שלום...

שלום...

היי, אני חדשה פה, אני בת 20 וסטודנטית במכללה דתית-לאומית, הגעתי בזמן האחרון למסקנה שאני לא רוצה יותרלהיות דתיה במובן המקובל- של השתדלות לקיים את המצוות. מרגישה שעולם ה'עול מצוות' לא מתאים לי. אז אני כרגע לא חילוניה, וגם לא דתיה. טוב, כנראה בשביל זה המציאו את המושג "דתלש".... אני באה ממשפחה ממש 'לייט' כך שזה לא מהווה בעיה.. (אני בעיקר מושפעת מאוד מאוד מהחינוך הדתי ולא מהמשפחה). אלא, שעד כה הייתי ממש דוסית, על גבול החרד"ל,
אז שבוע שעבר לא שמרתי שבת פעם ראשונה. רק שלמרבה הצער גיליתי שהשבת נשארת עדיין מבאסת אם מחללים אותה לבד. אז... אני תוהה, זה נשמע אידיוטי אבל-- איך מוצאים חברים דתלשים? כמו שאמרתי אני לומדת במכללה דתית לאומית, שזה אומר= רק בנות דוסיות, וגרה בדירה עם חברות דתיות, שזה אומר=רק בנות דוסיות, טוב, אז אני גרה בת"א, ואין לי מושג איך, אבל אני רוצה למצוא חברה דתלשים או חילונים שאצליח להתחבר אליהם, ושאפשר יהיה לבלות ביחד בשבת... *אה, שכחתי לכתוב, שכמו שכתבתי עד לא מזמן הייתי ממש דוסית, ואין לי עדיין מושג איזה בדיוק דתלשית אני רוצה להיות, עד כמה להפתח וכו', אבל בכל מקרה אני לא מרגישה שיהיה לי טוב ללכת עכשיו לבארים/מועדונים (אני גם ככה קצת עדינה ומופנמת באופי), בכל מקרה, שהשבתות לא יהוו לי סיוט, זה יכול להיות סתם לראות ביחד סרט וללכת לים, לא משהו מיוחד. אוף, זה כזה מביך.
ו.... יש לי עוד מיליון שאלות ומחשבות, אבל נראה לי כדאי שאשמור משהו להמשך.. אשמח לעצות
תודה רבה!

ברוכה הבאה

נראה שהגעת למקום הנכון. כאן תוכלי למצא חבר'ה דתל"שים מכל הסוגים וגם חבר'ה רבים בגילך. את מוזמנת לכתוב כאן ואחרי שנכיר אותך טוב יותר להגיע למפגשים ומשם ועד להתחיל לסנן חברים הדרך קצרה
אין לך סיבה להיות במבוכה, אם רק תדפדפי קצת בפורום תוכלי למצוא כל כך הרבה חברי פורום שהיו במקום שאת נמצאת בו עכשיו, כמוני למשל, שאני בטוחה שזה יקל עלייך את ההרגשה. שיהיה לך המון בהצלחה.

0Neo0

New member
היי!

הפורום וחבריו עומדים לרשותך. הגעת למקום הנכון אל דאגה במהלך הזמן תמצאי חברה שמתאימה לדרך חייך תהיי אופטימית! מאחל בהצלחה! (גם אנוכי עברתי את מה שאת עוברת כרגע..)

nini132

New member
למצוא חברה דתלשים

הנה מצאת
וכמה להיות דתלשית? בדיוק כמה שבא לך ולא סנטימטר מעבר. למרבה השמחה אין מעשים שצריך לקיים בשביל להיות דתלשים/חילונים/בני דת הניני (שעוד לא ייסדתי אבל אולי אי פעם...) מה שבא מה שמתאים ואיך שנוח. לא רוצה מועדון, לאף אחד זה לא יפריע.רוצה להזדיין בשירותים של מועדון, רק תקווי שלא תידבקי באיידס וזה בסדר... רוצה לקפוץ באוויר במשולשים רבי הוד, כל עוד את לא פוגעת במטוסים אז הכל בסדר...

מה עם גילוי נאות?

ניני אוהב מועדונים.מה זה אוהב? יש לו 6 כרטיסי מועדון בארנק כשרובם מעניקים לו עד 10% בעיסקאות מזדמנות
הוא לא נדבק מעולם,אבל זה רק כי הוא ביישן ויש לו את האישה הכי יפה בעולם
ופעם כשהוא קפץ משולש רב הוד הוא פגע במטוס והפיל אותו.טלפון לחבר מהעבר והתיק נפל על אל-קעידה.חודשיים אחרי זה רצחו את בן לאדן
רק באהבה
באמת שהתגעגעתי.

nini132

New member
מה עם

חסיון מידע?
קפוץ לבקר יא פארזיט זה הדדי

רות014

New member
כל כך מבינה אותך.

