שלום !!! :)

אפרתי 29

New member
שלום !!! :)

שלום לכולם.. :)
אני סובלת מתסמונת העייפות הכרונית בצורה קשה שמונעת ממני לתפקד,
ואיבחנו אצלי בגוף רמת חומציות גבוהה...
המליצו לי לקחת חומצה מאלית (אשר מומלצת בדרך כלל לחולי פיברומילאגיה)
אך אני מתקשה למצוא...
מי מכיר / לוקח את התוסף הזה ?
לאיזה חברה הוא שייך ?
פליז תעזרוו לייי...

היי אפרתי, וברוכה הבאה!

מזל שבאת אחרי החגים, לא יודעת כמה כוח עוד נשאר לי לארח בתוך כל החגים האלה, ולבוא לבקר בשגרה זה הכי טוב, תאמיני לי!

בתור פיברואית תת"כית מעולם לא הציעו לי חומצה מאלית. מי הציע? רופא? האם הוא לא אמר לך איפה אפשר למצוא את זה?
באופן אישי אני די מתנגדת לקחת כל מיני דברים ש"מציעים" כל מיני מרפאים למיניהם, בלי שזה מגיע בצורה מסודרת, אחרי בדיקות דם והנחיה ברורה כמה ומה בדיוק לקחת.
אבל יש מצב שאני במיעוט.
מכל מקום, נשארה עוד עוגת דבש משובחה מהחג האחרון, ויש גם פאי פקאן מ-שו-בח!! בתנור, ובפינת הישיבה שלנו תמיד יש מקום לשבת, אז שבי נא עמנו וספרי לנו עוד על עצמך..

ברוכה הבאה!

אפרתי 29

New member
היי !

המממ.. תודה רבה =]
אני אנסה להתחיל לאט לאט חח...
הייתה תקופה שהיה לי טיפול במחוך+רואקוטן במקביל, שני טיפולים מאוד אגרסיביים שנמשכו כמה שנים,
והשילוב של שניהם מאוד החליש את הגוף שלי...
אני בעצם לא ממש קשורה לפיברומאלגיה,
אבל יש ניסיון בחולשה גופנית וקשיים יומיומיים...
הרפואה הקונבנציונלית לא הציעה לי פתרונות מועילים עד כה,
ולאחרונה הלכתי לנטורופתית שהביאה לי תפריט ותוספים ואורח חיים שמאוד מקל על הכבד, ומאז מצבי השתפר :)
בעצם קראתי באינטרנט שחולי פיברומאלגיה לוקחים לעיתים תוסף של חומצה מאלית,
אז תהיתי אולי יש מקום שהבעיות שלנו יתחברו :) ותוכלו לעזור לי קצת...

טנקס על מאור הפנים D:

קודם כל, יש פה בהחלט מקום גם לתת"כים

גם אם מה שיש להם זה תת"כ בלבד.

שנית, לרפואה הקונבנציונאלית יש באופן כללי בעיה איתנו - גם תת"כים וגם פיברואים, והם באופן די עקבי לא ממש נותנים פתרונות לבעיות שלנו.
מצד שני, עד כה לא ראיתי שהרפואה האלטרנטיבית הצליחה במקומת האלה הרבה יותר...
אני חושבת שסוג הרפואה, אם לקרוא לזה כך, הכי לא פרקטי עבורנו, הוא דווקא האינטרנט.
באינטרנט יש הרבה מאוד מידע, הרבה ממנו הוא מידע סותר (גם את עצמו וגם את מה שהרפואה בכל זאת יודעת על המצב), ואין הרבה שליטה על מי שמוסר את המידע, כך שכל מיני שרלטנים למיניהם נוטים להשתלט על הפלטפורמה הזו ולמסור הרבה מידע שגוי/ לא נכון/ מסוכן אפילו, הכל בהתאם לכישורים שלהם, למה שהם מנסים למכור או להציע או סתם כי זה מה שמתחשק להם.
מהבחינה הזו, הסתמכות על האינטרנט היא באמת מסוכנת מאוד!

אם אני מבינה נכון את כרגע בטיפול אצל נטורופטית. אולי תתייעצי איתה לגבי החומצה הזו והאפשרות שהיא תוכל לעזור לך. אם יש דבר כזה, בטוח גם יש דרך להשיג את זה, ונטורופטית נשמעת כמו סוג האדם שיידע איפה..

ומאור פנים? בכיף! תבואי כל יום..

