שלום

שלום

אני כרגע בן 21,חייל שמשרת בבסיס סגור בחיל חימוש בתור מכונאי נגמ''ש,עוד כחצי שנה משתחרר. יש לי בעיות קשב וריכוז שאובחנו עוד בגיל 4,
בעיות הקשב וריכוז שיש לי השפיעו עליי לאורך השנים גם בפן החברתי וגם הלימודי,אך בעיקר בפן החברתי. בלימודים הייתי תלמיד בינוני+ וכרגע יש לי תעודת בגרות מלאה,כרגע משפר ל4 יחידות מתמטיקה עם מורה פרטי [בתיכון עשיתי 3] .הבעיה בפן החברתי היא שבגלל חוסר המיקוד למה שקורה מסבבי צברתי פערים מהחברה,מה שגרם גם לחוסר בטחון עצמי קיצוני. בתיכון הייתי מבודד מבחינה חברתית למעט קשרים שטחיים,עם הגיוס לצבא המצב השתפר,יצרתי קשרים חברתיים טובים בבסיס בו אני משרת ועם אנשים מהטירונות. אך עדיין קיימים קשיים רבים כמו חוסר בטחון עצמי,פירוש לא נכון של מצבים חברתיים,נוצרת לי מעיין תדמית של ''מוזר'' בגלל כל ההתנהלות שלי. ביומיום גם יש קושי בתפקוד ומילוי משימות,אני הרבה פעמים מתבלבל,עושה הפוך ממה שביקשו ממני למרות שאני משתדל. סך הכל אני מסתדר עם המפקד שלי יש לי פחד לגבי מה שיהיה איתי אחרי השחרור,איך יתקבלו הקשיים האלו הן במקומות עבודה והן בנושא של מציאת זוגיות וכ'ו.

אגב

אני נפגש עם פסיכולוג כבר במשך שנים,כרגע פעם בחודש. בעבר נפגשתי איתו פעם בשבועיים [בתקופת התיכון] והוא עזר לי,כרגע אני מרגיש שאולי אני קצת טוחן מים ולכן מתלבט אם אחרי צבא אולי לפנות לאימון.

אופציה קול

מוקירה אותך על המודעות ולקיחת האחריות. אני מבינה מימך שבעייתך היא יחסים בנאישים ובתפקודים ניהולים.
בהפרעת קשב וריכוז ישנן תקלות בתקשורת הבינאישית הנובעות מהפרעת הקשב, ועל כן קיים אימון לכישורי תקשורת.
ישנה אפשרות גם לפתח אסטרטגיות ורוטינות לתפקודים ניהולים שיאפשרו לך לצמצם טעויות שנובעות מהפרעת הקשב.
בהצלחה!

nlobak

New member
איש יקר

קודם כל - אתה מתנסח בכתיבה ומעביר את מה שיש לך על הלב בצורה מעולה

יש מאמנים המתמחים בהפרעות קשב וריכוז, ומתוך מה שרשמת נשמע שזה יכול להועיל לך. ובכל מקרה בהחלט שווה בדיקה לדעתי.
אם יש לך אפשרות, כדאי שתתחיל כבר עכשיו, עוד בזמן הצבא, על מנת שכבר תוך כדי הליווי האימוני תוכל להתכונן לקראת השחרור, לתכנן מה אתה הולך לעשות וכיצד, אימון בכלליות יכול לעזור לכל מי שמשנה מסגרת (אצלך - צבאית לאזרחית\לימודית), זה שינוי די משמעותי, וכדאי להתכונן אליו מראש.
על גבי הפורום יהיה בעייתי לעזור לך, כיוון שדרוש כאן תהליך...
שיהיה בהצלחה!

עוד המלצה

הי לך,

אני מחזקת אותך על הרצון והמוכנות להתכונן לאזרחות!

בוודאי שאימון אישי יכול לסייע לך לרכוש כלים לניהול עצמי טוב יותר.

