שלום !

conatus

New member
שלום !

אפשר ממישהו כלשהו מעט רקע על הרבי ( אני מקווה שזהו התואר הנכון ). אני מבקש מעט רקע ובקצרה - לא להעלות קבצים אינסופיים ואני מעדיף שמישהו ינסח את התגובה בלשונו שלו. רצוני לדעת על עיקר תורתו של הרבי - ישר ללכת ללב הדברים. תודה ! conatus

פראזניק

New member
אם תוכל לפרט...

איזה רקע בדיוק? ביוגרפי? עיקרי דרכו? אם תפרט יותר מה בדיוק אתה מבקש, נוכל אולי יותר לעזור לך:))) בכל אופן, ב"מאמרים" יש חומר רב שיוכל כנראה להיות לך לעזר. ברוך הבא:)))

conatus

New member
למה הטיף הרבי ?

במה הוא האמין יותר מכול ? מה הוא רצה להעביר לעולם ולחסידיו. כיצד היה בורא הרבי את העולם לו ניתנה לו היכולת לעשות כן.

פראזניק

New member
שאלה קשה שאלת, חבר:))))

למה רבינו הטיף? להיות יהודי טוב יותר, איך לעבוד את ה´ בשמחה, בטוב ליבב, מתוך אהבת ה´ ויראה אמיתית, מתוך התחזקות. רבינו הציע ראיה חדשה של עבודת ה´, ראיה שמבוססת על דברי חז"ל ועל האמת, אך רבינו נתן לה הדגשים חדשים. רבינו לימד אותנו איך להתמודד עם קשיי החיים הרוחנים והגשמיים. קשה מאד לספר על רגל אחת מה אמר רבינו, מה היו עיקרי תורתו, כאשר ערימות של ספרים עדייןלא הקיפו את מלא תורתו, אבל אם לילך בדרכי הלל הזקן, שהורה עיקר אחד שממנו תלמד (אם תחפוץ ותתעמק) אל השאר: "אל תייאשו עצמכם" הוא כלל גדול בתורת רבינו, והתעמקות בענין זה, ובכלל תורת ההתחזקות, תאיר לך אור חדש על החיים כולם. שוב ושוב הייתי מציע לך לבדוק מה יש במאמרים, אני בטוח שזה יעזור לך להבין את שאלתך יותר. בהצלחה:)))

conatus

New member
קשה ז"א אפשר

לו היה ברצוני בחומר הייתי מוצאו ללא עזרתך. הרעיון שלי ( ואותו הדגשתי ) שמישהו פה יאמר לי מדבריו. ולמה. כי לא תמיד דבריו של הרב מתפרשים כהלכה על ידי תלמידיו. ודיון על הדברים יכול לעזור בהבנתם. conatus

רוחלע19

New member
יש סיפור חסידי

על אחד האדמורי"ם, שישב עם חסידיו ומנה החסרונות של העולם. טענות מטענות שונות על הנהגת העולם. בסוף הוא סיים: "אילו אני הייתי בורא העולם... (החסידים עשו אוזניהם כאפרכסת לשמוע איך הרבי היה בורא את העולם...) הייתי בורא בדיוק כפי שהיא כעת!!! אנחנו כאנשים מוגבלים, איננו מבינים הכל. אבל אילו היינו במצב של בורא היינו מבינים שבדיוק כך צריך להראות העולם"

conatus

New member
רק הנחה אבל...

כשהרבי אמר זאת הייתה בפיו נימה של חנפנות ( להיטיב עם בוראו ועם שומעיו ) מפני שכאשר טען שהנו חלק לא היה יכול להחליט על בריאת העולם כפי שהוא אלא אם כן יכול היה לחשוב כמו האל ובוודאי שאינו יכול לחשוב כמו האל באשר הינו חלק משמע עדיף היה לרבי לא לומר את אשר אמר.

פראזניק

New member
טעות בידך, ידידי:)

האמונה היהודית אומרת שהבורא עושה הכל מושלם, לפי חשבונות אותם איננו מבינים (לא מחשבותי מחשבותיכם וכו´). ממילא ברור שלו היה רבינו בורא את העולם (וממילא הוא היה "ה"בורא) הוא היה עושה זאת אותו דבר. לגבי הנהגת העולם יש אמרה מרבינו: "דער רבש"ע פירט די וועלט שענער און שענער" (הבורא מנהיג את העולם יפה יותר ויפה יותר)... בוקר טוב

grinberg

New member
תשובה אפשרית

כפי המובן מספריו הנפלאים משמע שהאמין שלאדם יש יכולת לתקשר עם האל כמו עם חבר, כמו כן הדריך את עצמו ואת חסידיו איך להחזיק מעמד ברצון להתעלות למרות הקשיים שעובר על כל אדם...

למעלה