שלום

totalyawesome

New member
שלום

יש לי חברה טובה שהיה לה ריב עם חבר שלה. הוא ביקש לקחת הפסקה ואמר שיתקשר אליה עוד כמה ימים כשהוא יחליט אם הוא רוצה להמשיך להיות איתה. מאז היא בוכה בלי הפסקה וחושבת רק על זה כל היום, ואני מתכוונת כל היום בלי הפסקה בוכה ומדברת וחושבת רק על זה ועל שום דבר חוץ מזה. אני מנסה לעודד אותה והיום יצא לי להגיד לה שמשהו שתמיד עוזר לי כשאני עומדת בפני משהו מלחיץ ומפחיד זה לחשוב על הזמן הזה בשבוע הבא- האירוע יחלוף ואני אשרוד אותו. אז אמרתי לה "תחשבי על יום שישי הבא, את עדיין תהיי בחיים ולא תהיי בחוסר ודאות ותהיה לך תשובה." ואז היא אמרה לי שהיא לא בטוחה שתהיה בחיים בשבוע הבא. ואז היא מתחילה לדבר בקור רוח, לא בהיסטריה, על זה שאם הוא יפרד ממנה היא לא רוצה להמשיך לחיות והיא תתאבד כי לא יהיה לה יותר טעם לחיים. אני לא יודעת מה לעשות מה אני אמורה לעשות?

גרא.

New member
totalyawesome,הפרידה הכפוייה מהחבר,מאד מכאיבה

וקשה לחברתך.במצב כזה של תסכול הדומה מאד לתחושה של אבל על אובדן,אנשים בצערם מגיבים לעיתים בתגובות מילוליות אובדניות. לאו קוודא תוך כוונה ממשית לפגוע בעצמם.במצב כזה,חברה טובה כמוך,היכולה להיות זמינה כשהיא תזדקק לכך,יכולה לתמוך,להבין,להיות אמפטית,ולהגיב בצורה שפוייה והגיונית לדיבורי האובדנות של החברה.טוב יהיה אם תכנסי לאתר של סה"ר (סיוע הקשבה ברשת) Sahar.org.il אירגון תמיכה המתמחה בין היתר בטיפול במצבי איום באובדנות.אפשר להכנס לצ'ט שלהם כל ערב מ-2100.החברה יכולה בנוסף,שעה שהיא מרגישה לחוצה ודואבת,להתקשר לער"ן (עזרה נפשית ראשונה) טל'1201 בכדי לשתף,לקבל תמיכה הבנה והתייחסות מיידית.

למעלה