שלום...

• פותח הנושא LLRO
  • פורסם בתאריך

LLRO

New member
שלום...

היי, אני חדשה פה, רק עכשיו גיליתי את הפורום הזה... טוב, למען האמת יש לי בעיה שקיוויתי שתוכלו לעזור לי לפתור אותה... לפני כמה ימים הייתה לי פעולה ראשונה השנה, אני מדריכה כיתה ה´ שזה די טוב כי הם בדיוק באמצע ואפשר לעשות איתם כמעט הכל, הם גם קבוצה מאוד מגובשת כי כולם לומדים באותו ביה"ס ובגלל שאני מדריכה בישוב קטן אז גם כולם גרים די קרוב אחד לשני, אבל הבעיה היא לא החניכים, הבעיה היא בת הזוג שמדריכה איתי... היא ילדה נורא נחמדה בדרך כלל אבל בפעולה גיליתי שהיא גם יכולה להיות לא כל כך נחמדה, היא כל הזמן צרחה על החניכים, היא התנהגה אליהם ממש מגעיל ואחר כך עשינו אזשהי תחרות, חילקנו את החניכים לשתי קבוצות, אני הייתי עם קבוצה אחת והיא הייתה עם הקבוצה השניה. אני לא יודעת בדיוק מה קרה שם אבל לפי מה שהבנתי היא צעקה על חניכה אז אותה חניכה התעצבנה ויצאה מהפעולה, היא לא יצאה אחריה, היא לא ביקשה ממנה להשאר, היא אפילו לא טרחה להגיד לי, אני ידעתי מזה רק כשאחרי כמה זמן כשרכז ההדרכה בא אלי ושאל אותי למה חניכה מסתובבת לבד בחוץ... בקיצור, אני ממש לא רוצה שהפעולות שלי יהיו באווירה כזאת אבל מצד שני ממש לא נעים לי להגיד לבת זוג שלי... למישהו יש הצעות? דרך אגב, אני מהאיחוד החקלאי

אממ...

לדעתי את צריכה לדבר איתה על זה... גם היא נחמדה תסבירי לה שהיא צריכה להתנהג יותר בסבלנות עם חניכים ואם זה לא עוזר לכי למרכז הדרכה (אין לי מושג איך קוראים לזה אצלכם...) שהוא ידבר איתה ויסביר לה שלא מתנהגים ככה לחניכים... אני בטוחה שהיא תיקח את עצמה בידיים רק חשוב הדרך שאת מדברת איתה, אל תתקפי אותה כי אז היא תתגונן... תדברי אליה כחברה... תתני לה ביקורת בונה... ותאמיני לי שזה יעזור...(לפחות ככה נראה לי)

driftwoodstav

New member
לא יודעת מה קורה אצלכם...

אבל אצלנו עושים אחרי כל פעולה משוב...אחרי כל פעולה אני ובת הזוג שאני מדדריכה איתתי יושבות ומדברות על הפעולה...אנחנו יודעות שמה שאומרים לא בכוונה לפגוע ואנחנו אומרות בדיוק מה לא היה בסדר לפי דעתינו בפעולה, או בהתנהגות, וחושבות איך אפשר לתקן את זה...חשוב מאוד להגיד את הצדדים הטובים של הפעולה או של בת הזוג קודם...(למשל- "היתה אחלה פעולה אבל..." או "את ממש ממש ממש אחלה ילדה, ואני שמחה לעבוד איתך, אבל לפעמים נראה לי ש..."), חשוב מאוד לא לתקוף או להשתמש במילים מעליבות! סתיו

למעלה