שלום

ilovemyself79

New member
שלום

אני בסערת רגשות ולא יודעת מה הטריגר שגרם לזה. אולי מיאוס מלסחוב אשמה אולי נמאס לי לברוח מעצמי . לפני כמה שנים פירקתי משפחה של מישהי שראתה בי חברה, לא רציתי לקחת בזה חלק(כפו עלי) אבל היה לי חלק פגעתי ערערתי אמון חטאתי ביוהרה בשפיטה. ומאז כל יום אני חיה את הרגשות הרעים האלה את התחושה שאני גרמתי למישהו רע, הבטן מתהפכת לי כל פעם במיוחד כשקורים לי דברים טובים. אני מרגישה שהגוף שלי הזדקן ב20 שנה מאז. בלי קשר לסיטואציה לא הייתי אשפית בלנהל את החיים שלי והיתי מומחית בלברוח ומה שעשיתי גרם לי עוד יותר לרצות להתנתק מהעולם. כל העקרונות שהאמנתי בהם הרגשתי שבגדו בי. היא אמרה שהיא רואה בי בתור הגורם העיקרי לפירוק משפחתה, שאני מקנאה בה, שהכיעור ממני והלאה ושהיא מצטערת על המילים הפוגעות אבל פגעתי בה יותר ואין חטא יותר גדול מפירוק משפחה. שהיא ראתה בי אחות והכאבתי לה במקום הכי קשה. אני שאמת היא מעלה בשבילי- איזה ערך כשהיא גורמת כאב לאדם אחר? כל ההצדקות האלה "רצית לטובת הילד" או "לא היתה לך ברירה" "כפו עלייך" "מבחינה מוסרית היית חייבת לעצמך" אפסיות. אני מאומנת אצל מאמנת אישית מקסימה שעוזרת לי בשאר התחומים אבל בתחום הזה זה כמו כוסות רוח למת. מעבר לכך שפגעתי בה פגעתי גם בעצמי, אני לא מסוגלת להיקשר לאנשים אני פראנואידית ומפחדת שמנסים להתנקם בי,השעות שינה והתזונה שלי מאוד לא יציבים וזה גורם לעליות וירידות חדות במצב רוח, זה בא על חשבון העבודה, הלימודים, הדימוי העצמי, קשרים, בא על חשבוני בא על חשבון שמחת החיים שלי. אני מרגישה לבד בזה ואני רוצה להתמודד ולא לברוח. לא להיות האדם החלש שהייתי, יכלתי להיות יותר אסרטיבית ולעמוד לצד חברה שלי(לשעבר), יכלתי פשוט לא לשתף , יכלתי לדבר אבל לא דיברתי היום אני יכולה להבין כמה הרסני יכול להיות חוסר מעשה. כמה "לא" ו"כן" הם מילים כ"כ משמעותיות. כמה מילים בכלל הם משמעותיות וחורצות גורל. ניסיתי לחשוב על דרכים שיעזרו לי לפתור את זה( מכתב שלא נשלח, רעיון שעלה ולא התממש עוד-התנדבות במרכז לנשים חד הוריות שנגמלות מסמים) אבל זה כ"כ יומרני לחשוב שמשהו ימחוק את זה.. יחד עם זאת גם פושעים מרצים את זמן המאסר שלהם כעבור זמן מסוים.. אז למה אני לא ריציתי בעיני? פשוט בא לי להגיד כוסאמק על הכל.

תלתלית3

New member
הי לך

בכאבך את מחפרת על מעשייך, גם לעונש יש גבולות של זמן אותו קוצב השופט לפושע. את עשית הכי טוב שידעת נכון לאותו רגע. באת מכוונה טובה אך התוצאות יצאו בניגוד לצפיתך. גם אדם שלוקח סמים כדי להרגיע כאב פיזי אינו מתכוון להתמכר. למדי לסלוח לעצמך בראש ובראשונה. אח"כ נסי גם להשיג סלחה מהאחר. כולנו חכמים לאחר מעשה. את העבר אי אפשר להחזיר אבל את ההוה ניתן לשנות. איני יודעת מה קרה בינך ובין חברתך אבל מי אמר שדבריה נכונים ? אולי היא מטילה עליך את מלוא האשמה כדי להסיר ממנה את האחריות ? הציגי את מה שקרה בפני אדם נטראלי וראי מה הוא אומר ומה הוא מציע. מעצמך אף פעם לא תוכלי לברוח. אנחנו עושים טעויות ומהן אנו לומדים שכן אנו בני אנוש. ראי בטעות שלך, אם היא אכן טעות מקום ללמידה וצמיחה ולא הלקאה עצמית. נראה כי למדת והפנת תובנות מהאירוע וזה יאמר לזכותך. הרבה אנשים לא היו חשים כמוך. את כבר במחצית הדרך. את אינך פושעת, את אדם שטעה. למדי לסלוח לעצמך ורק כך תשחררי עצמך מהאירוע. אינך תלויה באחרים או בסליחתם. בהצלחה והרבה אהבה טליה

