שלום

שלום

יש לי תואר במשפטים, אך אני לא בטוחה שהייתי רוצה לעבוד כעורכת דין. באלו תחומים נוספים אני יכולה לעבוד תוך שילוב הידע במשפטים. תודה

השכלה משפטית

את כותבת שאינך בטוחה שברצונך להיות עורכת דין. אני מבין מכך שגם אינך בטוחה שאינך רוצה להיות כזו. אם זה המצב, אז הייתי אומר שכדאי לתת למקצוע הזדמנות לפני שאת עוזבת אותו. איני יודע מה טיב ההסתיגויות שלך ממשפטים אבל כיון שיש בו כיווני עשיה שונים יתכן שתפקידים מסוימים יכולים להתאים לך. למשל- הכנסת מעסיקה משפטנים כיועצים לחקיקה, מנסחי חוקים וכו´- תפקידים שאינם כרוכים ביצוג לקוח, הופעה בבתי משפט וכו´. בעלי השכלה משפטית משתלבים גם בארגונים מגוונים בתפקידים מנהליים וניהוליים- בחברות כלכליות, בנקים ועוד. לא מעט בעלי השכלה משפטית משתלבים בשרות החוץ לאחר קורס צוערי משרד החוץ, בתקשורת, בחברות פרסום ועוד. חלק משתלבים במסגרות פוליטיות- מפלגות, עוזרים פרלמנטריים ועוד.

אני מודה

על התשובה המפורטת, היא מאוד עודדה אותי. אשמח אם תתנו לי דוגמאות לעיסוק בתחום הפרסום ותפקידים מנהליים . הרעיון לעבוד כיועצת בכנסת נשמע מאוד מעניין - אך לא רלוונטי לגבי שכן אני גרה בחיפה.

../images/Emo62.gifעוד כיוון שכדאי לבדוק

בעלי השכלה משפטית רבים מועסקים במשרד מבקר המדינה בתפקידי בקורת שידע משפטי חשוב בהם. יש להם גם משרדי מחוזות. שווה בדיקה.

פרסום

כדי להשתלב בתחום זה מקובל שראשית לומדים לתואר אקדמי (שכבר יש לך ) ולאחר מכן לומדים בקורס פרסום. תמצאי בעלי השכלה משפטית העוסקים בפרסום בתפקידים כמו: תקציבאי - מהווה את חולית הקשר בין משרד הפרסום לבין הלקוח, ובין בעלי תפקידים שונים מתוך המשרד עצמו. עליו להכיר את צרכי החברה המפרסמת, בעיות המכירה שלה, ואוכלוסית היעד אליה מכוון המוצר. בשיתוף עם עובדים ממחלקות אחרות במשרד הוא מתווה תוכנית המגדירה את מטרת הפרסום, קהל היעד, התקציב, אופי הפרסום (פרסום חד-פעמי או מסע פרסומת) ואמצעי הפרסום. מנהל ייצור - האחראי על הקשר עם ספקים ונותני שירותים שונים (כגון בתי דפוס, אופסט וכד´).

שוב...

אני מודה לך מאוד. ואם אני עדיין לא מציקה
, אשמח אם תכוון אותי היכן ניתן "לקחת" את קורס הפרסום. וכמה זמן נמשך קורס זה. דניאלה

פרסום

בהנחה שאת נאמנה לחיפה , האפשרויות בסביבה הן: ניהול שיווק, פרסום ומכירות. פעם בשבוע תעודת גמר שנה אחת לימודי ערב 12 שנ"ל עדיפות בגרות 04/8249111 הר הכרמל 31905 לימודי חוץ של אונ´ חיפה, חיפה 8/2002 קורס לפרסום ויחסי ציבור. תעודת גמר 7 - 8 חודש לימודי יום או ערב 12 שנ"ל ונסיון בתחום 04/9015100 ת.ד. 2125 עכו 24121 מכללת הגליל המערבי, לימודים שונים 7/2002 פרסום. תעודת גמר 5 - 6 חודש לימודי ערב תעודת בגרות+ מבחן וועדת קבלה 04/9838774 דואר טבעון 36006 מכללה לחינוך אורנים, קרית טבעון, השתלמויות, לימודי חוץ 7/2002 ניהול השיווק והפרסום. תעודת גמר שנה אחת לימודי יום או ערב תעודת בגרות 04/8421975 ת.ד.25355 מקלף 7 בצ´קפוסט 31250 מכללת חיפה, בשיתוף מכללת רמת גן אנחנו נמנעים ממתן המלצה על מוסד כלשהו, כדי לשמור על אוביקטיביות. עצתי- בקרי במוסדות, שוחחי עם תלמידים, ושמעי ממקור ראשון על טיב התוכנית.

למעלה