שלום..

MaYo0sH

New member
שלום..

יש לי בעיה ענקית בחיים.. שמעיקה לי מעוד והבעיה היא שאני פשוט לא מאושרת. לא חשוב מה אני אעשה, או מה יקרה, תמיד יהיו לי כמה רגעים שמחים, ואז אני אשקע לדיכאון עמוק. אני חושבת שאחד מהסיבות לכך היא שקשה לי ליצור קשרים עם אנשים. (תמיד יוצרים קשרים איתי), ובגלל זה קשה לי לצאת מהמעגל החברתי שאני נמצאת בו, וגם קשה לי לפתח קשרים עם בנים. מה לעשות?

גרא.

New member
אין רצפט לאושר,כיוון שכל אחד מוצא

את אושרו בניואנסים,כלומר בסיטואציות או במצבים שונים.ומה שגורם אושר לאחד,לא בהכרח עושה את השני מאושר.ובכלל,דומה,שקשה ממש בהכללה גורפת למצוא אנשים מאושרים..כמעט וכבר אין היום סבות לכך.מכל מקום לגבייך,אם את מתארת מצבי רוח משתנים,מרגעי שמחה לעצב..גם זה שכיח למדי,אלא אם כן המעברים הם קיצוניים..ומשך רגעי האושר,או הדכאון,רבים למדי.במקרה כזה, כדאי לפנות לרופא המשפחה,לשאול בעצתו.יתכן שזו בעייה של הורמונים.ויתכן שהוא ימליץ לך על טיפול תרופתי.אבל אם את עדיין נערה בגיל ההתבגרות,זו לא הדרך.מאחר והחילופי מצבי הרוח,ממש כמו מזג האוויר,אופיניים לגיל,ואין צורך בטיפול,אלא לנצל עד כמה שאפשר את רגעי האושר..ולהתמודד בצורה בוגרת עם רגעי הדכאון.אם את בוגרת,או בגירה, כשלון החוק,הצעתי לך לפנות לטיפול בסדנה לדינמיקה קבוצתית.בה משתתפים נשים/גברים עם בעיות דומות..והדיון הקבוצתי הדינמי,בהנחיית פסיכולוג,עשוי לקנות לך את המיומנויות החברתיות החסרות לך..בכמה מילים,בקבוצה כזו,שנפגשת בדרך כלל כ-12פגישות,שבועיות, או פעמיים בשבוע,תהיה לך הזדמנות דרך הקשבה להתמודדות של דומים לך עם אותן בעיות,כיצד הם פותרים,או מתקשים לפתור את הקושי ביצירת קשרים..תוכלי כשתרגישי מוכנה,לדבר על עצמך,להעלות בקבוצה את מה שמטריד אותך.ודרך ההתייחסות הקבוצתית לדברייך.דרך הקבלה,האמפתיה,או הדחייה,תוכלי להבין מה לא עובד נכון אצלך,ומכאן הדרך לשיפור קצרה ומבטיחה...אם את תולה את חוסר האושר בגלל קשייך ליצור קשרים עם אנשים..זו אחת הדרכים הטובות להתמודד עם מצוקתך הרגשית..את יכולה תמיד ללכת לטיפול פסיכולוגי..שהוא יחידני,הרבה יותר ממושך..ויקר..יקר...

למעלה