שלום

exexexexcited

New member
שלום

אשמח אם אולי תוכלו לתת לי מידע שיוכל לעזור לי.
אני רוצה לעבור לגור בהולנד לתקופה (נניח שנה או משהו בסביבות הזמן הזה),
הבעיה היא די גדולה והיא כזאת: אין לי אשרת עבודה, אשרת שהייה, דרכון אירופאי וכל שאר הדברים היפים האלו. אין לי גם עיסוק מקצועי.
השאלה היא מה בכל זאת הן האופציות העומדות לפני? האם הן קיימות בכלל?
אשמח מאוד לכל עזרה שהיא .
תודה רבה רבה.
 

FalseFlat

New member
שלום

וברוכים הבאים לפורום.
הבעיה היא דיי גדולה כמו שאמרת, כמו שאתה מציג את זה אין באמת אופציות בשבילך
כי האופציות הקיימות - דרכון אירופאי, אשרת שהיה מתוקף בת\בן זוג הולנדי\ת, מהגר עתיר ידע, תוכל לקרוא עוד באתר של ה IND.
http://www.ind.nl/EN/Pages/default.aspx

כדי לא לייאש, גם תקופה של שלושה חודשים היא דיי נחמדה (ובמיוחד אם תבוא\י בקיץ !), וזה לפעמים עוזר לסדר את הראש למה רוצים לעשות אחכ.
 

hadooper

New member
נצל"ש: אתה יכול בבקשה לספר כמה זמן בדרך כלל

לוקח להנפיק את ויזת ה"מהגר עתיר ידע" (במידה ושמעת מאנשים)?

האם מדובר באמת בשבועיים עד שלושה חודשים כמו שאומרים בIND? או שבפועל לוקח כמה חודשים עד שזה מאושר סופית וניתן לעבור?
 

FalseFlat

New member
איני יודע האמת אך,

כמדומני ynvgi, בהליך כזה עכשיו, אולי יוכל להוסיף. תנסה אולי לשלוח לו הודעה בפרטי למקרה שהוא לא רואה את ההודעה הזאת שלי.
 

ynvgi

New member
- רואה גם רואה

אמנם כבר לא 6\6 אחרי ניתוח לייזר לפני 6 שנים...

אני בתהליך של Highly Skilled Migrant ועדיין לא קיבלתי את הויזה.
אני חושב שיש פה אנשים שאפילו קיבלו אותה כבר ויוכלו אולי להוסיף עוד מידע.

התהליך שלי היה ועודנו קצת יותר מורכב לצערי, עקב חוסר ניסיון של המעסיק בהבאת עובד מחוץ ל EU (ויזת מהגר עתיר ידע לא מחייבת להיות תושב מחוץ ל EU דרך אגב) -
1. חתמתי על חוזה עבודה בתחילת אפריל - תחילת עבודה מה 1.7.
2. המעסיק התחיל במאי אני חושב את התהליך (היה לנו חודש-חודשיים של ניסיון כלשהו).
3. בסוף יולי (אחרי שחזר מ 3 שבועות חופש - חברה קטנה - לכן רק הוא דאג לזה) התברר לו שהוא צריך לפרסם את המשרה ל 5 שבועות בתוך הולנד ולראות שאין מישהו שעונה על הדרישות. (קצת חוסר הבנה לצערי, כי אני ידעתי על הצורך הזה).
4. בתחילת ספטמבר הוא פנה שוב - אחרי שעברו 5 שבועות ואף אחד לא ענה להצעת עבודה.
5. באמצע ספטמבר הם ביקשו לראות תעודות הסמכה ותעודת תואר ראשון באוניברסיטה. במקרה שלי אין לי תואר, רק תעודות הסמכה מקצועיות ונסיון של 10 שנים (עוד מהצבא...)
6. כמה ימים אחרי הוא קיבל הודעה שהבקשה נדחתה עם הדרכון הישראלי שלי ולטענתו הם אמרו שאני צעיר מדי להרוויח כל כך הרבה כסף (נשמע לי קצת מוזר, ואמרתי לו שזו "בעיה" שלו כמה הוא משלם, ולהפך, זה מראה שאני יכול להסתדר בכוחות המשכורת בלבד).
7. יש לי גם דרכון רומני שקיבלתי סופית באמצע התהליך (תחילת יולי) ומחכה לי בשגרירות רומניה בארץ. אני הולך לאסוף אותו שבוע הבא ולדברי המנהל שלי נאמר לו שאיתו התהליך יהיה יותר קל כי אני יכול להרשם כתושב ללא תלות בעבודה והם רק צריכים לדאוג לויזת עבודה (עבור רומנים התהליך שונה - צריכים לבקש אישור עבודה, אבל לא כמו מי שאינו תושב ה EU).
8. בינתיים הייתי פה 3 חודשים להתרשם מהולנד ולראות איך הולך פה. ויזת התייר נגמרה ויום שישי אני חוזר לארץ.
9. באמצע אוקטובר אני חוזר לפה כבר עם הדרכון הרומני ולא אהיה מוגבל בשהיה, אבל עדיין חייב בויזת עבודה. מ 1.1.2014 גם לא אצטרך ויזת עבודה.

