שלום

א ו ר3

New member
שלום

יצא לי לקרוא על המחלה לאחרונה..ופתאום "ירד לי האסימון" חשבתי שזה ממש התסמינים שיש לי... סבלתי בעבר מכאבי מחזור מאוד חזקים ש"שיתקו" אותי למשך ימים, התחלתי לקחת גלולות ואני לוקחת 7 שנים ברצף ולכן לא מרגישה את הכאבים. אבל בזמן האחרון אני מרגישה כאבים עמומים ברחם, מין הרגשת "כבדות" באיזור הזה וכמו כן אני סובלת מבעיות עיכול רבות כבר כמה שנים- כל רופא שאני הולכת אליו טוען שיש לי תסמונת מעי רגיז ואין מה לעשות בנדון. קראתי על סימן נוסף שחשבתי שהוא נורמלי- וזה תכיפות במתן שתן בזמן מחזור.
בקיצור שאלתי היא מה הדבר הראשון שאני צריכה לעשות? ללכת לרופא נשים? איך מתבצע האבחון של המחלה..?

תודה !

שמיץ1

New member
הצעד הראשון

הוא לפנות למומחה לאבחון וטיפול באנדומטריוזיס. יש מספר מצומצם של מרכזים/מרפאות יעודיות:
http://www.endi.org.il/אנדי/טיפול-ויעוץ/מרפאות-אנדומטריוזיס/
אין ממש טעם לפנות לרופא נשים רגיל. המודעות של רובם המכריע נמוכה מאוד ואין להם ניסיון באבחון המחלה (לצורך העניין, גם אחרי שאובחנתי, מספר רופאי נשים שבדקו אותי לא ראו במה מדובר, ולא הבינו על סמך מה נקבעה האבחנה).

האבחון מתבצע ע"י תשאול מקיף, בדיקה גניקולוגית, אולטרסאונד, ובדיקות הדמיה נוספות בהתאם לצורך. אבחון וודאי מושג רק לאחר ניתוח.

יש באותו אתר גם רשימה של תסמינים נפוצים, ואני מבינה שחלקם מוכרים לך היטב. כאבי התופת, ה"מעי הרגיז", תחושת הכבדות, תכיפות במתן שתן - הם סימפטומים מאוד שכיחים של אנדו', ולכן כדאי שתיבדקי ע"י מומחה.

שמיץ1

New member
עניתי גם קודם...

אבל קצת יותר בפירוט...
האבחון מתחיל בתשאול מקיף על תסמינים שחווית במהלך השנים (ואולי את חלקם לא קישרת אפילו), בדיקה גניקולוגית ואולטרסאונד. אם יש חשד למעורבות איברים נוספים כמו שלפוחית שתן / מעי, אז בהתאם לצורך עושים בדיקות הדמייה נוספות, או ייעוץ מומחים נוספים. כל אלו מעלים חשד ברמה כזו או אחרת לקיומה של המחלה.
אבחנה וודאית מתבצעת רק בניתוח. בדר"כ כבר במהלך הניתוח יודעים אם אכן מדובר באנדו', אבל רשמית - רק אחרי שמתקבל הדו"ח ההיסטולוגי (בדיקה של רקמות שהוסרו בניתוח).
חשוב שהאבחון יתבצע ע"י מומחה אנדו' שיודע לזהות את הסימנים למחלה.

למעלה