שלום

שלום

אשמח לעזרה בעלות הנסיון - האם את הפגישה הראשונה עם ההורים המיועדים ערכתן אצלכן או אצלם? אילו דגשים חשובים כדאי להציף בפגישה? מה התשלום המקובל היום? ואיך ידעתן האם הזוג ואתן מתאימים או לא?

ועוד שאלה

מה ההבדל בין לעבור את ההליך בליווי מרכז לבין לעברו באופן פרטי?
לעניין תגמול, שירותי המרכז- הכל

platti

New member
היי :)

אני עוברת את התהליך דרך המרכז של מירבי, כך שמבחינת השאלה הראשונה שלך- את פגישת ההיכרות עשינו במשרדים של המרכז בתיווך של מירב וזה היה מעולה.
לגבי שאלתך השניה- אני מאוד שמחה שהתהליך עם ליווי ולו רק בשביל ההתחלה. הדבר החשוב ביותר להצלחת התהליך, לדעתי, הוא החיבור עם זוג מתאים. בליווי של מרכז הן אמורות להכיר את שני הצדדים ולתאם. גם הפסיכולוג שפגש אותי פגש גם את הזוג וכך גם על פי האבחון אפשר להתאים. לפחות במקרה שלי ההתאמה (בינתיים) מוצלחת מאוד!!
מעבר להתאמה, אני חושבת שגורם שלישי ניטרלי הוא לא הכרחי אך תורם הרבה בתהליך כזה- מוצף הורמונים, תחושות, שאלות... ולפעמים, במקרים של חילוקי דעות כדאי שיהיה גורם כזה ששני הצדדים סומכים עליו ויכול לגשר.
בכל אופן, אני מאחלת לך הרבה הצלחה, גם הפורום הזה הוא מקור לתמיכה והתייעצות ואם תרצי אני פנויה בשמחה גם לשאלות בפרטי.

אנחנו בחרנו לעשות את הפגישה הראשונה במקום נייטרלי

בבית קפה.
את הפגישה הובילה המלווה שלנו (המומלצת בחום, אם תרצי פרטים, בשמחה) ודיברנו על ציפיות של כל אחד מן הצדדים מהתהליך עצמו ומהצד השני, איזה קשר רוצים שיהיה, במהלך ההריון ואחרי הלידה (ציפיות כמובן, אף אחד לא חותם על מה הוא ירגיש ברגע האמת, אבל מדברים על רוח הדברים).
ניסינו בעיקר קצת להכיר אחד את השני, להרגיש אם יש חיבור, כימיה ולראות אם אנחנו באותו ראש בדברים החשובים.
&nbsp
לגבי ההתאמה קצת קשה לי עדיין להגיד כי אנחנו ממש בתחילת הדרך אז היחסים בינינו טרם עמדו במבחן הזמן, אבל אחרי הפגישה אמרתי לאיש שלי שזה היה כמו דייט ראשון ושיצאתי עם פרפרים בבטן :). אבל כמו בכל היחסים, יש את החיבור, "ההתאהבות" הראשונית, ואחר כך מתחילים החיים האמיתיים, מגלים אחד את השני יותר ויותר וצריך לבנות את הקשר ולעבוד על היחסים.
אז אחרי הפגישה הראשונית, בעיניי צריך גם להקשיב לשכל (שאתם באותו ראש כמו שאומרים, בדברים החשובים) וגם להקשיב ללב.
&nbsp
את מוזמנת לפנות אליי בפרטי אם יש לך עוד שאלות ותהיות.
&nbsp
בהצלחה

ושנה טובה ופוריה בכל המובנים

omnama

New member
אנחנו עוברים את התהליך בליווי של אלירז זר אביב

המקסימה והמומלצת.
היכרנו כאן בפורום, התחלנו להחליף מסרים ארוכים ו"התאהבנו"...
מאחר ואנחנו ידענו שאנחנו רוצים שאלירז תלווה את התהליך שלנו שלחנו אליה את המיועדים ורק אחרי שהם נפגשו איתה - נפגשנו כולנו ביחד אצלה.
בפגישה הראשונה דיברנו בעיקר על תיאום ציפיות. היה חשוב שאלירז נמצאת שם להציף את מה שאולי קצת חוששים להעלות (כסף הוא נושא שתמיד קשה לדבר עליו משום מה...) היא גם העלתה דברים שאולי לבד לא היינו מגיעים אליהם כבר בפגישת ההיכרות.
בכלל, ליוויו בתהליך כזה הוא לדעתי חשוב מעין כמוהו. גם אם לא תעזרו בו המון - עצם העובדה שיש "מבוגר אחראי" ויש אצל מי לפרוק או עם מי להתייעץ על הדרך שבה כדאי להעביר מידע או להעלות דילמות - עושה לנו שקט נפשי.
מומלץ מאד. ובהצלחה

למעלה