שלום

Night Eyes Wolf

New member
שלום

אני שנים תוהה בנוגע לנטייה המינית שלי. לפני כמה שנים עברתי מלחשוב שאני סטרייטית ללחשוב שאני לסבית, אחר כך ביסקסואלית, אחר כך התלבטתי בין ביסקסואלית לפנסקסואלית, ועכשיו אני תוהה אם אני בכלל א-מינית. אני כן מוצאת את עצמי חושבת על סקס, אבל לא באמת רוצה. אף פעם לא היה לי חבר, למרות שהתחילו איתי והיו גם אנשים שהתעניינתי בהם, אבל או שלא רציתי אותם, וגם אם רציתי פחדתי ממה שהם רוצים, כי גם אם הם רוצים אותי בחזרה- יש לי הרבה דרישות. אחת מהן, הגעתי למסקנה, היא שאני לא רוצה לשכב איתם (אני תוהה אם אני כן רוצה קצת, אבל כבר הרבה זמן הבנתי שאני מעדיפה שלא), ואני מאמינה שזה לא כי "אני עדיין לא מוכנה", אלא כי "אני לא רוצה להיות מוכנה". עוד לפני שהתחלתי לתהות אם אני א-מינית, כשתהיתי יותר אם אני ביסקסואלית, התחלתי לחשוב ברצינות אם הזוגיות שאני הכי רוצה היא לא משהו אחר בכלל- למצוא חבר או חברה ממש טובים שכמוני לא מעוניים במשהו אחר, שנגור ביחד לאורך חיינו ונגדל ילדים ביחד. בכל מקרה, גם אם אני רוצה מערכת יחסים רומנטית וגם אם לא, אני חושבת שאני א-מינית, ולא בטוחה. אני כן מתעניינת קצת בסקס, וגם שמתי לב שאני מתעניינת בבנות הרה יותר פעמים מאשר בבנים, אבל הרצון הכל כך נמוך שלי שגרם לי להוסיף את הדרישה הזו בנוגע לזוגיות גרם לי לתהות אם אני א-מינית. זה כל כך מטריד אותי בזמן האחרון שאחרי שראיתי עכשיו את הכתבה במאקו נכנסתי לפה, קראתי קצת, פתחתי משתמש חדש כדי שלא אזוהה בשם, בעיר או בתאריך יום ההולדת האמיתי שלי והחלטתי לשתף.

ההורים שלי גם די יזדעזעו. כבר כשהתחלתי לחשוב שאני לסבית רמזתי להם. אבא שלי, שדי מקבל דווקא, היה לא מרוצה. הוא אמר שהיה מעדיף נכדים ביולוגיים. אבל השיחה הייתה "אם הייתי לסבית". פעם אחרת כשדיברתי על זה הוא גם שאל "את רומזת משהו?" (שנים אחרי השיחה הקודמת) ואמרתי שלא. את אמא שאלתי באופן מרומז אבל יותר ישיר ונראה לי שכל פעם היא הדחיקה מחדש. לא רק שהיא רוצה שאתחתן (וגם אמרתי לה שאני לא רוצה להתחתן, בשלב בו התחלתי לתהות אם אני לא מעדיפה להקים משפחה עם חבר/ה שהם לא בני זוג רומנטיים), אלא שאתחתן עם גבר, עשיר, ופעמיים בחיי (לפני שנים) היא גם נתנה לי רשימה של מוצאים שרק מהם מותר שהוא יהיה. זה קצת מפחיד אותי. כשסיפרתי לאחותי היא אמרה שאני לא יכולה לדעת כי אף פעם לא הייתי במערכת יחסים ושהיא לא מבינה למה אני כל כך לא רוצה מערכת יחסים (היא גם הייתה הראשונה להיות את הנושא של א-מיניות, דווקא לטובה. היא הציעה שאהיה במערכת יחסים א-מינית, כשעוד הייתי די בטוחה שאני ביסקסואלית/פנסקסואלית, ואז חודשים שקלתי מערכת יחסים עם א-מיני/ת למרות שהמשכתי להיות די בטוחה שאני לא א-מינית, כי לא ידעתי מה הסיכויים שלי למצוא בן אדם שנהיה במערכת יחסים אפלטונית אבל ביחד, כמו שרציתי, ומה שגרם לי להתנגד קצת לרעיון היה שלא משנה כמה אני אוהב את האדם הזה, אני תוהה אם אני גם לא רוצה משהו רומנטי בכלל, אלא זוגיות אפלטונית עם חבר/ה מאוד קרוב/ה).

