שלום

דני1116

New member
שלום

אני מקווה שהפורום הזה הוא מקום מתאים לפרסם את ההודעה הזאת.

אני בן ארבעים ומשהו. נשוי כבר למעלה מעשור. לפני חצי שנה בערך, התחלנו לדבר על זה שחסר לנו קצת ריגוש, וגיוון. החלטנו שכל אחד מאיתנו יחפש לו מישהו/מישהי, לרומן קצר. מבלי לשקר או להסתיר זה מזו. חשבנו שזה יעשה לנו טוב. נרשמנו לאתר הכרויות. היא הכירה מישהו די מהר. היא החלה להפגש איתו. להתכתב כל יום. לבלות אצלו את הלילה מדי פעם. אמרה שהוא מרגש אותה, באופן שאני כבר לא יכול לרגש אותה. כי הוא חדש, ואלי היא כבר רגילה. הלכתי ושקעתי בפחד שאני הולך ומאבד אותה, ובתסכול, על כך שאני לא מצליח להכיר אף אחת. אחרי חודש ומשהו ביקשתי שתפסיק להפגש איתו. הרגשתי שאני לא עומד בזה. היא הגיבה בזעם. כמו ילד שלוקחים לו צעצוע. ציפיתי להכרת תודה, בכל זאת, פירגנתי לה סקס עם גבר אחר. במקום זה, היא כעסה שלא נתתי לה להמשיך. "זה כיף", היא אמרה לי, "תמצא גם אתה". אבל מה לעשות, שלא מצאתי.

מאז עברו כבר כמה חודשים, ולכאורה העניינים חזרו לשגרה. אנחנו ביחד, אף אחד לא מדבר על פרידה, ועל פניו, הכל חזר לקדמותו. אבל לא טוב לי, ואני מרגיש בודד. נפער בינינו איזה ריחוק. היא "היתה שם בחוץ", וטעמה משהו טוב. כל הסיפור מאוד העלה לה את הבטחון העצמי. אני שמח בשבילה, אבל בו בזמן, אני מרגיש פגוע. אני מרגיש שמשהו השתנה בינינו, וגם בי עצמי. הבטחון העצמי שלי נפגע. חשוב לי להדגיש, שאני לא חושב שהיא הרעה בסיפור הזה, ואני גם לא רואה את עצמי כקורבן. אני אדם חזק, אינטליגנטי ואסרטיבי, ואת הדייסה הזאת בישלנו שנינו ביחד, ובעיניים פקוחות. היא יודעת שאני סובל עכשיו, וזה מצער אותה, אבל אין שום דבר שהיא יכולה לעשות בשביל לעזור לי. זה משהו שאני צריך להתמודד איתו בעצמי.

אני מרגיש שאני רוצה להכיר מישהי, אבל בהדרגה הבנתי שאני לא מחפש רק סקס, אלא מישהי שאוכל גם לדבר איתה על מה שעובר עלי. מישהי שיכולה להעניק חום, אמפטיה והבנה, שאני כרגע לא יכול, ולמען האמת גם לא רוצה, לקבל מאישתי. אז מה אני רוצה? אין לי כרגע הגדרה ברורה. אני חושב שאני פשוט אשמח להכיר מישהי נחמדה, שלא מפחדת מקצת רגשות :) אולי מישהי שעוברת משהו דומה, אז נעבור את זה ביחד. אני מניח שאפשר לומר שאני מחפש חברה לא אפלטונית :)
אז אם יש מישהי שקוראת את זה, ומרגישה שזה מדבר אליה, אני אשמח לשמוע ממנה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
כן ולא

הבעת תקווה שהפורום הזה הוא מקום מתאים לפרסם את ההודעה הזאת.

אז לזה התשובה היא לא. זה לא פורום להיכרויות. אילו היינו מאפשרים זאת, ההיכרויות היו משתלטות על הפורום, והמטרה המקורית שלו - זוגיות במשבר - הייתה נפגעת.