אפרתי 29

New member
><

המממ.. כן, בהחלט אתייעץ עם הנטורפתית שלי לגבי העניין ! :)
הבעיה שהפגישה תהיה רק עוד חודש (והיא גם עולה לא מעט)
וחודש יכול להיות הרבה זמן בשביל בנאדם סובל...
בכל אופן, גם בקרב הנטורפתים, גם באינטרנט, וגם בקרב רופאים קונבנציונליים -
יש המון שרלטנים !!!
חצי מהנטורפתיים לא יודעים באמת על מה הם מדברים,
חצי מהדברים באינטרנט מפורסמים לצורכי מסחר,
וחצי מהרופאים בערך שחוקים וטרודים, ולא יוצאים מגדרם כדי לעזור לך לעומק.
בתוך כל זה, צריך להתאמץ ולמצוא את המזל ואת הכיוון שיעזור לך.
לשמחתי הנטורפתית שהלכתי אליה עזרה לי בצורה בלתי רגילה!
מקצועית ורצינית, ונותנת טיפול מקיף שמשנה את כלל אורח החיים,
ובסופו של דבר זה עזר לי יותר מכל דבר אחר. (אף על פי שעייפות כרונית זה כלל לא
תחום ההתמחות שלה)
לפעמים דווקא הדברים הקטנים בונים בגוף את השינוי האמיתי, וכמובן שלאורך זמן...

Sigal H

New member
ברוכה הבאה

כמו כלנית, לא שמעתי על חומצה מאלית. מה שאני כן יכולה לומר הוא שאני מאוד מכירה את החולשה והקושי היומיומי וחוסר הפיתרון. אני קיבלתי עסקת חבילה: גם פיברו' וגם תת"כ. אחד הדברים החשובים שהכי שינו לי את המצב ועזרו לי לקום מהקרשים שאליהם נפלתי, הוא לבחון את היומיום ולראות איך אפשר להקל על הפעולות הקבועות. למשל להעביר את הבגדים הכי שימושיים למדף הכי נגיש כדי שלא להתאמץ להרים את היד (גם כשזה אומר לבלגן את המיון לחולצות ומכנסיים בנפרד וכו'), להשתמש בסכו"ם וכלי מטבח קלי משקל או אפילו חד"פ, להאציל סמכויות, להכניס כסא למקלחת ולהעביר את השמפו והמרכך לבקבוקונים קטנים של טיולים, להחליף לעכבר ארגונומי או משטח-מגע או כדור-עקיבה שיהיו לך נוחים יותר ומקלדת עם מקשים שטוחים ורכים, לסובב את הכורסה לזווית אופטימלית מול הטלוויזיה כדי לא להתאמץ להחזיק את הראש... כל הפרטים הקטנים האלו יכולים לשנות המון ולפנות את הכוחות המעטים לדברים חשובים יותר. אני מניחה שהרבה כבר גילית והתאמת עם הזמן, אבל לדעתי תמיד יש משהו לשפר

חופן חיוכים. תרגישי טוב,
סיגל

אפרתי 29

New member
קישורים

תודה סיגל !!
אכן עם הזמן מוצאים יותר ויותר דרכים להקל על עצמך...
אתה לומד להכיר את עצמך, מסתגל למצב ומוצא פטנטים...
תודה על העצות :)
תרגישי טוב מאמי !!! הכי חשוב.

בכל אופן, רציתי להראות לכן קישורים שמצאתי מ2004
בפורום תפוז, דרך גוגל...
מסתבר שב2004 דיברו פה הרבה על חומצה מאלית חחחח.. ואלה לא היחידים

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=672&messageid=34011496

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=672&messageid=33887245

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=672&messageid=33963104

אמשיך בבירורים, ואם באמת אמצא אותו והוא יעזור לי,
אשמח לעדכן אתכם פה בפורום, על מנת שכמה שיותר אנשים ירגישו הקלה :)

זה המידע שאני מצאתי

לא מתכוונת לקחת בשלב זה תרופה- קצת סקפטית.....
אני מתכוונת לשתות מיץ תפוחים על בסיס יומי ונראה.

שימו לב לתשובות המתמצא וללינקים שהוא נותן

עדכון - חל שיפור

אז היום בבוקר שתיתי על בטן ריקה מיץ תפוחים סחוט.
הרגשתי סחרחורות קלות שעברו בסביבות הצהרים.
לאחר מכן לא הייתה העייפות והכבדות שאני רגילה אליה בזמן האחרון והצלחתי לעשות קצת דברים בבית.

אין לי מושג אם זה מהתפוחים או שסתם אני פתאום בעלייה. בכל אופן מחר הולכת לרופאה לפקח על עניין הסחרחורות.

ספרי לנו איך זה הולך, אחרי שתתחילי לקחת

יש עוד רשימה לא מבוטלת של תוספי מזון שמומלצים לחולי פיברו ותת"כ.