סיפרתי למעט אנשים על הרעיון שלי לגור עם חבר/ה במקום עם בן או בת זוג רומנטיים. אני מפחדת לספר לאנשים. פעם, למשל, דיברתי עם מישהי שאני בקשר יומיומי איתה, והיא הייתה עם ידיד שלה. אחרי זה היא סיפרה לי שהוא התעניין בי. לא היה לי נעים להגיד שאני לא רוצה, למרות שידעתי מראש שלא, אז נתתי לו הזדמנות. בסוף לא היה לי נעים להגיד לו לא וגם לא הייתה סיטואציה (הוא אף פעם לא אמר לי במפורש שום דבר על מערכת יחסים רומנטית, והיה לי קשה להעלות את הנושא בעצמי כדי לדחות אותו. היא אמרה הרבה שהוא שואל עליי וכו', וכך גיליתי. היה אפילו שלב שבו עברתי להאמין שהוא הפסיק להתעניין בי אבל מעוניין ביידות ולכן ממשיך להתנהג אותו הדבר, כי הוא שלח לי הרבה הודעות, כמעט כל יום, אבל לא היה בהן משהו שבמפורש לא מתאים לידידים), ועכשיו אני מפחדת להגיד לה או לכל מי שמכיר אותנו שאני חושבת שאני בכלל לא רוצה חבר, כי יתהו אם ידעתי את זה גם אז (וגם הימרתי על זה שהוא לא א-מיני ולא יאהב את התנאי שלי שקשור לזה, אבל את זה לא ביררתי כי היה מצב בו דיברתי איתו על הכיוון הזה, אז זה נשאר בגדר הימור). זה לא קשור לא-מיניות, אבל גם לא מזמן דיברתי איתה על תמיכה בקהילה הגאה ועל זה שמכיוון שכשחברה שלנו שמעה משהו נגד לסביות אז היא הגנה עליהן ואז מי שאמרה את ההערה ההומופובית אמרה שהיא מבינה שהיא (החברה המשותפת) לסבית והיא מצטערת, ואז החברה המשותפת התעקשה שהיא לא לסבית אלא רק תומכת וההיא (שהעירה את ההערה ההומופובית) לא האמינה, אמרתי משפט שלא אומר במפורש שאני סטרייטית, אבל רומז שאני בסך הכל מגנה עליהם. עכשיו אני עוד יותר מפחדת שיגנו שאני כנראה לא.

בכללי, מאז החטיבה היו שואלים אותי הרבה את מי אני מחבבת, גם אם הייתי אומרת אין מישהו כזה, היו אומרים לי שזה לא הגיוני, ואמנם בחטיבה זה עוד גיל צעיר, אבל עכשיו אני בת 21 ועדיין מסתכלים על זה מוזר. זה גם משהו שכבר פחות קשור לא-מיניות, אבל ידידה שאלה אותי אם יש לי חבר ואז אמרה שאני חייבת למהר. לא משנה שאני רק בת 21, גם לא אמרתי לה שאני לא רוצה או שאני שוקלת אולי דווקא חברה במקום חבר (בכללי, וזה כבר לגמרי לא קשור לנושא הפורום- אני חושבת שיהיה טוב אם החברה תשנה את השאלה מ"יש לך חבר?" לבת ו"יש לך חברה?" לבן ל"יש לך חבר או חברה?", וגם שיורידו את הלחץ מלמצוא בן או בת זוג). אחרי שאני לא מתקנת אנשים על דברים כאלה (הדוגמה הכי בולטת היא עם זו שהסכמתי לתת ידיד שלה הזדמנות. אחרי שרק הכרתי אותו במקרה ואז היא שאלה אותי עליו לקח לי הרבה זמן לענות ואז עניתי "אולי" (כוד באותה השיחה, אבל כן התלבטתי, כי לא חשבתי שאני מעוניינת, אבל התביישתי לומר את זה. עכשיו אני מפחדת שהיא תגלה, ומצד שני אני לא אוהבת להסתיר את זה).

k500

Active member
מנהל
ברוכה הבאה

ראשית, תודה על השיתוף והרצון שלך לדבר ולתהות מה קורה בחייך כרגע.

