שלום

שלום

אילו מומחים יודעים אילו תוספי מזון לרשום?
הלכתי לנטורופתית והתאכזבתי לגלות שהיא לא חידשה לי הרבה
אומנם היא סיפקה איזושהי מסגרת תזונתית להתחיל והיא אולי לא רעה להתחלה
אבל היא לא ידעה לאבחן מה חסר לי ולא ממש רצתה לכתוב לי ויטמינים או תוספי
מזון למרות שאני כבר הרבה זמן רוצה לנסות ויטמין D
אני אדבר איתה על זה אבל חשבתי שנטורופתיות יודעות דברים כאילו

0 אור 0

New member
תלוי בגישה ובהכשרה

יש נטורופתים שהם בעצם יותר משווקים של תוספי מזון מאשר מטפלים והאינטרס שלהם למכור,
יש נטורופטים שבאים ממקום של מטפל אבל הנטיה שלהם היא להרבות בתוספים ולכן יטו ליד קלה ברישום של תוספים,
יש, כמוני (ומן הסתם אפשר להבין מהניסוח של הפסקה הקודמת) שחושבים שתוספים הם פתרון רק אם וכאשר ברור שלא ניתן לפתור את הבעיה בדרך של תזונה ושינוי אורח חיים,
ויש כמובן מטפלים טבעיים, בדרך כלל טבעוניים, שבכלל מתנגדים לתוספים באשר הם
חשוב להבין שלא חשוב מהי האסכולה של המטפל, חוץ אולי מהזן הראשון של סוכני מכירות , אף אחד לא יתן לך תוסף בלי אבחון מדוייק שכולל אינדיקציה שיש צורך בתוסף הזה - אבחון שכולל תשאול מפורט, בחינה של בדיקות הדם שלך ועוד.
לכן, אני דוקא חושבת שהגעת למטפלת טובה, שמנסה לעזור לך בצורה רצינית ולא סתם לרשום לך איזשהו כדור כי אתה "הרבה זמן רוצה לנסות ויטמין D"

0 אור 0

New member
לא הבנתי מה את אומרת

אבחון זה לא קסם,
הוא מתבסס על נתונים שועלים מהתשאול ומבדיקות דם.
ישנן אינדיקציות שונות שמצביעות על צורך לתסף,
לא תמיד הן חד משמעיות.
אולי אם תספרי מדוע את חושבת שיש לך מחסור בויטמין D ומה הסיבה שנראה לך שאין אפשרות להשיג אותו באמצעות התזונה וחשיפה מבוקרת לשמש, אוכל להבין יותר את תגובתך ולהתייחס אליה בצורה מקצועית

אוקיי אנסה להסביר

מאחר שאין לה "יכולות מיוחדות" בתחום האבחון ציפיתי שלפחות
היא תציע לי מה לבדוק בבדיקת דם.
כי בבדיקות דם אם לא מחפשים לא מוצאים כלומר צריך להציב קטגוריות מראש.
והרגשתי שהייתי ממש צריכה לחלוב את זה בכוח ממנה.
לגבי הויטמין D הוא בווישליסט שלי מאז שחברה אמרה לי פעם שכשהיא נטלה אותו
נעלם לה הפסוריאזיס ואני ממש רוצה לראות אם יהיה לזה את אותו אפקט עלי.

0 אור 0

New member
מציעה שיחה אתה להבין את הטיפול שהיא מציעה

תראי,
טיפול בפסוריאזיס הוא מורכב ולא פשוט,
נכון שקיימים מאמרים על כך שויטמין D3 יכול לסייעלפסויראזיס, אבל עוד לפני התוסף מודבר על השגת התועלת באמצעות חשיפה לשמש והתאמת התזונה,
טיפולים ונוספים (שלא כל נטורופת עוסק בהם כמובן) קשורים בכלל לצד ההוליסטי של הבעיה, ויש כמובן גם צמחי מרפא שעשויים לסייע.
שיחה גלויה עם המטפלת תביא להבנה שלך אם את נותנת בה ובדרך הטיפול שלה אמון, ומחברת אליה, או שאת רוצה טיפול מסוג אחר
בכל מקרה , חשוב שתזכרי שויטמין D הינו ויטמין מסיס בשמן ועל כן עלול להיווצר עודף עם תופעות לואי מזיקות

