שלום

טובה52

New member
שלום

הייתי מעונינת לקרוא מאמר על פיטורים.על צדדים שונים של פיטורים. נכנסתי לגוגל ולא מצאתי. בתודה

טובה52

New member
כונתי יותר מאמר פסיכולוגי

אולי את מכירה ספר על פיטורים?לא דיני עבודה.

nutmeg

New member
אז זה לא על פיטורים

אלא על משהו אחר. לכן את לא מוצאת. מאמרים פסיכולוגיים יהיו על תגובות לדחיה, לחוסר ביטחון כלכלי/עצמי, לאובדן, למשהו שקשור להגדרה עצמית, לחוסר אונים מול סמכות... שכולם יכולים להיות בעקבות פיטורין אבל לאו דווקא. מאמר פסיכולוגי יהיה לפי סוג התגובה לאירוע חיים משמעותי, ופיטורין הוא לא 'סוג תגובה'. פיטורין לכשעצמו אינו משהו "פסיכולוגי" אלא הליך בנאלי שגרתי ומוכר מעולם העבודה - הליך המעוגן בחוקים. קחי בקשבון אנשים מגיבים באופן שונה לדברים משמעותיים בחיים שלהם, כולל ההליך הזה שלאנשים מסויימים יכול להיות די טראומטי - בעוד שלאחרים הוא אפילו משהו רצוי (למשל כשמצד אחד רוצים לעזוב ומצד שני לא רוצים להתפטר ולאבד את האפשרות לקבל פיצויים כחוק). אם את רוצה מאמרים, תגידי על איזו תגובה אנושית את מדברת - ולתגובה הנ"ל תוכלי למצוא מאמרים פסיכולוגיים.

טובה52

New member
הכל ידוע וברור מראש שנים רבות

ומעבר לזה אני לא מעונינת להרחיב. אבל אין לדעתך ספר שמרחיב את אופקינו בכל מה שפרטת, הסיבות הגורמים התובנות הגשמה עצמית, חשיבה חיובית ולא עידן חדש. ספר שאפשר גם ללמוד ממנו?

nutmeg

New member
יש ספרים רבים שניתן ללמוד מהם

אבל אני לא יודעת מה כבר קראת, מה את מחשיבה "עידן חדש", לאילו תובנות כבר הגעת בעצמך. סתם להמליץ על ספר בלי לדעת באיזו נקודה את נמצאת יהיה לי קשה. כדי שספר יהיה "ספר שניתן ללמוד ממנו" צריך לדעת באיזו נקודה נמצא התלמיד. כשאני ממליצה על ספרים למטופלים שלי, אני מתאימה את הספר לעניינים שעולים ויכולת העבודה שלהם נכון לנקודה מסויימת בזמן. הרבה פעמים גם כשקוראים ספר, עוזר מאוד תהליך של תווך. חשוב אחרי שקוראים (או תוך כדי) קצת לדבר עליו כדי לקשור אותו באופן יותר מהודק לחיי הקורא ולהפוך אותו לרלוונטי. קורה הרבה פעמים שממליצים פה עם ספרים, אנשים קונים אותם, קוראים, ולא מצליחים להפכם לרלוונטיים מכל מיני סיבות. אולי אם תספרי פה מה כבר קראת ולמה חשבת שזה לא היה מספיק, לא התאים, היה יותר מדי 'עידן חדש' או מה לא אוכל לעזור לך.

טובה52

New member
ראיתי גם את עצמי בתקופות

שונות בחיים בין השיטין במאמרים. פתחתי לעצמי תחומי ענין שונים חוץ מעבודה בגיל מסוים הורדתי שעות בעבודה, משרה חלקית וכמובן יותר מאושרת.תמיד רציתי לעשות עוד תחום ענין עיקרי נוסף נכון להיום הכל בסדר.

בבקשה

על מאמרים בנושא אירועים כאלה (כמו פיטורים) אפשר להגיד "שלא תזדקקי". אבל -- אם תזדקקי, טוב לדעת שהם קיימים. זה קורה להרבה אנשים (קרה גם לי), ובקצת (או הרבה) מאמץ -- מוצאים בסוף אלטרנטיבה. בהצלחה.

למעלה