זו גם הסיבה שלא מרשים פה פירסומת (אלא אם היא בתשלום כמקובל וכולי).

אבל מצד שני גם פירטת דילמה זוגית מעניינת שגם משותפת מן הסתם לעוד אנשים. אז בגלל זה אני לא מוחק את הודעתך, ונתייחס לחלק הזה שלה. אפילו שלא ביקשת עצה - אתה עומד לקבל אותה. תראה בזה דמי אי-מחיקה...

---

אני חושב שאשתך ואתה עשיתם טעות בכך שפתחתם את הנישואין.
אני לא מדבר על זה מעמדה מוסרית כלשהי, כי אני לא רואה בזה חוסר מוסר. אני לא רב ולא כומר ואני מאמין שאנשים בוגרים יכולים לעשות מה שהם רוצים עם חייהם, כל עוד הם לא פוגעים בזולת באופן מכוון או רשלני.

אבל אני טוען שפתיחות נישואין לסוגיהן לא עובדות. הן אולי עובדות לצד אחד, זה שרצה ויזם - לפחות זמנית - אבל בטח לא לשני הצדדים. ואני מכיר מקרים רבים שבהם זוגות הסתבכו עם תוכניות כאלה. לעומת זאת אני לא מכיר (בישראל לפחות) זוגות שמאושרים ככה. אומרים שבארה"ב זה אורח חיים מקובל. שיהיה.

כמובן, זה שאני לא מכיר לא אומר שהם לא קיימים, וזה שאני חושב לא אומר שזה נכון, ורבים חולקים עלי, והכל בסדר. זכותם לחלוק וזכותי שתהיה לי דיעה. זו דעתי. תודה.

עכשיו אתה עומד בצומת. אתה טוען שלא טוב לך ואתה פגוע. ואני לחלוטין מאמין לך. השאלה היא מה כדאי לך לעשות עכשיו. להשלים פערים, או לתקן את הזוגיות?

אני טוען שהשלמת פערים מצידך בוודאי תעשה אותך מאוד מאושר לכמה ימים, ואולי אפילו שבועיים שלוש. אחר כך יתחיל הכאב ראש. ושל אשתך. הגישה שלך הגיונית בערך כמו לקחת הלוואה אצל מלך השוק האפור: שבועיים בגן עדן, עם כסף בכיס. אחר כך פחות כיף.

אני לא קונה את הרעיון הפסיכולוגיסטי מאחורי החלטתך. אתה מנסה להסביר לנו שאם תעשה כך, זה ישפר את מצבך פסיכולוגית.

בולשיט.

העניין פשוט בהרבה: אשתך הלכה ללונה פארק, עשתה חיים משוגעים, ואתה לא. עכשיו אתה שואל: מה אתי? גם אני רוצה סיבוב בלונה פארק. לפני שסוגרים אותו לגמרי.

זו הסיבה להחלטתך ורק זו.

כמובן שזו זכותך. אבל לדעתי זה לא יהיה חכם.
העצה שלי היא: או שתכלו אשתך ואתה לטיפול זוגי ותגלו מחדש זה את זו (אפילו שכבר לא בא לך על התחת שלה, ואולי לה לא בא על שלך, זה בכל זאת אפשרי), או ש...... תתגרשו ותחיו חיים חדשים לחוד.

פעם אחת כבר טעיתם. אתה עומד לטעות בפעם השניה, והכיף יהיה מאוד קצר.
או שתתקנו את השבור או שתפרקו אותו.

שילה1

New member
אתה מנסה להחיות את הפנטזיה שיצרת לעצמך.

השאר אותה במקומה.התרכז במה שיש לך.
אשתך-בעידודך-הצליחה להחיות,כשאתה נשארת במקומך .זו היתה הבחירה שלך.ועכשיו מה?

nowonder

New member
הבדיחידה האהובה על סבתא שלי היתה:

"איך מעבירים ריח של בצל?"
"אוכלים שום"
&nbsp
אתה מבין שאתה מנסה עכשיו לאכול שום כדי להעביר את הריח של הבצל. אבל הבל הפה יישאר מסריח.
תמצאו דרך לצחצח את השיניים. לנקות את מה שבאמת מפריע בזוגיות שלכם, לכו לטיפול. תדברו על הדברים. תפתרו אותם בין שניכם.
אל תאכל שום.
&nbsp

shirael

New member
התגעגעתי אלייך (ולסבתא שלך)!