ladybug4NLP

Active member
ויטמין D+ויטמין B12 +מגנזיום צריך לבדוק

רק בבדיקת דם.
גם אז זה לא בדיוק אומר אם יש חסר או לא, כמה מהויטמין נספג או לא.
זו פשוט אינדיקציה כמה מהויטמין מסתובב בדם שלך.

ידיעה כללית:
רב האנשים בעולם (כולל מדינת ישראל) סובלים מחוסר בויטמין D למרות שיש לנו שמש במכביר.
ויטמין D נחשב היום כהורמון וכ-precursor להורמונים אחרים.
חוסר בויטמין D גורם לשיבוש בהורמונים אחרים

ויטמין D כדאי שיהיה מערך 60 עד 100 בערך (לצערינו יש רופאים שגם ערכים של 25 מספיק בשבילם.

קופת חולים (מכבי) תסרב לתת בדיקת ויטמין D ביותר מפעם אחת בשנתיים (עד לאחרונה לא היתה בעיה.
ויטמין D כדאי לקחת בצורת טיפות ואם כדור אז להוסיף אותו למשהו שומני כמו פיסת אבוקדו כי ויטמין D מסיס בשומן.

ע"פ פרופ' יהודה שינפלד מתל השומר כל אדם בוגר חייב לקחת היום מינימום 2000 יח' של ויטמים D3
לחב' סופהרב היה עד לא מזמן בקבוקון של 1000 יח' והפסיקו לייצר, ונשארו עם 400 יח' בלבד.

אני צורכת באופן קבוע 6000 יח' ביום ובעלי 8000 יח' ביום (לפי המלצת נטורופאט)

ויטמין B12
גם כדאי שיהיה קרוב בבדיקה ל-1000
בארץ מוכרים סוג של ויטמין B12 שלא נספג היטב כי הגוף צריך להפוך אותו למטילקובלמין.
אני קונה בחו"ל כבר את הנגזרת שנספגת היטב
ויטמין B12 חשוב להמון דברים ובהם גם זכרון (בכל גיל)

מגנזיום:
ניתן לבדוק דרך קופת חולים
חשוב מאד בין היתר להתכווצות שרירים ועוד
לא נותנים למי שיש לו בעיה בכליות.

גם במגנזיום יש סוגים שונים והנפוץ בהם הוא מזגנזיום ציטראט
רק לאחרונה מצאתי שהתוסף הזה לא נספג היטב גם הוא ויש תוסף אחר מתוצרת ישראלית
(נא לחפש בגוגל, עדיין יש לי מלאי ישן של הציטראט ולא ניסיתי את החדש)

לגברים מעל גיל 50 כדאי לצרוך אבץ. יחד עם זאת יש להפסיק מידי פעם ולצרוך נחושת כי אבץ ונחושת מתחרים על אותה "כניסה" לתאים.

אומגה 3: מומלץ לכולם כולל ילדים ממש קטנים.
חולים המקבלים תרופות לדילול דם חייבים להתיעץ ברופא.

הרבה בריאות

גלוי נאות למען הסדר הטוב:למרות שאני מטפלת באנשים במגוון שיטות (הקשורות לגוף/נפש) , אין לי שום הכשרה בתזונה, נטורופטיה, תוספי מזון,
והכתוב לעיל הוא מנסיוני האישי ומידע שקבלתי מהנטורופט המקסים שלי.

ולכל מי שרוצה רק דברים מהטבע (ויש כאלה כאן) לצערינו אין היום אפשרות לקבל את כל הויטמינים והמינרלים מהטבע גם לא באורגני כי גם האדמה שלנו וגם האויר שלנו ספוג בכימיקלים. אז מי שלא רוצה - כמובן שימשיך באורח חיים הרצוי לו.