יש דיבור חזק על שמן קוקוס, טהור, בלקיחה פנימית. (יש לי מאמרים אם מישהי תרצה).

והחברה הסינית שלי לחצה עלי חזק לקחת "מזון מלכות", שלדעתה זה הדבר שהרפואה הסינית הכי ממליצה במצבים כאלה. ואפילו השיגה לי טרי, ולא מיובש. עוד לא התחלתי כי מפחדת מעניין מסוים שעד שלא אבדוק אותו לא אתחיל.

אני אוכל מתישהו לכתוב פה במרוכז את ההמלצות על תוספי תזונה שעשויים לעזור (לא כפלא שירים אותנו על הרגליים, אלא כתוספת לכל שאר הדברים שמומלץ לעשות).
ולשמוע מי ניסה מה ואיך זה היה לו. ושוב אנחנו חוזרים לנקודה שהכל אינדיבידואלי.

ויטמין די חשוב מאד ומומלץ מאד על ידי הרופאים לקחת במצבנו (אם הערך בבדיקות דם נמוך, והוא נמוך אצל רוב האנשים). וגם כמובן אומגה 3.

אני לוקחת כל בוקר כפית של דבש טהור ולא מעובד. נראה לי שזה לא מזיק.

בהצלחה עם המאלית, דווחי לנו את התרשמותך.

ofd1

New member
לאפרתי...

לאפרת שלום,

אמנם אין לי כ"כ ידע ובקיאות בנושא לגבי נטילת תוסף מזון חומצה מאלית, אבל ככל הידוע לי ישנם מזונות שבהם החומצה הזו קיימת ואולי בינתיים תנסי לאכול ולצרוך אותם בכמויות גבוהות יותר ממה שאת אולי רגילה בד"כ. למשל: תפוחים, דובדבנים (לא מיובשים, אלא טריים) וכו'.
בנוסף לכך לעניין החומציות קראתי באחד המאמרים באינטרנט שאכן חומציות גבוהה מהרמה התקנית בגוף עלולה לגרום לבעיות רפואיות מסויימות ובתוכן לפיברומיאלגיה (וסביר להניח שיש גם השפעה לגבי עייפות כרונית). תוכלי לנסות למצוא מידע באינטרנט על כך, למרות שכאמור יש גם אולי מידע לא מדוייק אבל תנסי להכנס לפורום של האגודה הישראלית לנטורופתיה אולי שם תוכלי למצוא מידע מוסמך - ישנם מזונות (כן. גם כאלו שאנו אוכלים ביומיום) שיש להם השפעה בסיסית (בניגוד להשפעה חומצית) כך שהם יכולים להוריד את רמת החומציות שיש בגופך (גם אני ניסיתי בעבר.) - יש רשימה של מזונות כאלו וגם משקאות . בד"כ לא מומלץ לאכול מזונות מעובדים, מזונות שיש בהם חומרים משמרים וצבעי מאכל, וגם מזונות שרמות הסוכר בהם גבוהות.
לירקות יש השפעה מיטיבה, ו.... עוד דבר שיכול לסייע בנושא הזה - לשתות מים מינרלים (או משקה טבעי אחר) שהוא בעל רמת בסיסיות גבוהה (כלומר: הוא לא חומצי). - תוכלי לרכוש בקבוקי מים מינרלים - אבל כדאי שתבדקי בתווית הבקבוק ש: PH>7 (כלומר - שרמת החומציות בו היא אפסית. כש PH<7 אז המשמעות היא שיש רמת חומציות. PH=7 - המשמעות שזה ניטרלי). ככל שרמת ה PH גבוהה יותר מ-7 (וגם ככל שרמות יוני המגנזיום גבוהות יותר במים המינרלים. (כמובן לא ברמה שעלולה להיות חריגה ומזיקה לגוף)) אז זה יותר טוב והמים יותר בסיסיים (כלומר - לא חומציים). שתיית מים כאלו יכולה לסייע לך ולהוריד את רמת החומציות שבגוף שלך ולשפר את המצב לאורך זמן. - כדאי שתתייעצי עם הנטורופת שלך בנושא הזה ותשאלי אותו לגבי מזונות שאינם חומציים שצריכה שלהם יכולה להוריד את רמת החומציות שבגוף - כי יש מזונות ומשקאות כאלה.
בכל אופן - כאמור איני בעל מקצוע בתחום הטיפולי והרפואי, כך שהנ"ל לא מהווה תחליף לייעוץ מוסמך. מה שרשמתי הוא מידע (וחלק גם מניסיון) שבמשך הזמן יצא לי לקרוא, ב"ה, שאולי יכול לסייע ולתת כיוון. וכאמור -כדאי לשאול מומחה.

רפואה שלמה!

למעלה