שלום

SHAFANI1

New member
שלום

רק מתחילה את מסעי בעולם הטארוט.. אשמח לתגובות בנוגע לפריסה שביצעתי.. השאלה היא "האם הקשר יחודש בחודש הקרוב .?." תשובה - משמאל לימין... 1- אס הגביעים 2 - שש מטבעות 3 - שבע חרבות תודה רבה לכל מי שיבחר לענות או ליעץ..הסברים גם יתקבלו בשמחה רבה..

רחליקה האחת

Member
מנהל
SHAFANI1 ברוכה הבאה

לעולם המופלא של הקלפים וגם לפורום זה
אהבתי את העובדה שהשאלה נתחמה בזמן. אני מזמינה אותך לעיין בהודעת המנהלת ולפעול על פי ההנחיות, ערב טוב, רחליקה

SHAFANI1

New member
אממממ.....

או קי, כנראה שעברתי קצת על הכללים... אז שאלה יותר כללית.. קלף עשר מטות.. במקומות מסויימים, למשל אצל בן דוב, מדובר על נאמנות. למשל בנושא זוגיות , יש רמז לעמידה תחת משברים, ונסיונות כבדים וכואבים. משהו שנשאר לאורך זמן. אך במקומות אחרים, למשל גידי גלבוע, זהו קלף פסימי ביותר. שבירה, קריסה, אי יכולת לקן, סוף. ובכלל, כל חומר שאני מוצאת רק מבלבל יותר.. פירושים שונים, לעיתים הפוכים אל אותם הקלפים. כך גם ארבע גביעים - אכזבה?? או משפחתיות, מסגרת רגשית יציבה?? תודה על שיתוף הפעולה..

רחליקה האחת

Member
מנהל
SHAFANI1 שאלות מצויינות.

אכן, ישנן גישות מגוונות לפירוש קלפי הטארוט ולא פעם אנו מוצאים פירושים סותרים לקלף זהה. לסגנון הקלפים יש השפעה גם על פרשנותיהם וכך נולדות לכל קלף פרשנויות מגוונות. דר' יואב בן דב מתבסס על סגנון ה"מרסיי" ,ואף הוציא לאור לא מזמן סדרת קלפים המבוססת על הסדרה המקורית, ששימשה ככל הנראה את חברי מסדר השחר המוזהב. יש מי שמתבססים על קלפי "ריידר -ווייט- סמית'" וכמובן יש עוד ועוד. מגוון הפרשנויות מביך ולא פעם מבלבל את המתלמד. אל דאגה, מיומנות בקריאת קלפים היא תהליך נרכש. האם יש ברשותך קלפים? מאיזה סוג? ואם אין לך נא צייני זאת. כך אוכל לנסות לכוון אותך טוב יותר. בנוגע לפרשנות הראויה בפריסה מסויימת: ראשית: נסיון לזכור כל כך הרבה פרשנויות גוזל אנרגיות וזמן יקרים ולא תמיד יעיל. ממליצה לך למצוא חיבור לקלפים. חיבור משלך. איך? נסי להתבונן בל קלף, לתת לו שם משלך ולחבר סיפור קצר או משפט לגביו. בתחילת דרכי ניסיתי לשייך לקלפים סיפורים מהתורה. כך למשל כיניתי את קלף המרכבה: יוסף במצריים. הקלף התחבר לי לסיפור המוכר ובהדרגה התעמקתי בהיבטי הקלף ברוח זו. ממליצה לך למצוא את הדרך שלך . כך ייקל עלייך. קלף עשר המטות של ריידר מתאר אדם המתקדם לעבר בית ונושא עשרה מטות. רקע הקלף כחול. רקע זה מלמד על אופטימיות. למרות הקושי מתרחשת התקדמות. :) קלף ארבעה הגביעים: יד יוצאת מתוך ענן. מה היא מסמלת לדעתך? רקע כחול- מעיד על אופטימיות. תנוחת היושב תחת העץ מזכירה מדיטציה והרהורים. מה עוד עולה בך למראה הקלף? הכי חשוב לדעתי, שתתחברי אליהם מתוכך. זה יסייע לך לסלול נתיב ייחודי משלך ויחדד את האינטואיציות שלך. אם יש לך שאלות- שאלי ללא היסוס. אשמח לסייע ככל יכולתי כשאני כאן. כל טוב רחליקה

SHAFANI1

New member
.......

קודם כל המון תודה על ההתיחסות המעמיקה והזריזה... ברשותי טארוט של וואיט. אני מתבוננת בקלפים כבר זמן מה מנסה להרגיש אותם. קשה שלא להכניס כבר את מה שקראתי אל תוך הפירושים האישיים שלי. ובכלל.. הרי כל אחד חי עם עולם האסוציציות שלו. הסיפורים שלו, וצבעים.. הם הרי הסוביקטיבים ביותר.. (כחול לדוגמא נתפש אצלי כמשהו קודר במקצת, וקר, ) מה שמביא אותי בכלל לשאלה הגדולה, אם יש פה משהו אוביקטיבי בכלל, זאת אומרת, אין קלפים שאין עליהם ויכוח? אם הכל נתון לפרשנות שלי בתור קוראת, אז די לי שאלך עם אינטואיציה בלבד, ואם היתה לי כזו.. לא היתי רוצה קלפים שיתנו לי אי אלו תשובות... כמובן שאני מדברת על עצמי בלבד. ( אולי בכלל אצייר לי קלפים משל עצמי
) שאלה נוספת.. אני באה מעולם האסטרולוגיה והנומרולוגיה. שוב, גם כאן ישנן סתירות מוזרות. לדוגמא המס ארבע (ארבע גביעים הנ"ל), בעולם שלי זהו מס של נתק, טלטלה. יציאה ממרחב זמן רגיל. קפיצה קוואנטית, זרם חשמלי. והופס... הנה הוא הארבע החצוף, פתאום מייצג יציבות נוקשות וסדר בעולם הקלפים. ומספרים, יושבים על בסיס , שאמור להיות יציב ומהימן. בעל סדר, דינמיקה פנימית שאיננה משתנה,כי אם מסמלת משהו שמעבר, ואולי לא??

