מתנגד להתקלף ממעטפת מוכרת, סיסמא שאינה קיימת בפועל אך לא כולם יודעים. דמוי משפחתי ? אבהי ? נאמן ? או לכל הפחות מבקש לשמר דמוי. ישר בקער צ´ "שיוצא" - רגיש חיבה ואהדה משולבים בתכנון ותכלית במגמה אגוצנטרית, התענינות ותשומת לב שיש הרבה מעבר לכך. התרשמות מאישיות מלבבת, נעימה מרגשת וגם מה שיכול להתפתח לצמוח. רטט - רגישות, מתח, שלא יתעורר ספק, צנזורה על הבעה ותגובה למנוע הפללת חולשות. היחשפות רק באופן שהוא נכון. זהירות. משתף פעולה ובעצם לא משתף פעולה. שקיעות נ´ ע´ - זיקה נהנתנית אנוכית שיכולה במומנט נתון לראות בידיד/ה ומקורב/ת אובייקט שדרכיהם מצטלבות לתכלית יחידה. האינטלגנציה והקסם האישי, לצד טפשות ותמימות האחר - כגורם מסייע לתמרן דברים בכוון רצוי מבחינתו, לא בהכרח מצפוני. עד כאן. ואם שגיתי או פגעתי במשהו, שגם זה ייתכן, מראש סליחה. אריק.

ציפסים

New member
הגזמת, לא?

אריק, חלק מהדברים שאתה אומר מדוייקים באופן מפתיע. הבעייה היא עם ההתרשמות הכללית שלך, שלדעתי משפיעה על אופי הניתוח שלך, ולצערי (ובעצם, לשמחתי...), שגויה מיסודה. נכון שיש לי יכולות דיפלומטיות ומניפולטיביות, אך דווקא המוסר שלי (בו זלזלת מעט (מעט?)) הוא שמונע ממני לעשות בהן שימוש למרות זיהוי מדוייק של הסיטואציה ויוכולת ההשפעה שלי עליה. לא פעם אני מפספס הזדמנויות גדולות דווקא מפני שאני מסרב לשחק "מכוער" (ושיהיה ברור: אני שלם עם זה לחלוטין!!!). מובן שכל אחד היה מכחיש טענות כגון אלה שהעלית כלפי, אולם אני מקווה שתוכל להאמין לי שאני כן לחלוטין בנושא (ביחוד לאור האנונימיות, שמאפשרת חשיפה רבה). האמת היא שלפני שפניתי לפורום, (לבקשת ידידה), היה לי אמון רב יחסית בגרפולוגיה ככלי. זאת למרות ה"גרפולוגים" השונים בפורום, שכביכול על סמך כתב ידי, חשו אחרת (מובן שהם הסתמכו על התוכן שהיה היתולי משהו...). אולם, ככל שעובר הזמן, ומתרבות התגובות, אמוני מתחיל להתערער. צר לי...

למעלה