לא ולא...
זכותך כמובן לא להסכים איתי, אנחנו חוזרים לדיון שהיה לנו כאן. אני טוען שהתרחקות מהמקור, קרי (בהשקפתי) התורה שבכתב היא לא טובה (ואין זה לומר שאין מקום לפרשנות, אבל כמו שכתבתי בעבר רצוי שזו תהא מבוססת על הידע האנושי העדכני, גם זה של העבר, אבל לא רק הוא). אני בכלל מאמין, בדומה לציטוט שמיוחס לאלברט איינשטיין: "הכל צריך להעשות כמה שיותר פשוט, אבל לא יותר פשוט מזה".
לגבי המקורות שמהם ינקתי ו/או למדתי, טעות בידך. הם טהורים וזכים.
להבנתי (אם כי, כמובן שאינני מתיימר להיות מומחה לתורה), התורה בכלל לא בעד מיסטיקה (כאמור (בעבר), אפילו מושג "העולם הבא" לא מופיע בה).
לגבי פרופ' לייבוביץ' לטעמי הוא היה איש אשכולות ואין זה אומר שאני מסכים איתו בכל דבר ועניין, למשל הביטוי "יודונאצים" היה ביטוי מקומם ולא במקום ועדיין אין חולקים רבים על השכלתו וחוכמתו. אז בחייאת... בחייאת...
בחרת להתמקד דווקא בפרופ' לייבוביץ, אם תקרא את הסעיף שקישרת בהודעה קודמת, תיווכח שיש רבנים אחרים ובתקופות שונות שגם לא קיבלו הקבלה.
ונחזור לנקודה שפתחנו בה. יכול להיות שיש חוכמה בחוכמת הקבלה (לא יודע, כי לא למדתי (ואני לא רואה בכך משהו לא טהור, שלא למדתי את הנ"ל)) אבל דעתי לא נוחה מחיבור המילה "קדוש" לספר שהוא לא מהתורה.