שיר למחשבה
New member
שלום...
היי, אני חדשה פה, אני בת 20 וסטודנטית במכללה דתית-לאומית, הגעתי בזמן האחרון למסקנה שאני לא רוצה יותרלהיות דתיה במובן המקובל- של השתדלות לקיים את המצוות. מרגישה שעולם ה'עול מצוות' לא מתאים לי. אז אני כרגע לא חילוניה, וגם לא דתיה. טוב, כנראה בשביל זה המציאו את המושג "דתלש".... אני באה ממשפחה ממש 'לייט' כך שזה לא מהווה בעיה.. (אני בעיקר מושפעת מאוד מאוד מהחינוך הדתי ולא מהמשפחה). אלא, שעד כה הייתי ממש דוסית, על גבול החרד"ל,
אז שבוע שעבר לא שמרתי שבת פעם ראשונה. רק שלמרבה הצער גיליתי שהשבת נשארת עדיין מבאסת אם מחללים אותה לבד. אז... אני תוהה, זה נשמע אידיוטי אבל-- איך מוצאים חברים דתלשים? כמו שאמרתי אני לומדת במכללה דתית לאומית, שזה אומר= רק בנות דוסיות, וגרה בדירה עם חברות דתיות, שזה אומר=רק בנות דוסיות, טוב, אז אני גרה בת"א, ואין לי מושג איך, אבל אני רוצה למצוא חברה דתלשים או חילונים שאצליח להתחבר אליהם, ושאפשר יהיה לבלות ביחד בשבת... *אה, שכחתי לכתוב, שכמו שכתבתי עד לא מזמן הייתי ממש דוסית, ואין לי עדיין מושג איזה בדיוק דתלשית אני רוצה להיות, עד כמה להפתח וכו', אבל בכל מקרה אני לא מרגישה שיהיה לי טוב ללכת עכשיו לבארים/מועדונים (אני גם ככה קצת עדינה ומופנמת באופי), בכל מקרה, שהשבתות לא יהוו לי סיוט, זה יכול להיות סתם לראות ביחד סרט וללכת לים, לא משהו מיוחד. אוף, זה כזה מביך.
ו.... יש לי עוד מיליון שאלות ומחשבות, אבל נראה לי כדאי שאשמור משהו להמשך.. אשמח לעצות
תודה רבה!
היי, אני חדשה פה, אני בת 20 וסטודנטית במכללה דתית-לאומית, הגעתי בזמן האחרון למסקנה שאני לא רוצה יותרלהיות דתיה במובן המקובל- של השתדלות לקיים את המצוות. מרגישה שעולם ה'עול מצוות' לא מתאים לי. אז אני כרגע לא חילוניה, וגם לא דתיה. טוב, כנראה בשביל זה המציאו את המושג "דתלש".... אני באה ממשפחה ממש 'לייט' כך שזה לא מהווה בעיה.. (אני בעיקר מושפעת מאוד מאוד מהחינוך הדתי ולא מהמשפחה). אלא, שעד כה הייתי ממש דוסית, על גבול החרד"ל,