שנית, כל מה שאת מתארת, יכול להכנס לקטגוריה א-מינית. אפשר לחשוב על סקס ולא באמת לרצות אותו מאחר וא-מיניות היא לא אטימות מוחלטת למין, אלא רמת המשיכה המינית שלך כלפי אחרים. יש לרוב הא-מיניים חשק מיני ובדרך כלל הוא עצמי, או נמוך כלפי אחרים.
בכל מקרה, א-מיניות היא לא משהו אחד קבוע, אלא מגוון של דברים אבל לא אנחנו יכולים לדעת אם את א-מינית או לא, אלא רק את לפי מה שנראה לך שהוא חלק מהחיים שלך, המשיכה והרצון שלך להיות עם אחרים.
אנחנו יכולים לתת לך כיוון, לענות על שאלות ולדון בדברים, אבל בסוף בסוף, זו את עם עצמך. לא חייבים להחליט ברגע אחד אם את א-מינית או לא, צריך לקרוא, לדעת שיש מגוון של אפשרויות קיום א-מיניות, לראות גם איך זה אצל אחרים/ות כאן. קחי את הזמן, אל תהססי לשאול שאלות, לברר דברים, בשביל זה הפורום קיים, בין היתר.

בעניין החברויות, זוגיות ומגורים משותפים, באמת שאין לאן לרוץ אם את לא מרגישה צורך בזה. הרבה מאיתנו כאן חוו תחושות דומות לשלך ולא היו בזוגיות או קשרים כל הזמן, בייחוד אחרי שהם/ן הבינו שהם א-מיניים.
זה לא אומר שמעכשיו תהיי בודדה כל חייך, ממש לא. יש הרבה א-מיניים וא-מיניות (מפתיע, אבל כן..), יותר ממה שנדמה לנו בקרב האוכלוסיה ולכן אם תראי שאת א-מינית ושזאת הנטיה שלך כלפי אחרים, תוכלי לחפש מישהו או מישהי שמתאימים לך ורוצים בדיוק את אותם הדברים שאת רוצה בזוגיות וחיים משותפים. יש כאלה, באמת. אנחנו כאן מספיק זמן כדי לראות א/נשים מגוונים כל כך, עם רצונות מגוונים ומעניינים ואנחנו אוהבים את כולם/ן, בייחוד כשהם/ן מגיעים למקום שהם רוצים בחיים.

אנחנו כאן ונשמח אם תשתפי אותנו בהתלבטויות או בשאלות שיש לך בנושא, בהצלחה

niwo

New member
אני יכול להזדהות

אני התחלתי בתור סטרייט (או יותר נכון סטרייטית).
אבל אז הבנתי שאני א-מיני וטראנסג'נדר FTM.
ואז התחלתי לחשוב על האם אני בכלל מעוניין בזוגיות. אני יכול להתעניין באנשים, אבל אני לא רוצה להיות איתם בזוגיות מינית או רומנטית בפועל.
כמו כן, כשהתעניינו בי, לא ממש רציתי להיות עם אותם אנשים.
הבנתי שאני ככל הנראה גם א-רומנטי אפור. ושאם תהיה לי מערכת יחסים זוגית היא תהיה מערכת יחסים קוויר-פלטונית (לא בדיוק רומנטית, אבל מעבר לידידות). ואני מניח שמטרתה העיקרית של מערכת יחסים שכזו תהיה לגידול ילד.
לאחרונה גם יצא לי לחשוב על כך שיש לי גם משיכה כלפיי נשים, אבל נמוכה בהרבה מלגברים.

כך שאמנם לא היה לי בלבול על היותי א-מיני. היה לי ברור מאליו שאני לא מעוניין בקיום יחסי מין. אך כן היו לי המון התלבטויות לגביי הא-רומנטיות/רומנטיות שלי.
והמון התלבטויות שציינת בנוגע לא-מיניות (וזוגיות בכלל), גם כן היו אצלי כשחשבתי על האם אני בכלל מעוניין במערכת יחסים בכלל.