יודה ב

New member
רגשי אשמה

שלום לך, ליבי עליך, זה מאוד קשה לסחוב משא כבד כזה של אשמה על הגב. יחד עם זאת אני מזמין אותך לדמיין לרגע כיצד יראו חייך ללא המשא הזה? אם את רוצה להיפטר מתחושת האשמה אני ממליץ לעבור תהליך NLP שיהיה מאוד אפקטיבי עבורך והוא גם מהיר.

Yin

New member
כוסאמק על הכל, כוס אמ אמ אמ אמק

זה מה שבא לך להגיד? אז תגידי. קחי לך זמן ותגידי כוסאמק על אחד ואחד מהדברים. ואז מה? אח"כ תראי מה בא לך לעשות. אני לא צריך לספר לך מה תחושת אשמה גורמת לגוף. את מרגישה זאת בעצמך יום יום. אני כן יכול לספר לך על התחושה הנפלאה של ההקלה הפיזית שמרגישים כשמרפים מתחושת האשמה או מנטירת הטינה. אני מזמין אותך לסלוח לעצמך ולאחרים. פשוט לומר בלב: אני סולחת לעצמי, אני סולחת לx. עדי

noazg

New member
תנסי צניעות

תנסי לחשוב שאת רק את. היא פרקה משפחה, היא עשתה את הבחירות שלה. לא את אחראית, הבנתי שהיה לך חלק, אבל את ההחלטה לא את החלטת. תזכירי לעצמך שלא את עשית, שלא את קבעת. אולי הצניעות שתזכיר לך שכוחך אז היה מוגבל לשנות, תיתן לך כוח להשאיר את האירוע ואת חלקך בו מאחורייך. נועז

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סערת רגשות

יקירה, נדמה לי שאת יודעת מה גורם לסערת הרגשות - תחושת האשמה כלפי החברה. אולי שווה לחזור ולבדוק מה היה בעבר, ומדוע את מרגישה כל כך גרוע. אם "רצית בטובת הילד", והיית "חייבת לעצמך מוסרית", מדוע את מרגישה אשמה? האם לא היית צריכה לרצות בטובת הילד, או לעשות מה שהרגשת מוסרית שעלייך לעשות? ואם לא היית עושה והיה נגרם נזק לילד (כפי שחששת שיקרה באותו רגע, גם אם שיפוטך היה מוטעה) - האם היית יכולה לחיות עם עצמך? את מספרת סיפור משני כיוונים. האם רצית לעשות את המעשה שעשית, או שכפו עלייך? האם הוא היה נכון בעינייך או שלא? מכאן יצמחו כיווני חשיבה שונים. האם את באמת הגורם לפירוק המשפחה שלה? זה כוח מאוד גדול בידיים של אדם אחד. האם באמת הכוח הזה היה בידייך? משהו שלא סיפרת לנו קרה באותה משפחה - הדבר קרה בלי קשר אלייך והוא הגורם לפירוק. זה שעשית מה שראית לנכון כדי לחשוף אותו אינו הגורם לבעיה - המצב עצמו הוא הבעיה. ספרי קצת יותר על הדברים שהיו ונוכל להיתייחס באופן ברור יותר.

שלום לאוהבת את עצמה

אומנם אני יועץ עסקי ולא מאמן אישי אבל יש לי קצת הבנה באנשים שרוצים לשנות הרגלים ודפוסי התנהגות , ומה שאני ממליץ לך לעשות כדי לשפר את מצבך הוא להתחיל לחשוב ולתכנן איך את רוצה לחיות את חייך לטווח הקצר וגם לטווח הארוך. אני לא יודע בדיוק מה טיב היחסים היום בינך לבין "החברה" שאת משפחתה פירקת ומה בדיוק קרה שם אבל אם המצב הוא שנכון להיום את כבר לא כ"כ בקשר איתה ואתן לא ממש חברות שנפגשות ומדברות ומבלות ביחד הייתי ממליץ לך לנסות ולנתק את הקשר מחברה זו ופשוט להמשיך הלאה בחייך. אם זה המצב תראי את כל מה שקרה בינכם כתקופה קשה בחייך שנגמרה ועכשיו את נכנסת לתקופה חדשה טובה יותר כשבתקופה החדשה המטרה שלך היא לממש את הדברים שתמיד רצית לעשות בידיעה שכל מה שקרה שייך לעבר ולא ישפיע על העתיד. ממליץ לך להאזין לשיר שלי תמיד עוזר להרים קצת את המורל http://www.youtube.com/watch?v=x7Qic1E-Dj4&feature=related

