שלום

Nescio

New member
שלום

אין לי נושא ספציפי להודעה, יותר הצגה עצמית.
אני לומד לבד יפנית באיזור ארבעה חודשים. עדיין לא יודע הרבה, מגיב הרבה בפורומים שונים אך רובם באנגלית. פתאום היום חשבתי לחפש פורום כזה בעברית ולהציג את עצמי.
בשבת הזה אני עומד לסיים את Heisig's Remembering the Kanji ואז "לדעת" 2042 קנג'י (זה לא באמת לדעת, זה רק לדעת להבדיל בינייהם ולכתוב אותם, כמו גם את המשמעות שלהם בצורה מאוד כללית ולא ממש מדוייקת). לא ממש מתאים לי לפתוח דיון נגד\בעד RTK, אני אישית ממש אהבתי אותו וממש ממליץ עליו.
בנוסף התחלתי בשישי האחרון לקרוא מנגה ביפנית. האמת שמנגות לא ממש מעניינות אותי אבל הדיאלוגים פשוטים ויש תמונות שנותנות קונטקסט אז זה עוזר, ואני ממש נהנה בינתיים.

よろしくお願いします

herouth

New member
ברוך הבא

כבר מסיים את RTK תוך ארבעה חודשים? סחתיין כפול ומכופל. אני לומדת איתו כבר שנים והגעתי רק ל־1700 ומשהו. יש לך גם הספר השני או שאת הקריאה אתה מתכוון ללמוד בשיטה אחרת?

מנגה היא בהחלט נוחה ללימוד בגלל הדיאלוגים. מה לגבי דיבור ושמיעה?

Nescio

New member
תודה

תודה, אבל באמת שאני לא עושה את זה ממש מהר. אני פשוט מתמיד בקצב של 32 ביום ועושה את כל ה-reviews באנקי תמיד. שמעתי על לא מעט אנשים שעושים 100 ביום ומסיימים עם RTK תוך עשרים יום.

אני לא מכתנן להמשיך לספר השני, אני כן מתכנן לעשות את השלישי מתישהו אבל לא מיד אחרי. אני רוצה לעשות את core6K של smart.fm (בלי התשלום לאתר, רק דרך ה-anki deck), כדי להתקל בקנג'י כחלק מאוצר מילים בתוך משפט. במקביל אני גם רוצה להתעמק יותר במדריך דיקדוק של קים טאה (שדרכו התחלתי ללמוד יפנית).

לגבי שמיעה, אני שוקל ברצינות לעשות מנוי ל-JapanesePod101, כבר נגמר לי השבוע נסיון שם ומאוד נהנתי מהשיעורים שלהם. חוץ מזה יוצא לי להקשיב לשירים הרבה (אני די מכור למוזיקה יפנית) ולסרטונים אקראיים ביוטיוב פה ושם.

דיבור אני עדיין לא מרגיש ברמה מספיק גבוהה בשביל לנסות אפילו. לאט לאט.

האמת שאני די מחפף עם המנגה, זה יותר תרגול קריאה והתרגלות לשפה מאשר ממש לימוד של אוצר מילים. אני מתרגם לי כל מילה שאני לא מבין ומדביק דגלון עם המשמעות (רעיון ממש חמוד שמצאתי כאן: http://tastymiso.com/how-to-learn-japanese-from-manga/492), אבל אם יש משפט או אוצר מילים שפשוט לא הצלחתי להבין אני אדלג עליו (או אשאל בפורום של Tae Kim עם אני ממש סקרן).

אגב, אם זה עוד לא היה ברור, אני חופר. מצטער מראש.

herouth

New member
יו, איזה רעיון מגניב!

אתה מוזמן לשאול גם בפורום שלנו. אנחנו מדברים עברית...

mishel s

New member
כל הכבוד!

ארבעה חודשים לסיים את כל הקאנג'י...
אני כבר שנתיים וחצי לומד ואני רק ב 1000...

Nescio

New member
תודה אבל כמו שאמרתי

זה לא "לסיים קנג'י", זה לדעת להבדיל בינייהם ולכתוב אותם, וגם משמעות כללית ולא בהכרח מדוייקת של הפירוש שלהם.
זה עוזר כשאני קורא מנגה עם פוריגנה, ורואה מילה שלא הכרתי כמו 殺人事件 עם פוריגנה さつじんじけん, אני כבר יודע בעזרת הספר ש:
殺 - להרוג
人 - אדם
事 - עניין (matter)
件 - מאורע (affair)
ואני יכול לחבר לי לרצח, וכבר לפגוש קריאה אחת לכל הקנג'י כאן (זאת אולי לא הדוגמא הכי טובה, אבל זה מה שמצאתי
).

חוץ מזה הלימוד של הקנג'י זה הדבר העיקרי שעשיתי בחודשיים האחרונים, זה בא על חשבון לימוד דברים שאולי יותר חשובים למתחילים כמו אוצר מילים או דיקדוק. השתפרתי גם שם אבל לא בצורה ממוקדת במיוחד.

mishel s

New member
נו נו

זה בדיוק גם מה שאנחנו עושים כשאנחנו אומרים ללמוד קאנג'י.
ואני חושב שזה מעולה שעשית את זה לפני כל השאר.
זה יעזור לך (כמו שאתה רואה כבר) בלהבין טקסטים ומילים ולזכור אותתם יותר טוב. לזכור אוצר מילים יהיה לך הרבה יותר עכשיו מאשר אם היית צריך לזכור רצף הברות לא מוכר ללא משמעות בתור מילה אחת.

למעלה