בנוגע להורים- *sigh*.
גם ההורים שלי לא ממש מקבלים דברים לא הטרו-נורמטיביים.
הם אמנם יודעים שאני לא מעוניין להתחתן, אבל הם בטוחים שזה יעבור לי.

abeautifulife

New member
היי

אני מאוד מבין אותך. אני גם התלבטתי הרבה לאורך הדרך לגבי מי אני ומהי ההגדרה שמתאימה עבורי, מסטרייטית ללסבית לבחור טרנס סטרייט לביסקסואל לפנסקסואל לא-מיני.. כמה הגדרות..
גם אני הרבה זמן חשבתי שאני רוצה להיות בזוגיות עם חבר או חברה פשוט בלי הקטע של המין, ובזמן האחרון הגעתי להבנה שזה אפילו לא חייב להיות מוגדר כזוגיות. זה יכול באותה המידה להיות חבר או חברה או כמה אנשים שנגור ביחד כשותפים, אנשים שיהיו החברים הכי טובים, לשתף, לבלות ביחד, אולי לחבק להתכרבל אבל זה בערך הגבול מבחינתי , ולא צריך יותר מזה.

אני מכיר את הפחדים של מה יהיה אם לא יבינו, לא יקבלו. החברה והמשפחה יוצרת מאיתנו ציפיות ומנסה להכתיב לנו איך לחיות את החיים כפי שהם רואים ומכירים כהכי נכון וטוב. אבל זה שזה נכון עבורם,לא הופך את זה לנכון עבורנו. אלה החיים שלך לחיות, תחיי איך שעושה לך טוב. כדי שזה יקרה יש לשחרר את מה מצפים ממני, מה יחשבו, מה יגידו, לא נעים לי, להפסיק לרצות את כל העולם ואשתו, על חשבון עצמך ומה שטוב עבורך. כי אם העולם שמח אבל בזמן הזה אנחנו אומללים, אז מה זה שווה בכלל? הייתי במקום הזה וזה לא מקום טוב להיות בו.
לגיטימי גם לא לשתף בא-מיניות. לגיטימי לא לתת הסברים לסביבה, כי את לא חייבת דין וחשבון לאף אחד חוץ מלעצמך. אם מציעים לך משהו שאת לא מעוניינת בו, נגיד להכיר מישהו למטרה רומנטית, אל תפחדי להגיד- לא תודה. לא מתאים לי. או לבקש שיורידו את הלחץ והציפיות ממך לזוגיות. אם לא תתעקשי על זה, רב הסיכויים שזה לא יקרה או יפחת מעצמו. דברים לא קורים מעצמם,מהלוואי או יהיה טוב אם.. מי שמסביבינו לא יכול לדעת מה אנחנו רוצים ולכן אנחנו צריכים לגרום לדברים שאנחנו רוצים שיקרו, להתעקש על מה שיכול לעשות לנו טוב.
אם ההורים יתאכזבו, יכול להיות, זה טיבם של ציפיות. מצפים מאיתנו להיות מישהו שאנחנו לא ומצפים שנשתף פעולה עם זה. אני חושב שרב ההורים רוצים ילד נורמטיבי שלא יהיה שונה בשומדבר ויהיה מושלם, כי כך יהיו לו את החיים הכי טובים מבחינתם. אבל אין דבר כזה, והם פשוט יצטרכו ללמוד להתמודד ולקבל את זה, אם הם מעוניינים באושר שלך או להיות חלק מהחיים שלך.

מה הסיכוי למצוא מערכת יחסים אפלטונית ולחיות ביחד, יש סיכוי. אם תהיה לך אמונה שזה אפשרי, אם תהיה התכווננות ועשייה כדי שזה יקרה- ככל שתכירי יותר אנשים, וככל שתהיי יותר פתוחה ותצהירי על מה שאת רוצה ומחפשת כך הסיכוי יילך ויגדל. זה תהליך. להיות במקום של מוכנות וחוזק ללכת עם האמת שלך גם כשהיא לא תואמת את מה שחושב ורוצה העדר.
אני בעד להתעמת עם הפחד כי זאת הדרך היחידה בסופו של דבר לחיים בריאים ושלווים. אבל לכל אחד יש את הזמן והקצב שלו לעבור תהליכים עד שהוא משתף.

למעלה