שלום,

softouch

New member
שלום,

שלום,
האם יש קורסים שמכשירים לתעסוקה בתחום מסדי נתונים ומערכות מידע,הטמעה?
כלומר,האם חייבים תואר במדעי המחשב\הנדסת מערכות מידע או שניתן להשתלב גם עם קורס?
אני מסיימת תואר ראשון בתחום לא קשור (פסיכולוגיה) ומתעניינת לגבי הסבה
יש לכם המלצות לקורסים?

קורס Become a SQL Server DBA

שלום,
בוודאי שישנם קורסים המכשירים לתחום בסיסי הנתונים.
אצלנו במדירה ישנו קורס שנמשך כ - 7 חודשים (240 שעות אקדמיות) ומיועד בדיוק לאנשים כמוך המעוניינים לעשות הסבה מקצועית וללמוד את התחום מהיסוד.
אשמח לתת לך פרטים נוספים: סילבוס, תאריך פתיחה, מחיר וכו', אם תשלחי לי בפרטי את הפרטים שלך וניצור איתך קשר.
המשך יום טוב!

pitoach

New member
להערכתי רוב העוסקים בתחום בצורה מקצועית

לא למדו בצורה מסודרת תארים בתחום. את בחברה טובה...

softouch

New member
מה המסלול

שמומלץ לעשות כדי לעסוק בתחום? כדי להתקבל לעבודות בתחום? זו הנישה שמעניינת אותי.

pitoach

New member
זה שאלה כללית מאוד שאין לי בשבילה תשובה אחת

בעקרון מה שחשוב זה שיש את הידע והיכולת. כיצד מגיעים לידע זה מאוד אישי. יש כאלה שלומדים לבד מהר ונכון (לא מפורומים!!! אלא עם מדריכים מקצועיים מסודרים) ויש כאלה שיותר מתאים להם לקחת קורס מסודר שמארגן את הדברים (יש בשוק אלפי קורסים ברמה מאוד נמוכה וצריך להיזהר בבחירה).

אבל לפני הכל אני חושב שצריך את הרצון וההנאה. צריך לשחק עם הדברים בבית. להתקין תוכנות ולנסות. מילת המפתח היא תמיד לנסות ולבצע ולא רק ללמוד תיאוריה. מצד שני כמו שהזכרתי יש ללמוד נכון ומסודר ולא לקפוץ מנושא לנושא בפםורומים לדעתי.

אישית כשאני מגייס עובד שאמור להיות נסיון לא מעניין אותי ואפילו לא שאלתי על איזה קורסים או איזה תארים יש למועמד. אני בוחן על ידע ויכולת בלבד ולא אכפת לי כיצד הוא הגיע אליהם. בגיוס מומעד ללא נסיון אני כן אבדוק על הרקע הלימודי שלו כי זה כל מה שיש לו בשלב זה.

לסיכום (לדעתי): תתחיל קודם בלימוד עצמי כללי, כדי להבין ולהרגיש את התחום (אולי תגלה שזה לא מתאים לך בכלל והסיפורים היו שונים מהמציאות). תתחיל בפיתוח עצמי של אפליקציות קטנות ללימוד. אחרי שיהיה לך הבנה בסיסית תוכל לבחור קורס ומסלול לימוד שמתאים לך.

softouch

New member
תודה רבה:)

איפה\איזה קורס היית ממליץ לי לקחת? כדי להזהר מאותם קורסים ברמה נמוכה.
אני מסיימת את לימודי התואר הראשון (פסיכולוגיה) ואהיה פנוייה לגמרי ללימודים חדשים. למען האמת, העניין לתחום נוצר לי בתקופת התיכון.הייתי במגמת מחשבים טכנולוגית, ובנינו פרויקט באקסס של 5 יח' לבגרות. נדרשנו לזהות צרכי "לקוח" שניתן מהמורה ולבנות לו בסיס נוח לשימוש שיענה על כל הדברים שהוא מעוניין למצוא\להשיג\לקבל מהמידע שלו בצורה הכי יעילה. ברור לי שזה לא מתקרב לרמה הנדרשת בתחום במציאות, אך זה נתן לי טעימה ומשיכה לעניין, חשק ללמוד יותר ודברים דומים יותר מתקדמים.

למה הכוונה פיתוח עצמי של אפליקציות קטנות ללימוד? מה היית ממליץ להתחיל ללמוד לבד? אני מאמינה שספר או מדריך מסודר באינטרנט יכול להועיל.אבל יש הרבה סוגים,ועדיף משהו מועיל ולא מיושן.

pitoach

New member
--->

איפה\איזה קורס: אני מוצא שמכיוון שאני מעביר קורסים לפעמים והרצאות במכללות/אוניברסיטה זה לא יהיה אתי/הוגן להמליץ על מקום שאני מכיר כשיש עוד מקומות שאיני מכיר.

נסי להשוות ותמיד לשאול לפני שאת נרשמת אנשים שמכירים ועברו את הקורס מקום שאת הולכת להירשם. אולי תוכלי לקבל המלצות מאנשים אחרים בפורום

"למה הכוונה פיתוח עצמי": בכל מדריך טוב יש גם חלק של מימוש הלימוד על ידי פיתוח אפלטיקציה לימודית. את יכולה לעבור על המדריכים באתר הרשמי של מייקרוסופט וגם על אפליקציות לימודיות שיש שם בשיטת צעד אחרי צעד (אבל אני ממליץ לא לקפוץ ישיר לפיתוח אפליקציה לפני שלומדים קודם את הבסיס וזה רק לשלב הבא): http://asp.net

באתר זה גם תמצאי מדריכים מרמת מתחילים ועד רמת מתקדמים כולל הטכנולוגיות הכי חדשות בשוק. מיקרוסופט משקיעה הרבה כדי שיהיו לנו מדריכים ושזה לא יהיה תירוץ לעבור לטכנולוגיה אחרת

חפשי מדריך למתחילים טוב שאת מתחברת אליו ואחרי שסיימת אותו תתחילי לעבור על האתר הזה ולהשלים את הידע והנסיון

softouch

New member
תודה רבה!

אפשר בכל זאת לקבל לפחות במסר המלצות על מקומות?
מאילו שפות\ממשקים כדאי להתחיל?
asp ?

pitoach

New member
asp היא לא שפה ולא ממשק ולכן זו נקודה טובה

להתחיל
תתחיל מפורומים ולהבין מושגים שאתה עושה בהם שימוש. קבע לעצמך כלל שכל מושג שאתה עושה בו שימוש אתה קורא עליו לפחות 3 קישורים במקומות שנראים לך רציניים ללימוד (ולא בעברית!)

softouch

New member
תודה רבה

נראה לי שאני היתי בכל זאת מרגישה יותר בטוח לעשות קורס יותר מסודר. או ספר. אתה ממליץ על ספרים או רק אינטרנט ?
ואח"כ להמשיך להרחיב דרך למידה עצמית. וכמובן במקביל. אתה חושב שאפשר להכנס לתחום הזה ללא תואר? הרי מן הסתם אני מגיעה ללא ניסיון ורקע.

למעלה