- רואה גם רואה
אמנם כבר לא 6\6 אחרי ניתוח לייזר לפני 6 שנים...
אני בתהליך של Highly Skilled Migrant ועדיין לא קיבלתי את הויזה.
אני חושב שיש פה אנשים שאפילו קיבלו אותה כבר ויוכלו אולי להוסיף עוד מידע.
התהליך שלי היה ועודנו קצת יותר מורכב לצערי, עקב חוסר ניסיון של המעסיק בהבאת עובד מחוץ ל EU (ויזת מהגר עתיר ידע לא מחייבת להיות תושב מחוץ ל EU דרך אגב) -
1. חתמתי על חוזה עבודה בתחילת אפריל - תחילת עבודה מה 1.7.
2. המעסיק התחיל במאי אני חושב את התהליך (היה לנו חודש-חודשיים של ניסיון כלשהו).
3. בסוף יולי (אחרי שחזר מ 3 שבועות חופש - חברה קטנה - לכן רק הוא דאג לזה) התברר לו שהוא צריך לפרסם את המשרה ל 5 שבועות בתוך הולנד ולראות שאין מישהו שעונה על הדרישות. (קצת חוסר הבנה לצערי, כי אני ידעתי על הצורך הזה).
4. בתחילת ספטמבר הוא פנה שוב - אחרי שעברו 5 שבועות ואף אחד לא ענה להצעת עבודה.
5. באמצע ספטמבר הם ביקשו לראות תעודות הסמכה ותעודת תואר ראשון באוניברסיטה. במקרה שלי אין לי תואר, רק תעודות הסמכה מקצועיות ונסיון של 10 שנים (עוד מהצבא...)
6. כמה ימים אחרי הוא קיבל הודעה שהבקשה נדחתה עם הדרכון הישראלי שלי ולטענתו הם אמרו שאני צעיר מדי להרוויח כל כך הרבה כסף (נשמע לי קצת מוזר, ואמרתי לו שזו "בעיה" שלו כמה הוא משלם, ולהפך, זה מראה שאני יכול להסתדר בכוחות המשכורת בלבד).
7. יש לי גם דרכון רומני שקיבלתי סופית באמצע התהליך (תחילת יולי) ומחכה לי בשגרירות רומניה בארץ. אני הולך לאסוף אותו שבוע הבא ולדברי המנהל שלי נאמר לו שאיתו התהליך יהיה יותר קל כי אני יכול להרשם כתושב ללא תלות בעבודה והם רק צריכים לדאוג לויזת עבודה (עבור רומנים התהליך שונה - צריכים לבקש אישור עבודה, אבל לא כמו מי שאינו תושב ה EU).
8. בינתיים הייתי פה 3 חודשים להתרשם מהולנד ולראות איך הולך פה. ויזת התייר נגמרה ויום שישי אני חוזר לארץ.
9. באמצע אוקטובר אני חוזר לפה כבר עם הדרכון הרומני ולא אהיה מוגבל בשהיה, אבל עדיין חייב בויזת עבודה. מ 1.1.2014 גם לא אצטרך ויזת עבודה.
כלומר בעצם אפשר לומר שתוך שבוע-שבועיים נטו הוא קיבל תשובה. כל השאר היה רק התברברות.
בסוף התהליך אעדכן מה קורה
מבולבלים? גם אנחנו...