0 אור 0

New member
קל מאד לקבל עצות ממי שלא מבין בתחום

אני עדיין ממליצה לך מאד לקבל יעוץ מקצועי ממי שלמד את הנושא לעומקו וישב אתך על הבעיות הספציפיות שלך,
מידע כללי שניזון מהאינטרנט או אפילו מהמלצות מצוינות שניתנו לאדם אחר, שונה ממך לחלוטין, עלול לא להיות מדויק עבורך
במקרים מסויימים אפילו מזיק

0 אור 0

New member
את ההסתייגות על חוסר הכשרתך בתחום היה צריך

לשים בהתחלה,
כמטפלת הוליסטית את ודאי אמורה לדעת שטיפול אשר מתאים לאחד, אינו מתאים לשני
בפרט, חשוב לדעת שלמרות הגב הכלכלי של יצרני התוספים, האסכולה שתומכת במגה תוספים לבריאות, והלכת ונחלשת לאחר שגם מכיוון הרפואה המערבית וגם מכיוון הרפואה הטבעית עלו הרבה מאד הסתייגויות הן לגבי התועלת בגישה והן לגבי הסיכונים שיכולים להיות למי שמתמיד בה
כמו שאת ודאי יודעת, האמונה הכי בסיסית שלי לגבי תזונה, היא שאין לנו היום ידע מספיק ולכן צריך לקחת כל הצהרה נחרצת בסוג של ערבון מוגבל. אבל יחד עם זה הולכת ומתגבשת הסכמה והבנה בין כל העוסקים בתחום, שמתאימה מאד לרוח של אותו בסיס הסכמה קטנטן שבנינו פה בין מטפלי הפורום על מה כן בריא - ואין ספק, שיותר עדיף במידת האפשר להעזר בתזונה טבעית ככל האפשר, ולתסף רק לפי הצורך האמיתי

hal767

New member
ממליץ לתת דגש על תזונה נכונה

ולא על תוספי מזון. הדרך הנכונה להזין את הגוף היא ע"י מזון.
תוספי מזון אינם מזון ואין להם את התכונות של מזון. הם חיקוי עלוב למזון, הם תרופות לכל דבר בדרך כלל והם עלולים להזיק.
בדיקות דם לא ממש נותנים את התמונה הנכונה בנושא.

ובאשר לבעיית העור, היא דורשת טיפול פנימי יסודי, שתזונה נכונה היא חלק ממנו, כדי לרפאה. העור משקף את מה שקורה בפנים הגוף. הוא אינו איבר עצמאי ומנותק מהגוף. למחלות עור יש קשר עם פנים הגוף, הן בהבט של מחסורים והן בהבט של זיהום פנימי. עצירות והפרעות במערכת העיכול למשל, מהווים גורם משמעותי בהתפתחותן של מחלות העור. מחסורים בוויטמיני B קשורים אף הם לפגיעה בעור. הכימיקלים הנמצאים בשימוש בחקלאות מהווים גורם מאד משמעותי ונפוץ במיוחד למחלות עור שונות. גם תכשירים קוסמטיים שונים מרעילים את העור, ואפילו חודרים למחזור הדם, ומהווים גורמים למחלות שונות, כולל מחלות עור.

אז מה הטעם לנסות כל מיני תוספי מזון כימיים מפוקפקים כדי להשיג הקלה כלשהי במראה העור? מדוע להזיק לגוף כדי שאולי העור יראה טוב יותר?
הפתרון נמצא בתזונה ובאורח חיים נכונים שיאפשרו לרופא הטוב ביותר שיש לך - הגוף שלך - לרפא את עצמו.

hal767

New member
מזון אורגני

מהווה תשובה תזונתית ראויה לכל בעיה תזונתית.

יעל ND

New member
נטורופתית - זו בחירה נכונה

כמו בכל מקצוע, גם כאן יש מומחים פחות ויש מומים יותר.

למעלה