שלום!

Yon220

New member
שלום!

הסיפור שלי עם חלומות צלולים התחיל לפני 4-5 שנים בערך....מאז אני מדי פעם מגיע למצב של חלימה מודעת...תלוי בתקופות...רציתי גם לשתף אתכם בחוויה של כניסה לחלום מתוך מודעות וגם לשאול שאלה.
אז קודם כל...כמעט תמיד...אם לא תמיד, כשאני נכנס בצורה מודעת לחלום זה כולל מסכת ייסורים של ממש....אני מתכוון ל2-4 דקות של כאבי תופת, רעשים חזקים..לפעמים אני מרגיש כאילו מישהו חותך אותי ממש ל2...פעם אחת זה לקח כמעט 10 דקות (קצת קשה להעריך את הזמן בחלום). קורא לי לפעמים שאני נכנס בטעות לחלום בצורה מודעת...נבהל ומתעורר, ואז שוב...לפעמים זה קורה כמה פעמים רצוף (נדיר אבל קורא)
רציתי לשאול אם זה קורה גם לכם...והאם יש דרך להפוך את כל המעבר ליותר חלק...איזשהי טכניקה שאתם מכירים. בנוסף שמתי לב שיכול להיות חודש שלם שגם אם אני אנסה אני לא מצליח להיכנס לחלום מתוך מודעות גם אם אני מנסה(קם בלילה מתעורר חוזר לישון..) אבל יש פעמים שהמוח כאילו מנסה בכוונה להיכנס לחלום...וכשאני מנסה להתעורר בכוונה(בדר"כ בשלב המעבר...בזמן הכאבים החזקים)...לפעמים זה מצב של לילה שלם שאני לא ישן פשוט בגלל שכל פעם שהעיניים נעצמות תהליך הייסורים הזה חוזר. אז השאלה השניה שלי היא האם תקופות בחיים שלנו משפיעים על התדירות של החלומות הצלולים שלנו, ומה אפשר לעשות בחיי היום יום כדי להגביר או להפחית את התדירות.
השאלה האחרונה שלי: מה שבעיקר מפריע לי...שכשאני בחלום צלול אני לא באמת בשליטה טובה...אני זז מאוד לאט! הכל מטושטש, אני בקושי מצליח לדבר...מאוד קשה לי להתנהל בזמן החלום עצמו...כך שבעצם אני לא מספיק לעשות כלום! החלומות הצלולים שלי הם מאוד קצרים...ובמהלכם רוב הזמן אני פשוט מנסה להזיז את עצמי ולהבין איפה בכלל אני נמצא...ועד שאני מצליח לזוז בצורה נורמלית אני מתעורר...האם יש טכניקות לשיפור היכולת בזמן החלום ללכת ולדבר...ובאופן כללי ליצור, לפעול וכו..והאם יש דרך להאריך את משך החלום

אני יודע שהעמסתי עליכם..מקווה לקבל תשובה :) תודה

היי YON, ברוך הבא. הנה כמה תשובות

דבר ראשון- אני מתנצל על הזמן שלקח לך לקבל תשובה. הייתי מנותק לכמה ימים, וכנראה שאני לא היחיד.

מעולם לא שמעתי על כניסה לחלום (מה שמכונה השלב ההיפנגוגי) שכוללת כאב. לרוב השלב הזה כולל מעין גלישה לצורת מחשבה אחרת, מופשטת יותר ולוגית פחות. הרבה פעמים יש הזיות ואפילו תחושת לחץ על החזה (תופעה המכונה "המכשפה", וזה הדבר שהכי מזכיר את מה שאתה מתאר). כן מצאתי איזה מאמר עם תיאור קצר של העניין, אז אולי הוא יוכל להסביר יותר ממני (אם אתה רוצה שאשלח לך אותו תגיד). אני לא יודע איך לעזור לך עם זה, אבל אחפש דברים בנושא ואם אמצא אשלח. בכל מקרה אם זה משהו שמאוד מציק לך אני ממליץ לפנות לרופא. אין סיבה שתסבול כל לילה סתם.

בקשר לשליטה שלך בחלום עצמו- פה יש הרבה דברים שיכולים לעזור. בחלומות אפשר לשלוט בצורה נפלאה, אבל זה עניין של זמן ושל אימון. יש הרבה טכניקות טובות לעניין אבל הכי חשוב לזכור שזה משהו שמשתפר בהדרגה אם לוקחים את הזמן ומשקיעים בו. לי לקח הרבה אימון עד שעפתי במהירות ובגובה שרציתי, ועם כדורי אש עדיין יש לי בעיות לפעמים.
טכניקות ששווה לנסות:
פקודות קוליות- פקוד על החלום שלך בקול רם וברור, והחלום יבצע. אולי זה נשמע קצת תלוש אבל זה עובד. פקוד עליו כאילו אתה מחלק פקודות לגדוד שיריון (נדב"ר אופציונלי ;)
חצי סיבוב- אם אתה רוצה ליצור משהו- דמיין אותו מאחוריך טוב טוב ואז בצע חצי סיבוב במקום כדי לגלות אותו בדיוק איפה שדמיינת. אפשר ורצוי לשלב עם השיטה הקודמת.

להארכת החלום וייצובו:
שפשוף ידיים- פשוט שפשף את הידיים שלך זו בזו ונסה להתרכז בתחושה שזה יוצר. החום, הצליל וכו. קלט חושי מייצב חלומות יופיץ
סיבוב במקום- פשוט ידיים לצדדים ופשוט תתחיל להסתובב במקום כמו שילדים עושים כדי לקבל סחרחורת. תופעת לוואי אפשרית- שינוי בזירת החלום.

כמובן שגם לחידוד והארכת החלום אפשר להשתמש בפקודות קוליות- "חלום חד יותר!" "צלילות מקסימלית!" ועוד כמיטב היכולת שלך להמציא.

בהצלחה, ברוך הבא שוב. מקווה לשמוע ממך בהמשך

למעלה