לא כ"כ הבנתי מה הקשר

הבצל זה שהם פתחו את הנישואים?
ע"פ מה שהוא כתב הם עשו החלטה משותפת, לא הייתה כפיה של צד אחד על השני, ומה שהם רצו זה לגוון ולמצוא ריגושים חדשים. נראה לי לגיטימי ולא דורש טיפול חיצוני, והיה יכול לעבוד לשניהם אם הוא היה מוצא כמו שהיא מצאה.
האם זה יעבוד לאורך זמן? האם לא יהיו בעיות אחרות? לא ידוע. אבל נכון לזמן קבלת ההחלטה לא נראה לי שהם אכלו בצל. או שהתכוונת למשהו אחר שאני לא מבינה.

אייבורי

New member
אני אנסה להסביר

&nbsp
הם החליטו בצורה בוגרת להזריק הרואין למשך תקופה.
ועכשיו
עכשיו צריך אדולן או רעל של צפרדע בכדי להגמל.
&nbsp
הטענה שהם עשו החלטה בלי כפיה (מה שגם לא בדיוק נכון) איננה הופכת
את ההחלטה להיות פחות מאידיוטית או מזיקה.
בדיוק כמו ההחלטה הגאונית לאכול בצל לפני הדייט.

יש לי תחושה מאוד עמומה שאתה נגד נישואים פתוחים

לא יודעת לשים את האצבע מה בדיוק בשתי ההודעות הכ"כ מרומזות ומעודנות שלך גרם לי לתחושה הזאת... :)

בכל אופן, יש אנשים שזה עובד עבורם נפלא, והם אפילו ממשיכים בדרך הזאת כבר שנים. אני לא יודעת מה חלקם באוכלוסיה (אולי בתכלס אפשר לרכז את כולם תחת אבן אחת בגודל בינוני).
יש גם פורום בנושא הזה בתפוז (כן, ברור לי שזה שיש פורום לא עושה את זה פחות מטומטם/אידיוטי/מזיק/אומלל/הכי יגמר בבכי), והאנשים שם נראים מאושרים (ככה לפחות הם מספרים).

בכל אופן 2 – במצב שנוצר (לא יודעת למה החלטת שהוא נוצר בכפיה, הוא לא רמז על זה בכלל) נראה לי שמה שהכי יעזור לו זה להחזיר את הסימטריה הביתה. למה ישר לרוץ להתגרש?

אייבורי

New member
אני מבין שאת אישתו

&nbsp
תשמעי, באופו פלאי הכרתי לא מעט אנשים בזוגיות פתוחה או אחרת.
אני חייב לומר שלא נפלתי אפיים בפני הדת החדשה.
היא אצל חלק גדול הכילה חלש\ה ונצלן\ית
אנשים בלי אמפתיה, תסתכלי על הזוג המהולל שלמעלה.
&nbsp
יהירות אנושית (חשבתי שגם אני אזיין)
ניתוק ריגשי
חוסר יכולת בסיסי לראות השלכות ריגשיות.
חוסר חמלה אמפתיה והתחשבות.
והם עוד קוראים לזה אהבה.
&nbsp
הנה לך מתנה מסבתי עליה השלום, הייתה אומר לי, אייבורי נכדי אהוב (פה הייתה תוקעת לי אגוזי שסחבה בתיק) כשאנשים מכריזים בקול רם שהם כלכך מאושרים.
כדאי שלא תלמד מהם דבר.
&nbsp
נ.ב.
יש גם זוגות פתוחים שאין בינהם אהבה אלא עיסקה כלכלית
יש גם זוגות פתוחים שזה באמת מתאים להם, אבל הם מעטי מעט.
הרוב נצלן מאושר ופחדן אומלל.
&nbsp
&nbsp

אייבורי

New member
אל תשאלי

&nbsp
שאלות שאת לא באמת באמת רוצה לדעת את התשובה אליהן.
&nbsp
<לוקח עיתון והולך למקום חשוב>

וול , לפעמים אתה נקרא קופצני

עם כל הטקס בישבן חייבים להתנקז לכלל החראה , כלומר הכרעה.

