שלום

שלום

שלום לכל המומחים

החלטנו לעבור לישוב X.
עברנו את כל הראיונות, מבחנים וועדות, עברנו הכל, ובשעה טובה לאחר תהליך ארוך קיבלנו תשובה שהתקבלנו. בישוב קנינו בית, לקחנו משכנתא ע"פ מחיר הדירה.
חכינו שהבית יהיה מוכן, אני ילדתי, כבר עזבנו את הבית השכור, וגרנו כשבועיים אצל הוריי עד שנוכל להיכנס סופית.
במהלך התקופה הזו קיבלתי את הדף השבועי של הישוב (קיבלתי אותו בערך ממתי שהתקבלנו) וקראתי שם שעברה החלטה באסיפה של הישוב שמשפחות חדשות שמתקבלות לישוב צריכים לשלם 20,000 ש"ח דמי קבלה/כניסה לישוב.
אמרתי לבעלי שאנחנו לא שייכים לזה, כי התקבלנו לפני ההחלטה וגם לא אמרו לנו שום דבר על זה.
אנחנו גרים בישוב כבר חודשיים, אתמול בא נציג הישוב וטען שאנחנו צריכים לשלם לישוב את הדמי כניסה ע"ס 20,000 ש"ח.
בעלי אמר לו שאנחנו התקבלנו לפני ההחלטה הזו, מעבר לזה לא אמרו לנו כלום אחרת היינו נערכים לזה אחרת...
הם מתעקשים שאנחנו התחייבנו לקבל כל החלטה של הישוב. לא יודעת מאיפה הוא הביא את זה, אבל גם אם זה נכון, מחר תתקבל החלטה שכל אחד צריך להביא 100,000 גם אז אני חייבת לשלם?
בעלי אמר שהוא לא חושב שמבחינה משפטית הם יכולים לחייב אותנו.
מה אתם אומרים?

אנחנו אומרים שמבלי לקרוא את כל

המסמכים אין כל אפשרות לתת תשובה.
בנוסף, יתכן מאד שגביית "דמי כניסה" כלל אינה חוקית.

לכאורה נראה שלא

כמו שנכתב מעלה, צריך לקרוא את החוזה עליו חתמתם, אבל כלל בחוזים הוא ששני החותמים צריכים להיות מיודעים לתנאי העיסקה. כלומר, אפשר לכתוב בחוזה שתחויבות (לדוגמא) שמס כלשהו יחול עליכם אבל לא סביר שייכתב בחוזה כזה שלאחר קבלתכם תצטרכו לשלם כל סכום שיתחשק לועד היישוב.
לכן, הפרשנות שלי היא שגם אם כתוב שאתם התחייבתם לכל החלטה של היישוב אז סביר שהכוונה היא להחלטות מנהליות שמתקבלות (נניח - אין להרעיש אחרי 10 בלילה) ולא לתשלום של כל סכום שיעלה על דעתם בעתיד.

hen7777

New member
אני מרשה לעצמי להתערב ולומר לך

שכל הישובים האלה זה בזיון אחד גדול. ועדת קבלה? למה מי הם?
וכל הנושא של הכסף שהם דורשים עכשיו רק מחדד את דבריי.
מקווה בשבילכם שזה יפתר בדרך טובה.

קיימת החלטת מינהל המבטלת

את האפשרות לקיים וועדת קבלה.
האם מדובר בבית שרכשתם בנוי או באדמת מינהל עליה בניתם?

למעלה