שלום.

Kay17

New member
שלום.

אני תלמידת תיכון בי"ב, בקרוב אהיה בת 18. לפני הכל אני רוצה לציין שהחיים שלי טובים. התברכתי בהורים מדהימים, יש לי הרבה חברים טובים, ואני נמצאת במערכת יחסים חמה ותומכת. הבעיה שלי טמונה בתחום של מוטיבציה, יעילות, תפקוד בלימודים והתמודדות עם כשלונות. אני לא מצליחה להזיז את עצמי לעשות שום דבר. אני לא מצליחה ללמוד. עצם הישיבה והריכוז ולהביא את עצמי למצב שבו אני פותחת מחברת- בלתי אפשרי בשבילי לאחרונה. אני לא נכנסת למבחנים יותר. כשאני יושבת בשיעורים אני בדרך כלל קוראת ספר במקום להקשיב. מאז החטיבה יש לי הרגל תבוסתני. אם אני לא מאמינה שאני מסוגלת להוציא לפחות 80 במבחנים- אני לא אעשה אותם בכלל. אני אעדיף להצדיק 0 בעובדה שלא למדתי, מאשר לספוג ציון 60 אחרי שעבדתי קשה ולמדתי וניסיתי. מתמטיקה הפסקתי ללמוד לחלוטין בכיתה ט'- כך שבגרות אני לא אקבל. אני תלמידת מגמת אומנות, והשנה הציון הסופי שלי תלוי בתערוכה שעלי להגיש. אני לא מצליחה לגרום לעצמי לצייר. (וציור נחשב בגדר תחביב ומשהו שאני נהנית לעשות) קשה לי להזיז את עצמי לאימוני ספורט, ואני מרגישה שאני אוכלת בלי שליטה והורסת לחלוטין מצב גופני שעבדתי מאוד קשה כדי להשיג. (הייתי נערה שמנה עד לפני 3 שנים) אני מרגישה בכאוס מוחלט, כאילו אני מסתחררת בלי שליטה ואין לי כוחות לאזן את עצמי. אני מרגישה אשמה כל הזמן, במיוחד כלפי ההורים שנתנו לי הכל ובתמורה רק מבקשים שאעשה את המוטל עלי כתלמידה. אני מפוחדת מאוד בכל הקשור לעתיד שלי. אני מרגישה כאילו אני הורסת לעצמי כל סיכוי לחיים טובים, עבודה טובה, תפקיד מוצלח בצבא. והכי קשה לי- להרגיש כמו כישלון חסר תקנה. אני מקווה שזה אכן המקום המתאים, אם לא אשמח להפניה מתאימה יותר. כך או כך- נחמד לפחות לנסח את זה בכתב ולהוציא את זה קצת מהראש.
תודה

את לא כישלון ולימודים זה לא הכל בחיים

יש אינסוף אפשרויות והזדמנויות בחיים הללו שלא קשורים ללימודים, אבל אם חשוב לך לשמח את ההורים שלך ניסית לקחת ריטלין? זה עוזר פלאים למוטיבציה ולריכוז

גרא.

New member
Kay17,את מתארת מצב מוכר למדי של קשיי קשב

ורכוז שבעטיים,כנראה אינך מצליחה ללמוד,מכאן גם הירידה בהשגים הלימודיים,כאשר כתוצאה פשוט הרמת ידיים,וותרת לעצמך על התמודדות כשאת מתארת תחושה קשה של הידרדרות במדרון בלא מעצורים.יתכן שישנן סבות נוספות שלא נגעת בהן לתחושת הנסיגה המשמעותית בכל אורח חייך.אמנם תעודת בגרות היא אחד התנאים להמשך לימודים לאחר הצבא,אבל אין שום הכרח לסיים אותה דווקא בתקופת הלימודים בתיכון.תמיד אפשר אחרי הצבא,ללמוד במכינה או בבי"ס אקסטרני,בכדי להשלים את תעודת הבגרות.זה היה דרך משל,מסלול הלימודים שלי.בגרות אקסטרנית אחרי הצבא.מה שיותר חשוב בתקופה הזו בחייך שהיא משמעותית במיוחד בעיצומה של גיל ההתבגרות,זו בריאות הנפש שלך,היכולת להשתלב חברתית,להיות מאוזנת רגשית והתנהגותית.כצעד ראשון,חשוב שתמצאי את הזמן להפגש עם יועצת ביה"ס לייעוץ ראשוני.יתכן שהיא תפנה אותך הלאה גם לבדיקה רפואית (לשלול אפשרות של חוסר איזון הורמונאלי),יתכן גם הפנייה להערכה נוירולוגית,ומכאן בהמשך לפי הצורך,גם הפנייה לטיפול פסיכולוגי.

Kay17

New member
אז ככה

הפנייה לפורום ייעוץ נעשתה בתקווה לקבל עצות קונקרטיות, ופחות הפניות לייעוץ במקום אחר\טיפול תרופתי שאני בספק אם מתאים למצב שאני מתארת. המון תודה על שהקדשתם זמן לקרוא, וחג שמח

גרא.

New member
Kay17,צר לי,זו התשובה ההגיונית המתבקשת למצב

שהעלית.אף אחד לא המליץ לך לקבל טיפול תרופתי,אלא לפנות לייעוץ שקל להגיע אליו עם היועצת,ויחד עימה לחשוב מה כדאי לעשות.יתכן שאת סובלת מחוסר איזון הורמונאלי שמשפיע על התנהגותך ורגשיותייך.יתכן שאת סובלת מקשיי קשב ורכוז (ADDׂ),גם את כדאי להעריך.הכלל המוביל בתגובה היא כי אי אפשר לפתור בעייה אם לא מגדירים אותה.לא טוב? לא כסף.

למעלה