שלום,

שלום,

אני חווה כאבים ממש חזקים במחזור. הבנתי יש פה שאלון שיכול לעזור לי לדעת אם יש לי אנדומטריוזיס. איך אני מוצאת אותו?

אוקי אז מצאתי את השאלון אבל

אני לא יודעת מה לעשות עם זה. אני בטיפולי פוריות כרגע ואני אגיד לרופאה שלי שאני רוצה שנבדוק את העניין. הבנתי שרק ניתוח יכול לאשר אם יש לי או אין לי. אבל בכל זאת שאני אדע, איזה בדיקות היא אמורה לתת לי לעשות בתור התחלה?

זואילי

New member
לדעתי הדבר היחיד שהרופאה יכולה לעשות עכשיו

זה לתת לך מכתב הפנייה לייעוץ במרפאת אנדומטריוזיס... שם כבר ינחו אותך אילו בדיקות לעשות. אם הרופאה מתייחסת לכיוון של אנדו אז היא יכולה לשלוח אותך לבדיקת דם של ca125 אבל מן הסתם גם רופא אנדו יבקש את זה באם לא תעשי לפני כן. ממליצה לך לפנות למרפאת האנדו בתה"ש. בהצלחה!

liats80

New member
גם לדעתי כדאי לראות רופא מומחה לאנדו

כיוון שאנדומטריוזיס היא עדיין מחלה לא מאוד מוכרת שהזמן מרגע הופעת התסמינים הראשונים לאבחון הוא ארוך מאוד (כ 8 שנים בממוצע) אם יש לך חשד כלשהו כדאי להבדק ע"י מומחה לאנדו. רופאת פוריות גם אם היא יודעת במה מדובר לא תוכל לספק לך תשובות ברמה של רופא אנדו. אכן ניתן לאבחן רק בניתוח (לפרסקופיה) אבל לפעמים אם אין פגיעה משמעותית באיכות החיים רופא האנדו יכול להמליץ לא לנתח ולתת למשל טיפול מונע. זה תלוי בסימפטומים ובהסטוריה שלך (גם מבחינת נסיונות הכניסה להריון) ובתוצאות הבדיקה הידנית והבדיקות הנוספות שתשלחי אליהן. ליאת.

תודה ועוד שאלה

האם כדי לעשות את הבדיקות האלה אני אצטרך לוותר על טיפולי הפוריות בינתיים? אני לא רוצה לדחות אותן יותר

liats80

New member
למיטב ידיעתי

רוב רובן של הבדיקות אינן מצריכות דחייה של הטיפולים. אבל כמובן שכדאי להתייעץ עם רופא אנדו ובמידה שיש אנדו לשמוע ממנו הערכה על סיכויי ההצלחה העכשוויים לפני שמטפלים באנדו. לפעמים האנדו יכול לפגוע בסיכויי הכניסה להריון. בנוסף במקרים קשים יותר טיפולי פוריות עלולים להוות סכנה ממשית לאשה. לכן במקרים מסויימים עדיף לדחות את טיפולי הפוריות על מנת לטפל קודם בגוף האישה ובאנדומטריוזיס. אבל נראה לי שאנחנו רצות קדימה סתם. שלב שלב. אם כרגע יש חשד לאנדו הצעד הראשון לדעתי צריך להיות לראות מומחה. אחרי שתשוחחי איתו תוכלי לשמוע איזשהי הערכת מצב ומה הוא מציע. ואז כמובן תוכלי לשקול ולבחור בתוכנית פעולה המתאימה ביותר עבורך.

פז08

New member
הי

כמו שליאת וזואילי כתבו, גם אני ממליצה בשלב ראשון לגשת להערכה אצל מומחה לאנדומטריוזיס. אני אישית ממליצה על ד"ר שינמן רון שמקבל ביחידת אנדומטריוזיס בבית חולים מאיר ובמרכז לבריאות האישה בכפר סבא של הכללית. בנוסף יש את ד"ר חמני בירושלים וכמו שזואילי כתבה יש את המרפאה בתל השומר בהנהלה של ד"ר סוריאנו. ל"צפוניות" יש את ד"ר קאופמן בחיפה. תבדקי מה ומי מתאים לך ותגשי להערכה. לא נראה לי שבשלב ראשון את צריכה להפסיק טיפולים. מאמינה שבפגישה הראשונה עם מומחה לאנדומטריוזיס כבר תקבלי המלצות להמשך..... בהצלחה!!

למעלה