שלום

nb320458409

New member
שלום

ישלי שאלה קצת מוזרה מזה שנה וחצי אני מגרדת בכך היד האם זה מלחץ מחרדה? זה לא קורה במקרים ספציפים. זה נהיה הרגל ואני לא רואה סיבה למה זה קורה.. האמת בחופש לא היה לי ממש אבל כשחזרתי מבית ספר התחיל שוב.

גירוד בכף היד

שלום לך השואלת
שמת לב בעצמך שהגירוד מופיע ביחד עם תקופת הלימודים בביה"ס... יכול להיות בהחלט שהוא קשור במתח. סוגים שונים של התעסקות בגוף יכולים להיות דרך לפרוק מתח במצבים מלחיצים. אחר כך כמובן זה כבר יכול להפוך להרגל שמתקבע.
כשאת שמה לב לגירוד- נסי לשאול את עצמך מה מלחיץ באותו רגע, ממה את חוששת, (או למה את מקווה ולא יודעת אם יתגשם) בלי מאמץ מכוון להפסיק, פשוט להפנות את תשומת הלב פנימה ולהקשיב בתשומת לב וללא שיפוט למה שמטריד אותך. התהליך הזה של הפניית הקשב פנימה אינו קל אבל משתלם מאד.

האם גירוד בכף היד הוא תוצאה של מתח?

מצטרפת להסברה של נעמי, שגירוד ביד עשוי בהחלט להעיד על מתח נפשי, וכן להמלצתה לנסות לעקוב אחר הנסיבות בהם הגירוד גובר. ומוטב לעשות זאת לפני שהגירוד נהפך להרגל שקשה להכחידו, גם אם המתח כבר עבר.
לא תמיד קל וזמין לענות על השאלה מה הלחיץ אותי כרגע, וזה גם מסיח את הדעת מהשיעור או מכל עיסוק אחר. לכן, אני ממליצה לרשום בטבלה בכל פעם שאת תופסת את עצמך מגדת ביד: יום, שעה, נסיבות.
נסיבות יכולות להיות שיעור מסוים, פניה של המורה לענות על שאלה, אי הבנת הנאמר בכיתה, הערה של חבר לכיתה כלפי, מבט של חברה, הודעה על בחינה, לקראת ההפסקה, ועוד. במקום לשאול את עצמי, פשוט לרשום את הסיטואציה (במילה או שתיים), ולאחר שבוע אני מאמינה שתבחיני במצבים בהן הגירוד גובר.
חזרי אלינו כשיהיה לך ברור יותר מהן הנסיבות הספציפיות בהן הגירוד גובר.

למעלה