שלום

• פותח הנושא SkyRo
  • פורסם בתאריך

SkyRo

New member
שלום

שלום,
קודם כל בהתחלה שכתבתי פה הודעה לא הבנתי חלק מהתגובות של אנשים כנראה זה בגלל שכתוב כאן שאני בן 17
אז זו טעות, אני בן 21 משוחרר.
הייתי רוצה לשאול אם אני מתחיל עכשיו את לימודיי המשפטים בישראל יש מה לעשות עם התואר הזה אח"כ בחו"ל מדינות כמו גרמניה,ארה"ב, פולין?

ANZ1

New member
רק אם תמצא עבודה בשגרירות ישראל

או בחברה שצריכה עורך דין ישראלי כדי לכתוב חוזים עם ישראל.

SkyRo

New member
ומה אצטרך לעשות כדי לעבוד בתור עורך דין לכל דבר באחת מהמדינו

ANZ1

New member
ללמוד מההתחלה באותה מדינה, לעשות מבחנים וסטאז

עידוdee

New member
לא בהכרח

יש מדינות שבהן אפשר עם תואר ישראלי לגשת לבחינת הלשכה של אותה מדינה ספציפית, תחת תנאים מסוימים. לפי מה שאני יודע עורכי דין ישראלים יכולים לעשות את בחינות הלשכה של ניו יורק אבל צריך לעמוד בתנאים מסוימים כמו 50 שעות פרו בונו ועוד כל מיני עניינים טכניים.

Philip Jr

New member
יש גם את העניין של להשיג את העבודה..

עריכת דין זה לא בדיוק תחום שחסר בו אנשים, ומעבר לעמידה בתנאים עולה השאלה האם לישראלי שעובר לניו-יורק (או כל מדינה אחרת) יש סיכוי סביר למצוא תעסוקה מול התחרות.

עידוdee

New member
לא דיברתי על התעסוקה, למרות שאתה צודק

המצב בשוק (גם בארה"ב וגם בישראל) לא מזהיר. אבל הנקודה שלי הייתה שהוא לא יהיה בהכרח חייב ללמוד מההתחלה (תואר שלם נוסף) כדי להיות עורך דין בניו יורק לדוגמא. הוא גם לא צריך למצוא תעסוקה כדי לעבור את בחינות הלשכה במדינת ניו יורק, למרות שזה לא יזיק.

Philip Jr

New member
אבל זה הכל קשור..

*טכנית* אפשר גם לסיים דוקטורט ופוסט בישראל ותאורטית לעבוד כפרופסור בארה"ב.. אבל בפועל הסיכוי להצליח לעשות דבר כזה הוא אפסי. לכן, אם אתה רוצה להיות פרופסור בארה"ב, סע לדוקטורט או פוסט שם. ואם אתה רוצה להיות עורך דין בגרמניה/פולין - סע לשם לעשות את התואר..

עידוdee

New member
מכיוון שאני מכיר את תחום עריכת הדין לעומק

אני אומר לך שיש אנשים שלומדים את התואר במשפטים שלהם בארץ, עושים בחינות לשכה בניו יורק, ומצליחים למצוא עבודה מכובדת מאוד שם. כמובן שמדובר באנשים שהם עילויים ועם קורות חיים מרשימים. אין ספק שזה נדיר, אבל זה קיים. אם השואל ישאל אם כדאי לו לסמוך על זה, כמובן שאגיד לו שלא.

Gidi Shemer

New member
בנוסף, יש גם נסיבות מיוחדות שמסלול כזה

יכול להיות יתרון. לי אישית אין שום נסיון בתחום, אבל כן מכיר בחור שעבר לפה כעורך דין (נספח לאשתו שעשתה דוקטורט), עשה את ה bar בניו יורק ודווקא קיבל הצעת עבודה מחברה ישראלית עם שלוחות אמריקאיות שחיפשו מישהו בסגנון שיודע גם ״ישראלית״ אבל יכול לעבוד בארה״ב.
כל זה כמובן לא מעיד על שוק ותחרות ושום דבר בסגנון אלא רק בא להאיר שיש לפעמים נישות שאנחנו פחות מודעים להן.

Philip Jr

New member
ראה תשובתי לקיפי

בעצם המשפט האחרון שלך זו בדיוק הנקודה. אין ספק שכל שילוב אפשרי של נסיבות קיים (גם אם נדיר), אבל השאלה היא האם אפשר לסמוך על זה.. השאלה היא האם זו הדרך המיטבית.. השאלה היא האם יש דרך טובה יותר מהאחרות כי היא יעילה יותר, זולה יותר, בעלת סיכויים יותר טובים להצלחה וכדומה.
&nbsp
אם אני צריך להמליץ למישהו מה לעשות, תמיד אמליץ על הדרך שיש לה את הסיכויים המירביים להצליח.

הממ... בתור אחד שעשה דוקטורט ופוסט בישראל

וקיבל משרה וקביעות באונ' בקנדה (שמדורגת באופן קבוע בין 20 הראשונות בעולם בדירוגים השונים) אני יכול לומר שהסיכוי אולי אפסי אבל לא אפס...