כלומר בעצם אפשר לומר שתוך שבוע-שבועיים נטו הוא קיבל תשובה. כל השאר היה רק התברברות.
בסוף התהליך אעדכן מה קורה :)

מבולבלים? גם אנחנו...
 

FalseFlat

New member
בתור ישראהולנדי בתחילת דרכו אני רק יכול להגיד

תתחיל להתרגל..... :)

דווקא לא מבלבל אותי מה שאתה אומר. חבר שלי שפה כבר זמן מה אומר - "לוקח לזה הרבה זמן אבל בסוף - זה עובד !"

נקווה לטוב ! KEEP YOUR FAITH.
 

ynvgi

New member
אני כבר התרגלתי

אני לא יודע אם אני הבן הנכון או הלא נכון לעשות לא את הדברים האלה.
אני אופטימי וכמעט תמיד רואה את חצי הכוס המלאה ובכלל מצליח לראות כמה אופציות להתפתחות של המצב שלי וכל אחת טובה, כולל חזרה לארץ. זה אומר שאני במצב טוב. זה לא הולנד או לא כלום. למרות שכבר התחלתי פה קורס מורים ליוגה, הכרתי חברים עוד - ובכל זאת אני לא חושב שיקרה מצב שאני לא אוכל לעבוד כאן - הכי הרבה אחכה עד 1.1.2014.

כל הדברים האדמיניסטרטיביים לוקחים אצלי הרבה זמן -
1. סיפור #2 - כרטיס בנקאי (debit card) - פתחתי אחרי חודש בהולנד חשבון בנק (הם ראו את החוזה שלי ופתחו ללא מספר BSN) ב ABN AMRO. כרטיס הבנק אמור היה להגיע תוך 6-7 ימים (3 מכתבים אחד אחרי השני - פרוצדורה להפריד בין הכרטיס לסיסמא ולקוד ההפעלה).
2. אחרי 10-12 ימים שלא קיבלתי שום מכתב, הלכתי לסניף ושם החליטו לבטל ולהזמין חדש.
3. אחרי 5-7 ימים נוספים קיבלתי במכה אחת את כל 3 המכתבים הכרטיס כבר היה מבוטל ולכן הם נזרקו לפח.
4. אחרי 18 יום שלא הגיע אף מכתב גם מהכרטיס השני. ביטלתי בסניף את הכרטיס השני והזמנתי חדש אך הפעם לכתובת של חברה. תוך 3 ימים זה הגיע אליה. הלכתי עם הכרטיס אל הסניף ושבו בנים לגבולם והכרטיס עובד.
5. סוף הסיפור? בערך, רק שהיום פתאום קיבלתי 3 מכתבים של הכרטיס השני (שבוטל) - כלומר חודש ושבוע אחרי שהזמנתי אותו. הכל הולך לפח.

