שלום.

שליהוא

New member
שלום.

האם הופעת טיקים קוליים בצורת גרפסים מוכרת?
יש מצב שטיקים כאלה קשורים לפנדס .יש לציין שלילד יש המון בעיות מעיים ופתאום
בעקבות שאלה שעלתה השבוע בפורום,
נדלקה לי נורה אדומה.הילד בן תשע,שנתיים עם טיקים ,חוץ מתקופה של חודשיים רצוף של משיכת הפנים מצד לצד,
ועכשיו כבר חודש עם הגרפסים רוב הזמן זה על אש נמוכה,טיק פה טיק שם ,יש גם חרדה קלה, אבל בעיקר בלילה לפני השינה
במהלךהיום אין שום חרדות.
אני במתח ולחץ נוראי,בפנים יודעת שרב הסיכוי שזה טוראט,אך במצב הקיים מעדיפה כרגע לא לאבחן,לא יודעת אם זה נכון
אך הבנתי שבמילא אין מה לעשות.קצת מבולגן ובכל זאת אשמח לתשובה.

תודה.

אורית5553

New member
היי

בוקר טוב לך,
גרפסים אכן גם היא הופעת טיק, גם לבני היתה ופשוט חלףףףף.
הטיקים כל פעם משתנים, ולפי דעתי כן את צריכה לאבחן לפחות בשביל השקט שלך, את צודקת אין כל כך מה לעשות אבל במקרים של טיקים מאוד קשים יש את הטיפול התרופתי שמקל על הסימפטומים.....שיהיה לכם לך בריאות וקבלי את הילד איך שהוא עם המון אהבה וחיזוקים!! ותחשבי שתמיד יש דברים הרבה יותר גרועים בחיים!!!

אגב לילד יש הפרעת קשב וריכוז? והאם הוא לוקח ריטלין? כי לפעמים לא תמיד הריטלין מגביר טיקים, במקרה שלנו הריטלין דווקא משקיט לו את הטיקים ברוב שעות היום עד שהכדור מתפוגג בסביבות ארבע ואז מתחילה חגיגת הטיקים.

אם את צריכה משהו אני תמיד כאן

יום מקסים

אורית

amirze93

New member
לי היה טיק כזה כחצי שנה ברצף ועבר..

מניסיון,זה טיק פחות מרגיז,זה פשוט לוקח אויר,אבל זה עובר.

לגבי טיקים - בדיוק כמו באמנות....

אין דבר כזה שאין דבר כזה... כל טיק הוא אפשרי.
אם הטייקים נמשכים פחות משנה - בכלל לא בטוח שזה טוראט, כך שבשלב זה אין טעם להילחץ וגם נראה שדי מוקדם לגשת לאבחון.

המלצות בשלב זה:
א. להשתדל שלא להעיר לילד או להעיר לו כמה שפחות. אם אפשר להתעלם מהטיקים - זה הכי טוב.
ב. לנהל רישום לגבי סוגי הטיקים, העוצמה והתדירות שלהם.
ג. אם יש סימנים לזה שהחרדה מתגברת - לגשת להתייעצות אצל פסיכולוג.
ד. באופן כללי לשים לב לתפקוד של הילד בכל התחומים: לימודי, התנהגותי, חברתי, בבית וכד'. אם יש משהו מטריד - לגשת להתייעצות אצל איש מקצוע.

שליהוא

New member
תודה על התשובות אבל

כמו שכתבתי אנחנו כבר שנתיים עם הטיקים,מכל הסוגים אבל חוץ מ 3 פעמים במהלך השנתיים שטיק מסויים
נמשך יותר מחודש,זה פשוט נמצא תמיד ברקע טיק פה טיק שם במהלך היום.
האם הטיקים והתופעות הנילוות( לדוגמא-קפיצות,קפיצות בכל מקום שרק יש קפיצים) מחריפות עם השנים או שאם המצב פחות או יותר אותו דבר
כבר שנתיים אז זו החומרה שלנו.

תודה.

ואיך הילד מתמודד עם הטיקים?

עד כמה זה משפיע על התפקוד הכללי שלו?
הקריטריון להתערבות בכל תחום הוא התפקוד של הילד ואיכות החיים שלו.
האם את מרגישה שיש קושי תפקודי בתחום כלשהו?
האם לדעתך זה קשור לטיקים?
אלו הסוגיות המרכזיות בהן אנו עוסקים במסגרת סדנאות ההורים. מומלץ להירשם בהקדם (פרטים למעלה).
בהצלחה!

למעלה