שלום

שלום

מה פירוש הפסוק: "שלחה נערותיה תקרא על גפי מרומי קרת" (משלי ט פסוק ג) ? אם אפשר לקבל קישור לפרשנות מפורטת אני אשמח

תגובה

העתקתי מפסוק א' להבנת העניין, אם זה עדיין לא מובן אז אני אבדוק לך בלי נדר במלבי"ם שהוא מפרש שנצמד לפשט הכתוב לפי הסדר. {א} חָכְמוֹת בָּנְתָה בֵיתָהּ חָצְבָה עַמּוּדֶיהָ שִׁבְעָה: רש"י חכמות בנתה ביתה. בחכמה בנה הקב''ה את העולם : חצבה עמודיה שבעה. שבעת ימי בראשית, ד''א ז' ספרים שיש בתורה ויהי בנסוע הארון ספר לעצמו במסכת שבת : (רש"י) מצודת דוד חכמות. כל אחת מהחכמות בנתה בית לעצמה : חצבה. בנויה על הרבה עמודים וחצובים המה זה כזה בהשוואה גמורה והוא דבר הנחמד לעין הרואה : (מצודת דוד) מצודת ציון חצבה. ענין כריתה וחתוך הנופל באבנים : (מצודת ציון) רלב"ג חכמות בנתה ביתה. הנה התבונה בנתה ביתה בחכמות כי השגת החכמות קודמת להשגת הבינה ושם חצבה עמודיה שבעה ר''ל חכמות רבות כי מספר השבעה יאמר על הרבוי כאמרו כי שבע יפול צדיק וקם הנה החכמות שם עמודי הבינה : (רלב"ג) {ב} טָבְחָה טִבְחָהּ מָסְכָה יֵינָהּ אַף עָרְכָה שֻׁלְחָנָהּ: רש"י טבחה טבחה מסכה יינה. מזגם במים כמו יין חזק שאינו ראוי לשתות חי : אף ערכה שלחנה. כל יצירת לח ויבש : (רש"י) מצודת דוד טבחה. שחטה זבחים ומזגה יינה ואף ערכה שלחנה להאכיל להקרואים : (מצודת דוד) מצודת ציון מסכה. ענין מזיגת היין במים כמו למסוך שכר (ישעיה ה) : ערכה. ענין סדור : (מצודת ציון) רלב"ג טבחה טבחה. ואחר זה הכינה מאכל ומשקה לאנשים מחכמות ותבונה : (רלב"ג) {ג} שָׁלְחָה נַעֲרֹתֶיהָ תִקְרָא עַל גַּפֵּי מְרֹמֵי קָרֶת: רש"י שלחה נערותיה. אדם וחוה, ד''א משה ואהרן : (רש"י) מצודת דוד תקרא. כל אחת תקרא ע''י נערותיה על גבהי מרום העיר להשמיע הקול למרחוק : (מצודת דוד) מצודת ציון גפי. ענין כנף ובדרז''ל עד בין אגפים (חולין מ''ו) ור''ל במקום גבוה שהעוף יפרח שם באגפיו : קרת. מל' קריה ועיר : (מצודת ציון) רלב"ג שלחה נערותיה. לאיש ואיש ותקרא על כנפי מרומי העיר כדי שישמעו כלם דבריה : (רלב"ג)

I S A A K

New member
מלבי"ם משלי פרק ט פסוק ג

שלחה, זאת שלישית שהחכמה לא תקרא את המסובין בעצמה, רק ע"י נערותיה, כי החכמה לא תבא אל האדם מעצמו רק צריך לקבלו מפי החכמים והנביאים והמורים, והם הנערות אשר תשלח בכל דור ודור, ועל ידם תקרא על גפי מרומי קרת להזמין אל הסעודה:

תודה על הפרשנויות(!)

את הראשונה אני קצת מתקשה להבין, אבל בגדול - הרחבתם את ידיעותיי. לַפָּסוּק הספציפי הזה יש ערך סנטימנטלי עמוק (של שַׁנִים) עבורי לכן ביקשתי את ביאורו, לפני ולפנים. הלוואי ואמשיך לדעת

למעלה