Philip Jr

New member
חברה חברה..

תמיד יש counter-example.. תמיד יש exception to the rule.. אבל בפורום שבו אנו מייעצים לאחרים על מסלולם העתידי, אני חושב שנכון שנמליץ על מה שאנחנו חושבים שהוא the path of least resistance, או המסלול עם הסיכויים הרבים ביותר להצלחה.
&nbsp
וקיפי - לא ידעתי את זה, אבל לצורך העניין מה שעשית מדהים לא רק כי הגעת למשרה כזו בקנדה, אלא כי בהרבה תחומים אפילו לקבל משרה *בארץ* בלי תקופה בחו"ל זה קרוב לבלתי אפשרי.

מהבחינה הזו היה יותר קל לקבל משרה בקנדה מאשר בארץ

בארץ, מכל המקומות שפניתי אליהם באחד הציעו לי להיות עמית הוראה (=מורה מן החוץ). במקום השני הסכימו לקבל אותי לראיונות וביקור לא פורמליים למרות שגם לי וגם להם נראה שעל פניו ההתאמה בינינו לא טובה, אבל הבהירו חד-משמעית שאם בכ"ז יקבלו אותי תקופה של לפחות שנה בחו"ל תהיה תנאי לקביעות.

בטורונטו לעומת זאת, המקום בו עשיתי את הפוסט לא ממש שינה להם ומה שהיה משמעותי זה החמישה מאמרים שיצאו ממנו... יחד עם זאת היה גם אלמנט של מזל בעניין: הם חיפשו מישהו שיוכל לעזור לפתח וללמד בתוכנית חדשה שתכננו באותו זמן בדיוק בתחום שלי, ויצא שהייתי האדם הנכון בזמן הנכון.

אבל, באופן כללי אתה כמובן צודק (לכן אמרתי שהסיכוי הוא אפסי אבל לא אפס)

idohatam

New member
נראה לי שכשזה מגיע למשרות באקדמיה אלא אם אתה איזה

וונדר קינד, הרבה פעמים זה ככה. עניין של מזל, להיות האדם הנכון במקום הנכון. לגבי האקדמיה בישראל, ממה שאני שומע מחברים שבתהליך חיפש משרה, היחס הוא דיי מזעזע בהשוואה לאוניברסיטאות בצפ"א גם אם יש לך BTA בדרכון.

estee from ynet

New member
You were vry lucky

I know many Canadian/American lecturers at the University of Toronto with PhDs from top North American universities, who have not only published articles, but books too. They work part-time at U of T as well as at other Toronto/out-of-town universities. They constantly beg their students to complete the evaluations so that the courses that they teach would get renewed for the following semesters.

estee from ynet

New member
very

לגבי המזל- בהחלט

אני לא מתכחש לעובדה שזה עזר לי לקבל את המשרה.
מהצד השני, את קצת מערבבת תפוחים ושזיפים: יש תחומים שבהם לא מקובל לפרסם ספרים אלא מאמרים בכתבי עת, ויש גם תחומים שבהם עיקר הפרסום הוא מאמרים בכנסים (מדעי המחשב). בתחום שלי אני יכול בשקט להיות Full Professor בלי לפרסם אף ספר (למרות שהתחלתי עכשיו לעבוד על הצעה לספר). ובמאמר מוסגר- קראתי כמה ספרים שהתבססו על דיסרטציות בתחומים קשורים לשלי- כולל כמה שנחשבים למשמעותיים- ולא נפלתי מהכסא. אפשר היה להרגיש בקריאה שמדובר בדוקטורט שעובד לספר. אז זה שמישהו פרסם ספר לא מרשים אותי מראש...
וזה שסיימו דוקטורט באוניברסיטאות מובילות יכול לחזק את הטענה שהמקום בו עשית את הדוקטורט פחות חשוב מהנתונים האישיים, למרות שאני מניח שזה גם (ואולי בעיקר) קשור למזל

estee from ynet

New member
They are well-known in their fields

They are also being quoted and referred to regularly by others in their field of expertise. Regarding the publication of a book – you are correct. One of them published his book based entirely on his dissertation.
One professor who I was referring to and whose work is known worldwide, has just promised her students to give the entire class an extra 1% on their final grade if at least 80% of them complete the evaluation…

They are all constantly looking for funding for their projects, and they are worried.
On the other hand, I know an American Yale-educated professor (he has just retired) who had been the head of a major department at U of T for years, and he left it all in order to return to the US for a much lower position at a private and lesser-known university. I heard from other professors at the department that people were heart-broken at U of T when he left.

Philip Jr

New member
מה השתנה?

דיברת על מעבר לאחת המדינות האלו, ובסך הכל זה מהלך הגיוני (אם הוא אפשרי לך) כי המסלול לעבודה כעו"ד או משפטן בפולין זה לא ללמוד בישראל..

למעלה