אני מגיעה בדיוק מאותו רקע כמו שלך. משפחה יחיסת לייט אך מוסדות חינוך דתיים וחברות דתיות ואני די בהתחלה של הדרך (שנה וחצי) והנושא החברתי הוא קשה.. אבל צריך לצלול למים העמוקים. פה אני קצת זמן ממש אבל ראיתי כבר שיש פה אנשים נפלאים שישמחו לעזור לך ולהיות איתך את מוזמנת לדבר איתי באישי ונראה איך הענינים התגלגלו.. אני גם מחפשת כרגע בדיוק את מה שאת מחפשת.. את המקומות לעשות בהם שבתות ואת החבר'ה

sceptic1

New member
לגבי השבתות

אולי אפשר לארגן משהו פעם ב. מה דעתך?

pokeret

New member
היי מתוקה, ברוכה הבאה!

הגעת למקום הנכון, בדיוק כאן מוצאים כאלו. אם את גרה במרכז את מוזמנת לשלוח לי מסר ונתאם סרט בנות או סתם בילוי. נשיקות.

ברוכה הבאה

גם אני באה מבית דתי לאומי ליבראלי מאד. יצאתי בשאלה בגיל 14, אבל עד אז גם אני הייתי די דוסית
אני עד היום לא כל כך אוהבת לצאת לפאבים ומועדונים. רק מקומות ממש ספציפיים. זה פשוט לא אני.. בכל מקרה, בתחילת דרכי כדתל"שית הכרתי את חבריי החילונים דרך הפורומים של תפוז. כתבתי בתפוז בעיקר בפורומים של מוזיקה, ושם מצאתי אנשים שיש להם ולי מכנה משותף. עד היום יש לי חברים קרובים מאד שהכרתי כך. התחלתי לבקר אותם בסופ"שים (לא היתה לי את הפריבילגיה של לגור בתל אביב
) והיינו יוצאים לבלות יחד- בד"כ דווקא לא לפאבים אלא לבית של חברים, לשבת יחד ולעשות משהו כיף. לפעמים הלכנו לים, ולפעמים יצאנו לטייל. אח"כ כשהכרתי חברים יותר מאיזור מגוריי, בד"כ היה להם רשיון והם היו באים לאסוף אותי באמצע השבת מבית ההורים (לא היתה להוריי בעיה עם זה) ויצאנו לטייל ולבלות. ואת יודעת, יש לך ייתרון בכך שאת גרה במרכז. אני גרתי עם הוריי ביישוב דתי ולמדתי באולפנא, כך שעד הגיוס כל הסביבה שבה חייתי ביום-יום היתה סביבה דתית... לא שאני מתלוננת, מצאתי לי את הבריחה שלי
בכל מקרה, אני לא גרה במרכז כרגע ובקושי מגיעה לתל אביב, כך שאולי זה לא הכי רלוונטי מבחינתך, אבל אם את רוצה- את מוזמנת ליצור קשר במסר אישי ואתן לך את הפייסבוק שלי
בהצלחה, ושיהיה לך רק טוב! אביה

גם אצלי

זה קורה לעיתים (טוב.. בעיקר עכשיו) אחרי שאני גר עם ההורים כמה חודשים טובים ואז מתחיל השעמום לפרוץ רגשות ואתה מתחיל לחשוב ולהתלבט "איך אני ממשיך עם המצב הזה" ואתה אולי אומר לנסות למצוא פתרונות אחרים וכו'... אבל לשמחתי הרבה (אפילו שעדיין לא הכל בטוח) שבעוד 3-4 חודשים אתחיל ללמוד בחיפה, עם מעונות כך שהכל יהיה פתוח ואפשרי לעשות ככל העולה על רוחי... אז אמרתי אפנים ואסבול עוד קצת, ולא לאבד עשתונות ... לא באתי להציע לך פתרון, אבל לפחות שתתנחמי שאת לא היחידה... (אפילו שזה נחמת שוטים
)

וואי!

היי, אתם ממש מקסימים! ממש תודה
אכן אנסה להשתלב פה.. תודה גם על השיתוף, זה באמת "צרת רבים חצי נחמה"...

יואו, איך אני מזדהה!

אותו סיפור בערך... בת 21 בדרך החוצה, דוסית אש [האמת היא שעדיין יש לי ראש של דוסית
], מחפשת חברים בכיוון שלי
ככה שלצערי חוץ מלהציע לך את חברתי, אין כל כך הרבה מה להציע... גם לי אין מושג איך מוצאים חברים דתלשים ככה סתם... >< בנוגע למכללה דתית- יש לי מזל שהחלטתי שאין מצב שאני מעבירה עוד שנה במוסד דתי והלכתי בסוף למקום עם אחוז דתיים מאוד גבוה, אבל יש שם גם וגם... את לא רוצה/תרצי בשלב כלשהו לעבור?

אוחחחחחח גם אני נתקעתי

עם הדוסיות הזאת למרות שחזרתי בשאלה.........אוחחחחחחחחחח......... סורי הייתי חייב לפרוק........

למעלה