בנוסף, אני ממליצה בכל פה על מכינה שנקראת "מהות", בסמינר הקבוצים- מדובר במכינה לקראת לימודים באונ' והיא כוללת הן הכנה פרקטית והקנייה של כלים והן עבודה על הדימוי העצמי, הפן החברתי ועוד..
היה לי מתאמן עם הפרעת קשב שבמקביל לאימון נרשם והשתתף במכינה והשילוב היה פשוט מעולה.
אותו מתאמן סיפר כמה נתרם מהשיתופים של החברים במכינה, כמה הרגיש "בבית" , שסוף סוף מבינים אותו וזאת בנוסף לכלים האקדמיים שרכש.
מדובר במכינה בקיץ, שאורכת כשלושה חודשים בערך.

בהצלחה!!!

אילת

מיצוי תהליך טיפולי נקודות להמשך

טיפול פסיכולוגי יכול להיות מאוד חשוב ומועיל, אך הרבה פעמים הוא עוצר בעבר (וגם מתייחס להווה דרך העבר) ולא מתקדם ממנו לעתיד. ממה שאתה רושם משתמע שהגעת לשלב המיצוי הזה.

שתי שאלות שכדאי לך לדעתי להתחיל איתן:
1. האם אתה מסוגל לאהוב ולקבל את הקשיים שיש לך?
2. איזה סוג של בן אדם היית רוצה להיות?

תודה לכם על התגובות

אני באמת יקרא על הסדנה הזאת של דרך מהות ויפנה גם ליחידה להכוונת חיילים משוחררים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בעיות חברתיות

בנוסף להצעות הטובות שקיבלת, (המכינה של מהות נשמע לי מצויין) שווה לך למצוא בהמשך קבוצה שעוסקת במיומנויות חברתיות. בקבוצה כזו יש אנשים עם קשיים דומים ומטפל אשר מסייע לכל אחד ללמוד על ההתנהגות שלו בחברה. זו דרך מצויינת לשפר את ההתנהלות שלך.

דיוידל

New member
מודעות וצמיחה

שלום לך,
קיבלת כאן הצעות שיוכלו לכוון אותך להמשך. אותי פשוט ריגשת - בכנות שלך, במודעות וברצון לשפר מיומנויות. עם הכנות שלך עוד תגיע רחוק. חשוב לזכור גם את החלקים הבריאים שלך ואת הצדדים החזקים. הם חלק ממך לא פחות מבעיות הקשב והריכוז.
המון בהצלחה!
דיויד

התמודדות עם לקויות חברתיות

הפרעת קשב וריכוז פעמים רבות מתלווה ללקויות חברתיות. מה שאתה מתאר נשמע כמו לקות למידה חברתית, שזה לא רק קשיים חברתיים או קשיים התנהגותיים, אלא זאת ממש לקות למידה נוירולוגית שבאה לידי ביטוי בלמידה של מיומנויות חברתיות והתנהגות חברתית. עם זה אפשר להתמודד ועם זה אפשר לעבוד בעזרת קואוצ'ינג שממוקד בלקויות החברתיות. באימון, המאמן מלמד את המתאמן איך לקרוא מצבים חברתיים, איך להתנהג התנהגות נאותה במצבים חברתיים שונים ועוד. תוצר הלוואי של התהליך הזה הוא עליה בדימוי העצמי וכתוצאה מכך הפחתה של חרדות במצבים חברתיים והפחתה של פחדים ממצבים שבהם אתה נדרש לבצע כל מני משימות שקשורות גם בהתנהגויות חברתיות.
החרדה והפחדים הם חלק מהסיבות שבגללן אנשים עם הפרעות קושי וריכוז מתקשים לתפקד. למשל, אם אתה נדרש לעשות משהו, ורק מעצם החרדה אתה לא קולט מה שמתבקש ממך, כי בראש אתה מייצר את הפחד הזה ש"הנה עכשיו הולכים לבקש ממני משהו שאני לא אעמוד בו, ולא אתמודד ולא אבין מה רוצים ממני". הפחד הזה משתק אנשים עם הפרעות קשב וריכוז והאימון האישי יכול לעזור לך להתמודד איתו.
בהצלחה,
ד"ר זיוה שגיא

למעלה