סיפור נוסף הוא ה Ov Chipkaart, למרות שנראה לי שהבעיה היא בכלל בדואר. הזמנתי אותו ב 6.9. כבר באתי לבטל ולהזמין חדש, אבל הם אמרו לי שעד ה 26.9 הם לא יכולים לבטל. היום קיבלתי את הכרטיס אחרי 20 יום...

עוד סיפורים, אני בטוח שיבואו...
 

FalseFlat

New member
אם זה עוזר לך

אז היום קיבלתי טלפונים שציפיתי להם לפני 3-4 חודשים :)
CANT HELP ME NOW

אל חשש !
 

hadooper

New member
הסעיפים האלו הם הצורמים ביותר...

"5. באמצע ספטמבר הם ביקשו לראות תעודות הסמכה ותעודת תואר ראשון באוניברסיטה. במקרה שלי אין לי תואר, רק תעודות הסמכה מקצועיות ונסיון של 10 שנים (עוד מהצבא...)
6. כמה ימים אחרי הוא קיבל הודעה שהבקשה נדחתה עם הדרכון הישראלי שלי ולטענתו הם אמרו שאני צעיר מדי להרוויח כל כך הרבה כסף (נשמע לי קצת מוזר, ואמרתי לו שזו "בעיה" שלו כמה הוא משלם, ולהפך, זה מראה שאני יכול להסתדר בכוחות המשכורת בלבד)."

בגלל שהם לא משקפים בכלל את מה שכתוב באתר של הIND. לא ראיתי שם שום דרישה לתואר או לתעודה כלשהו/י וגם לא לגיל כלשהו... רק לסף מינימום של שכר שנתי...
 

ynvgi

New member
זה מה שמצאתי

לא מוסמך אבל בכיוון -
http://www.eubluecard.nl/dutch_program

The Dutch immigration policies allow companies to, quickly and in a straightforward manner, recruit highly skilled personnel from outside the European Union: the Highly Skilled Migrant Scheme. In order to allow this, there is a specific ruling for highly skilled labour. Within the EU this ruling is among the most favourable for allowing skilled labour in.

The terms regarding granting residence permits to highly skilled employees are simple and straightforward. Foreigners, 30 years of age of older, need to earn an annual salary of at least €52,010. For foreigners younger than 30 years of age, the salary threshold is €38,141. For foreigners who have studied in the Netherlands the threshold, valid for one year following their studies, is €27,336.

An application for a higly skilled migrant residence permit will also be assessed on the basis of the market conformity of the salary. If the agreed salary is not according market level, the application can be rejected. The Ministry of Social Affairs will assess the market conformity.

When applying for a residence permit, a labour contract indicating the salary, needs to be included with the application. The procedure itself is fairly quick. According to the policy of the IND (Immigration and Naturalisation Service) a decision on the application is made within two weeks after the date of the submission. The company in question does need to be registered ahead of time with the Highly Skilled Migrant ruling with the IND. This registration can be done within two weeks.

Family reunification is allowed for spouses, same sex partners, unmarried partners, and minor children. Family members are allowed to work for any employer. A work permit is not required.
 

hadooper

New member
בדיוק...

לא צויין דבר לגבי השכלה נדרשת.
ולגבי הגיל, צויין בדיוק ההיפך. דווקא ככל שאתה צעיר יותר (מתחת לגיל 30), סף השכר השנתי נמוך יותר. הם באמת טוענים שאתה מרוויח יותר מדי יחסית לגילך?
 

ynvgi

New member
אני לא יודע מי אלו הם...

המנהל שלי טען את זה... ואם ההיכרות שלי איתו (לטוב ולרע) ואני לא נכנס לאופי הולנדי או לא... הוא יעשה הכל כדי שאני אחשוב פעמיים עם לבקש העלאה פעם הבאה...
אני לא דואג מזה, כי כבר הכרתי את התרגילים וההחלטה שלי לעבור לפה הייתה להכיר את השוק ולראות את הידע שלי מול השוק - היצע וביקוש.
נראה מה יהיה שנה הבאה.
או שאני יורד ל 4 ימים בשבוע
או שאני הופך להיות עצמאי. (ועדיין אולי לעבוד 4 ימים).
 
למעלה