the cheriot

New member
שפני,

כרגיל אינני כותבת בפורום אלא רק קוראת (מודה ומתוודה), אך אני מבינה לליבך מאוד. אני עצמי נעזרת בטארוט כ-7 שנים ואני יכולה לומר לך דבר אחד - הלמידה לעולם לא נפסקת. עבורי, מרבית הלמידה נעשית ע"י פריסות מרובות. בתקופה בה התחלתי להתעניין, הייתי פורסת בנושאים מגוונים ורושמת את התוצאות. לדוגמא הווה-עיצה-תוצאה האם כדאי לנהוג כך וכך בסיטואציה כך וכך. לאחר מכן הייתי רושמת את התוצאות שהתקבלו במציאות ומצליבה אותן עם הפריסה - מה הייתה העיצה, האם השתמשתי בה, אם כן האם התוצאה עלתה בקנה אחד עם החזוי וכן הלאה. למרות כל הלמידה והניסיון והטעיה הרבים שלי, עדיין הקלפים הם חידה בעבורי. פעמים רבות יתבטא פן מאוד מסוים של קלף אותו הייתי מפרשת בדרך אחרת לגמרי. מכאן שישנו צורך גדול לעבוד על החיבור והאינטואיציה הקשורים בקלפים. עוד עצה לסיום: מניסיוני, ברגע שישנה מעורבות רגשית משמעותית של השואל, בין אם מדובר בפריסה עבורך או אפילו עבור קרובת משפחה - קשה מאוד לפרש את התשובה באופן אובייקטיבי ונדרשת לכך מיומנות רבה ומידה של תעוזה (לראות את האמת בלי ליפות אותה בהתאם למה שרצית שייצא).

רחליקה האחת

Member
מנהל
the cheriot ברוכה הנמצאת, מסכימה עימך

שמחה לראותך כאן . אכן, יש הבדל בין קריאה למי שאיננו מעורבים עימו רגשית לבין קריאה למי שאנחנו כן מעורבים עימו רגשית. יישר כחך. יום מעולה רחליקה

רחליקה האחת

Member
מנהל
יפה הכנות שלך בעיניי

בוקר אור,SHAFANI1 רעיון מצויין לצייר קלפים משל עצמך.
שם לא תהיינה לך ספקות באשר לפרשנות המומלצת. שאלתך מורכבת משני רבדים: ידע ואינטואיציות. באופן גס למדי אציין: ברובד של הידע יש מגוון דרכים לפרש את הקלפים וידע הוא כלי נרכש. האינטואיציות קשורות לרובד התחושתי. במשך הזמן תגלי עוד ועוד דרכים לפרש מספרים בנומרולוגיה, צבעים ועוד סמלים הקיימים בעולמנו וגם בקלפים. מדברייך הבנתי שהספרה 4 קשורה למסגרת, ליציבות ולעוד פרמטרים על פי גישה אחת ועל פי האחרת לטלטלות ,כבדות וסערה. האם ייתכן שהמידע יבטא שני צדדיו של אותו מטבע? כך או כך לא רק הארבע חצוף
גם בצבעים יש "מצאי את ההבדלים"...
ולא רק בהם אלא בכל הסמלים. והרי שפת הטארוט היא שפת הסמלים. לדברייך- כחול הוא צבע קודר. כך את חשה אותו וזה בסדר גמור!!! בעיני אחרים- צ'אקרת הגרון היא בצבע כחול וזה מסמל תקשורת. כחול מתקשר גם לאינטואיציות טובות ולאופטימיות. בקיצור: הכל נמצא בעיני המתבונן. בין הפרשנויות לקלפים השונים תוכלי למצוא פרשנויות בעלות מכנים משותפים. הרשי לי לומר לך כמה דברים: ראשית, קחי "פסק זמן" למנוחה . אל תאלצי את עצמך לרכוש ידע ומיומנות בקלפים כרגע. ייתכן שמרוב לחץ קשה לך מעט עם הנושא ודרושה לך הפוגה. אחרי ההפוגה שבמהלכה תבלי עימנו כאן
הצמדי בשלב ראשון לסוג אחד של פרשנות ובהדרגה הרחיבי את המעגל. אל תבהלי מהיקף המידע או מהסתירות בו. בהדרגה תמצאי את דרכך. באחריות!!! יום טוב, רחליקה

SHAFANI1

New member
תודה רבה

על שתי התגובות המענינות.. כייף גדול להחכים ולשמוע עצות מאתגרות. במיוחד קרצה לי העצה לנוח קצת מהקלפים, והאמת, גם להם לא תזיק איזה מנוחה קצרה ממני.. אכן בסופו של דבר מדובר בסמלים, וככאלה, יכולים הם לייצג את שני הצדדים של אותו המטבע. לפתע זה נשמע לי די הגיוני... ובאמת, אשאר ואמשיך לקרוא כאן דברים מענינים, ולהעזר בנסיונכם. שוב, תודה רבה

למעלה