שלום

היתקליף

New member
הענין שבמדינת ישראל אסור להפלות עובדים על פי השקפתם

ובעל המכולת שיפטר את העובד בגלל השקפתו עובר על החוק.
הוא גם נכנע ללחץ האספסוף שמאיים עליו בכל מיני איומים שספק אם אותו אספסוף יזכור בשבוע הבא. ובטוח לגמרי שישכח בעוד שבועיים.
לכן בעל המכולת צריך להגיד לאספסוף הפייסבוקי שהוא מצטער שהם לא יבואו לקנות אצלו, אבל הוא לא יכול לפטר עובד בגלל שהביע את דעתו.
מובטח לבעל המכולת שהאספסוף הפייסבוקי ימשיך לבוא למכולת כרגיל.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ממש לא נכון

1. נתחיל בזה שחוק למניעת אפלייה בעבודה (למעט פגיעה על רקע הטרדה מינית) לא חל על אדם המעסיק פחות משישה עובדים.
  2. נניח שמדובר בסופרמרקט המעסיק יותר עובדים גם אז עובד הגורם בהתנהגותו להפסדים לעסק לא יוכל למצוא הגנה בחוק זה.
  3. גם במקרה של אפלייה אסורה לא ניתן לחייב מעסיק פרטי להעסיק אדם שלא מוצא חן בעיניו ולכל היותר אפשר לחייב אותו בתשלום פיצויים.
  4. תודה על כך שכינית אותי ושכמותי בכינוי אספסוף, לא ידוע לי שזה מנוגד לחוק כך שזה בסדר.

היתקליף

New member
אני לא הייתי ממליץ לבעל המכולת לסמוך על סעיף 21 לחוק

חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, כי בתי המשפט הראו שהם לא אוהבים את הסעיף הזה. כדאי למעסיק להיזהר כי בית המשפט עלול לספור לו כמה עובדים העסיק בסה"כ, כולל המנקה, השליח, השומר, וכיוצא באלה, גם אם הם עובדי קבלן.
הטענה שהעובד גרם בהתנהגותו להפסדים לעסק היא מרחיקת לכת וספק אם תעמוד בבחינה משפטית. המעסיק שיטען זאת יצטרך להוכיח טענה מוזרה זו, ולא נראה איך יוכיח, שהרי פיטר את העובד והשאלה אם נגרם נזק או לא כלל לא נבחנה. כל מה שהיה זה איום של אספסוף שספק רב שיממש אותו, וגם אם יממש קשה לראות איך אפשר להחשיב התנהגות של אספסוף כפגיעה בעסק.
מה ההבדל בין זה לבין אספסוף שמאיים על בית עסק שיחרים אותו אם לא יפטר את השומר האתיופי, כי הוא שחור?
האם יכול המעסיק לטעון ברצינות שאיומי האספסוף בפייסבוק הם נזק לעסק שלו?

נכון שהחוק אינו מחייב איש להעסיק אף אחד, והסנקציה על אפליה היא ממונית. בהקשר זה כדאי למעסיק לעשות טוב חשבון, אם ההפסד התיאורטי מאיומי האספסוף יכול להגיע או אפילו להתקרב לפיצוי הכספי שייאלץ לשלם לעובד שפיטר בניגוד לחוק.

השאלה אם להשתתף בלינצ'ים בפייסבוק זה חוקי או לא, עתידה, לדעתי, להיבחן בתקופה הקרובה עת יתבררו תביעות שונות סביב התבטאויות מרושעות של אספסוף הפייסבוק. תביעות דיבה, התביעות של העובדים שפוטרו שלא כדין. יכול להיות שלהיות אספסוף זה לא פלילי, אבל נראה אם אין עלות כספית משמעותית למי שבוחר לבלות כך את זמנו.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם לא הבנת אותי אז כנראה לא הסברתי עצמי נכון

כתבתי שלא ידוע לי שזה בלתי חוקי לכנות מישהו בכינוי אספסוף גם אם דעותיו לא מוצאות חן בעיניך ולא שזה לא חוקי להיות אספסוף.
&nbsp
בתי המשפט בארץ ובעיקר העליון כבר הראו לא פעם שהם לא אוהבים את מה שקבע המחוקק והם מבינים יותר ממנו. העובדה שהמחוקק נבחר והם לא והעובדה השולית שבמדינה דמוקרטית יש את עקרון הפרדת הרשויות מעולם לא הפריעה להם.
&nbsp
מאחר והנושא בו אנו דנים אינו תאורטי אלא מעשי לחלוטין ובתקופה האחרונה היו כמה וכמה מקרים דומים בוא נמתין לתוצאות.

היתקליף

New member
אכן לא הבנתי. אני מסכים, כל עוד לא הזכרתי איש בשמו

גם אני אינני רואה איך להגיד על קבוצה עלומת שם שהיא אספסוף, מפר חוק כלשהו.

TJ

New member
סלימאן הוא משפטן [אחלה חרוז] ואתה?

עפ"י סגנון כתיבתך,אתה עו"ד או שיש לך השכלה משפטית, הלוא כן?

למעלה