שלום..

MichelleLev

New member
שלום..

סיירתי קצת כאן, הכרתי את הנושא עוד מלפני אבל הגעתי אליכם מהדיון על הפרק בהאוס וטיילתי פה קצת.. מקווה שהשאלה שלי לא תגרום לאף אחד לקחת את זה בצורה רעה כי זאת ממש לא הכוונה שלי. אני אדם מיני, אישה שנמשכת לגבר. יש נשים שנמשכות לנשים וגברים שנמשכים לגברים, ויש אנשים שלא נמשכים. קיים ומובן. עכשיו, אני לא חושבת שכל מי שלא קיימת אצלו משיכה מינית מסוג כלשהוא חווה איזשהי טראומה בילדות, אבל ממה זה כן נגרם? אי פעם בדקו את הנושא הזה לעומק? אם זה משהו פיזיולוגי שקשור במוח שקובע לי אם יש משיכה ואם כן אז לאיזה סוג, אם זה מולד או נרכש? יש סיפורים על אנשים שבגיל חמישים, אחרי נישואים וילדים פתאום מגלים על עצמם נטיות חד מיניות, יכול לקרות כזה דבר עם א-מיניות? שיום אחד פתאום, בלי חוויה כואבת ובודדה/כל דבר אחר כזאת ואחרת, אני פשוט לא אמשך לאף אחד? לסיכום, השאלה העיקרית היא - מולד או נרכש? אפשר להשוות את זה להומוסקסואליות? פיזיולוגי או מנטלי?

k500

Active member
מנהל
לשאלתך:

טרם בדקו את נושא הא-מיניות ביולוגית אצל בני אדם מהסיבה הפשוטה שאין עדיין מודעוּת לעניין. כשהנושא יהיה נפוץ- לפחות כמו הומוסקסואליות ודומיה- אני בטוח שנשמע על מחקרים מסוגים שונים. הכל עניין של זמן. ייתכן ומישהו יגלה שהוא א-מיני אחרי שנים, אבל זה לא כמו מחלה שהחיידקים שלה דוגרים ואז מתפרצים, אלא זה עניין של ידיעה. ישנם אנשים שלא יודעים שהם א-מיניים והם כאלה פשוט מהסיבה שהנושא לא עלה מספיק ולא הופץ כראוי בקרב כלל החברה. לפעמים אנחנו שומעים כאלה שאומרים: "תמיד הרגשתי אחרת, או שונה ורק עכשיו כשגיליתי שיש דבר כזה א-מיניות, אני יודע/ת מה יש לי, או מה היה לי כל השנים הללו" , כלומר זה יותר בבחינת האור באפילה של הידיעה.

כמו שכתב K500 אין כרגע ממש מחקרים בנושא

כך שלא ממש יודעים. מצד שני, אני לא רואה הבדל בין כל המשיכות השונות. אני מאמינה שהכל 'יושב' על אותו מקום. וכמו שגילו עם שאר הנטיות (ובכלל עם תכונות אנושיות...) מדובר לרוב בשילוב של גנים וסביבה. בסופו של דבר, בלי קשר דווקא לנטייה המינית שלנו, אנחנו נולדים עם מערך גנים מסויים. הגנים האלה, הם 'הכלים' איתם אנחנו חווים את העולם. אבל אז, כל מה שמגיע מהעולם, משפיע עלינו ומלטש אותנו - בהתאם לגנים שלנו. כל זה נכון, כמו שכתבתי לכל תכונה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בנטייה מינית שהיא דבר שמתפתח בגיל יחסית מאוחר (גיל הבגרות). עד אז, כולנו עברנו מספיק חוויות כדי שהם גם ישפיעו עלינו בצורה כזו או אחרת. עד כמה נטייה היא גנטית ועד כמה היא סביבתית? אני מניחה שכאן יהיו הבדלים בין הא/נשים השונים. אבל שוב, אין היום תשובה ברורה לנושא. מה שחשוב להבין, זה שאכן מדובר בהוויה פנימית של א/נשים ולא בבחירה מודעת. לגבי הגילוי, אני מסכימה עם K500. הגילוי הוא מן הסתם לא 'פתאומי' אלה כתוצאה ממודעות שלא היתה שם קודם. וזה נכון גם לגבי הומוסקסואליות. מי שמגלה נטייה חד-מינית בגיל מאוחר, זה לרוב כי הוא לא התייחס לנושא קודם. אם מחוסר מודעות ואם מהדחקה של ממש כתוצאה מהחברה.

p019

New member
האמת שאני חושבת שתמיד שוכחים משהו

חוץ מגנים וסביבה יש גם רנדומליות. כשהמוח נבנה הוא מושפע דבר ראשון מגנים (וזה די מדהים עד כמה דומים מוחות של אנשים שונים) אבל יש גם חלק רנדומלי בבניה (אני מדברת על החודשים הראשונים אחרי הלידה). ואז מגיעה הסביבה והלימוד - וגם בתוך זה יש חלק רנדומלי. אני לא מנסה להגיד שום דבר חשוב - רק שזה נראה לי מקסים. כמו סוג של ריקוד, או מוסיקה, אם סוגים שונים של השפעות. מגניב

לא שכחתי - לא ידעתי.. אבל כשאת אומרת את זה

טוב, זה די ברור... אני אומרת שהרצאות שצריך לזכור שאנחנו בני אדם. אנחנו יצורים מורכבים מאוד וכ"כ הרבה דברים משפיעים עלינו שזה קשה עד בלתי אפשרי לשים אצבע על גורם מסויים כאחראי. לרוב זה מכלול אין סופי של צרופים אין סופיים. אז צריך לצאת מתוך הנחה שפשוט יש ה-כ-ל! והכל בסדר. ולא כל דבר שלא קרוב לממוצע דורש 'תיקון'.

למעלה