שלום :)

Tiarandear11

New member
שלום :)

אני מחפשת פעילות לעשות לחנוכה (כמו תחרות) לגילאי 6-13. עד כה עשיתי עם הילדים כל שנה חנוכיות, אבל אחרי 4 שנים...נמאס...ובצדק.
חיפשתי דברים חדשים (לא דפי צביעה/הדבקה) ולא הצלחתי למצוא שום רעיון עדכני.

נזכרתי שבילדותי עשינו בבית הספר פעילות עם ההורים שבה חיפשנו חתיכות מכד חימר בתוך חול (זה היה כמו מאובן) ואחרי שסיימנו למצוא הכל הדבקנו את הכד. ניסיתי לחפש מידע איך לעשות את ה"מאובן" אבל אני רק מוצאת הסברים על איך להשאיר כמו חותם בחימר.
אולי מישהו/מישהי מכיר/ה?

בכללי, רעיונות יתקבלו מאוד בברכה :) תודה רבה ^_^

KarinDi

New member
פינטרסט

מציע שפע של רעיונות, מתכונים ואפשרויות גם פה
בהחלט רעיון מדליק! אהבתי מאוד (אגב, אם זה נעשה לפני די הרבה שנים, סביר מאוד שזה פשוט היה עשוי מחול ודבק פלסטי...)

Internet Mom

New member
לא הבנתי... מצטערת

גם הקישור של קרין לא עזר לי. מה הכוונה זה היה כמו מאובן? האם הכד נראה כמו מאובן? המרקם של החומר עצמו?
עצם הרעיון של לחפש חתיכות שקבורות בחול ואז להרכיב פשוט שווה שחבל על הזמן!

Tiarandear11

New member
אני אנסה להסביר :)

הכוונה הייתה שהחתיכות של הכד (שהיו עשיות מחימר,אני חושבת) ביו קבורות בתוך בוץ קשה (הכל היה בתוך קופסת נעליים) ואנחנו (הילדים) היינו צריכים ל"חפור" את המציאות מהגוש בוץ. כמובן שלא ידענו מה זה, רק אמרנו לנו לחפש (השתמשנו במקל ארטיק ומברשת צבע קטנה כדי לפורר את הבוץ הקשה...) אם תסתכלי בקישורים, רואים דינוזאר צבעוני קבור בחול,ככה זה היה.
מקווה שזה יותר ברור :)
הסתכלתי בקישורים, עכשיו אני רק צריכה להבין איך מתרגמים את זה למוצרים שאין בארץ ^_^

Internet Mom

New member
כן, עכשיו זה ברור לגמרי!

השאלה בעצם היא איך עושים אדמה קשה כזו שממנה צריך לחלץ את האוצרות, ראיתי קיטים כאלה לרכישה. אני מצרפת תמונה מתוך האתר הזה...
ויש שם גם מתכון. אני מניחה שמה שהפיל אותך הוא המצרך בשם המדהים: Plaster of paris
הטיפ שלי במצב הזה הוא לכתוב בגוגל ככה:
מה זה plaster of paris
ואז ישר עולה איזה פורום של אמנות שימושית...
ולפי מה שאני רואה מדובר בגבס פשוט של בניין. בטח תוכלי למצוא איזה חומר מקביל בחנות חומרי יצירה... פשוט חומר שמתקשה מאד אבל ניתן לפורר אותו. יוצקים על הכד השבור שלך ומחלצים בעדינות.
באתר הזה מצאתי כמה מתכונים ללא גבס...

אני רואה שבהרבה קישורים הרעיון הוא להכין מין בצק שעליו מטביעים צורות כמו מאובן- אז מסתבר שזה לא מה שאנחנו רוצות! אבל אני תוהה אם זה לא יעבוד אם פשוט תקברי את זה בתוך בצק מלח.

למעלה