עוד בדיחת שירותים ואבדנו

אייבורי

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחח

&nbsp
מאיר היה מרוצה ממך.
&nbsp
למען הדיוק, חצי מההודעות פה יכולות להסתכם ב
&nbsp
מי שנדפק פעם אחת לא יכול להגמל מזה.

זאת לא אשמתם,

כל האינטרקונטיננטליה מדגדגת להם כאן וכאן וכאן
ועל זה נאמר -
הדופק מדפוק פטור
(אלא אם לא השתמשת בקונדום
ואז החברה -של החבר-של החברה-
של החבר-של החבר של נושך הכריות-
היתה לה בדיקת עגבת)..

תזדיין בסבלנות,
עוד יחכימו המלפפונים
ויכו את הגנן.

למה אני כותבת כמו בת שבעים ?
אהא, יום טוב של ADD

גוט נאכט

אייבורי

New member

&nbsp
טוב זה מסביר למה את מצליחה לקרוא אותי
ולמה אני משועשע ממך.
&nbsp
<מי החביא את הריטלין שלי>

ביום רגיל זה בדרך כלל מי החביא

את העכבר שלי ,
ואז אני נזכרת בטאצ' פאד ובדיוק באותו יום
הוא מוגדר על לאט-לאט-לאט
ועד שאני מסיימת להגדיר את מהירות העכבר
או בכלל להגיע ללוח הבקרה עוברות דקות
איטיות של עינוי נצח.

ואז מסתבר ששפכתי משהו על הטאצ' והוא איטי כי הוא נדפק.
ואני רק רציתי גבינה..,
אהא עכבר!

עד כאן חפירות ארכיאולוגיות בע"מ.
מסכן פותח השרשור,
אעזוב אותו בשקט

אייבורי

New member

&nbsp
אני רואה שגם אצלך יש מיקי מאוס במחשבות.
&nbsp
עדיין לא ברור לי, מדוע לא נותנים פה שנ"ץ מאורגן לעובדים.

nowonder

New member
לא.

אני מסכימה עם מריוס ואייבורי בעניין הנישואים הפתוחים.
&nbsp
אבל הבעיה לא שהם החליטו לפתוח את הנישואים. הבעיה היא שהם החליטו לשנות את החוזה הזוגי בינהם, בלי להסכים על חוזה זוגי חדש, ועם אפס תקשורת אחד עם השניה ולהפך.
התוצאה - היא חרגה מגבול הנוחות שלו ואף כעסה כשאמר לה. והוא לא מסוגל לדבר איתה. להלן - בצל.
&nbsp
הסימטריה בזיונים לא תייצר איזון בנישואין. האיזון הופר כי אין שיח, אין הסכמה, אין תקשורת ואין אינטימיות.
&nbsp
&nbsp

אני הבנתי ממה שהוא כתב

שהכל חזר לקדמותו ושהיא כבר לא נפגשת עם החבר שלה. שהיא כעסה ואמרה לו למצוא מישהי, אבל שבסופו של דבר עשתה מה שהוא רצה. לפחות באופן זמני.
שהתחושות הקשות שלו הן בגלל מה שהיה, ולא בגלל שזה ממשיך לקרות גם עכשיו.

אם זה לא המצב והיא ממשיכה בשלה ולא סופרת את בעלה אני בהחלט מסכימה שיש כאן בצל גדול ושאם הוא ימצא או לא מישהי אחרת כבר לא יתקן את המצב ביניהם.

למעלה