hidroash

New member
סליחה

ראשית ליבי איתך. כמה קשה להכיל תודעה. כאשר אתה יודע ובמיוחד כאשר אתה יודע כמה אתה יכול לגרום נזק במעשיך ובשיפוטיך אתה פשוט סובל. כי כאשר אתה מחליט עבור מישהו אתה שואב לתוכך את התוצאות שיקרו. אם אתה אדם רגיש כמו שאת רגישה זה קשה מנשוא. זו בדיוק התהליך שממנו אנחנו צריכים להשתחרר כאשר אנחנו גורמי ההחלטה. לכן אנחנו צריכים להיות מסוגלים לעמוד במשמעויות ההחלטות שלנו. במשך חיינו אנו מתבקשים ע"י חברינו ועוד הרבה לתת עצות. העצות שאנחנו נותנים אותם הם בד"כ העצות הכי טובות שהיינו נותנים לעצמנו באותה סיטואציה. רק שאז התוצאות צריכות ל"היסבל" ע"י מקבל העצה. ראשית הלקח לא לתת עצות לבקש מהאחר להחליט על חייו בעצמו. אנחנו רק מותרים לתת שיקוף של סיטואציות ולא יותר. אם את מאומנת לבטח את מכירה את הכלי של מבנה השלמות . סליחה הכרה והחלטה לביצוע. ראשית תכירי בטעות שביצעת (טעות במקרה הזה היא לא העצה הנבונה שנתת אלא החדירה וקביעת החיים של האחר ) .תסלחי לעצמך על היותך בן אדם כמו כולנו המשיאים עצות ותבטיחי שלא תפלי יותר בבור כזה. התהליך ברובו יתבצע אצלך .אינך צריכה לבקש את סליחתה של חברתך .כי יכול להיות שהיא לא תסלח. תנהלי שיחות מודעות עם חברים ,אל תמנעי מכך. תנהלי שיחות כמו שילדים מכינים שיעורי בית. להגיע מוכנים לשיחות ,לגעת בדילמות ,לשקף מצב אישי ולהיות יותר צנועה . המנעות ממגע רק מקבעת את ההרגשות הרעות שלך. המודעות שלך לכוחן של מילים,הביאו אותך למקום מעולה של צניעות והקשבה את כבר רואה מעבר למילים. זו תכונה שלוקח לאחרים הרבה זמן לסגל. את ב"כשלונך" יצרת לעצמך מודעות יפה. תמשיכי בתהליך האימון שלך. למרות שאני לא בדיוק מבין איך תהליך אימוני לא סייע לך בתקשורת שלך. בהערכת האומץ האישי שלך אשר

bridges

New member
אשמה ולקיחת אחריות

שלום רב לך, בשיטה שאני עובד בה, הדינמיקה של החיבור האנרגטי, הייתי אומר שיש לך כאן חיבור אנרגטי של אשמה עם אותה אישה שפירקת את משפחתה. חיבור אנרגטי של אשמה קשור לאנרגיה הבסיסית שלנו, אנרגיית האדמה. המצב במקרה הזה גרוע משום שמצד אחד יש את האשמה שנשלחת אלייך מאותה אישה ומצד שני יש את רגשות האשמה העצמאיים שלך שמחלישות אותך עוד יותר. החיבור הזה מזיק לשתיכן!!! גם את וגם החברה שלך לשעבר אינכן יכולות להתקדם בחיים משום שהחיבור הזה מושך אתכן למטה. זהו המצב וצר לי לומר שהפתרון לא נמצא בלברוח מהמציאות הזאת. תחושת אשמה תמיד, תמיד נגרמת מהתחמקות מלקיחת אחריות. גם את וגם אותה אישה מתחמקות מלקחת אחריות על חייכן. לגבי חברתך אין לך יכולת לשנות אותה באופן ישיר. הדבר היפה בשיטת החיבור האנרגטי היא שהיכולת שלך להפוך את האנרגיה משלילית לחיובית יכולה להשפיע לחיוב גם על החברה שלך. עכשיו, השאלה הראשונית הלא פשוטה היא "איך אני יכולה לקחת אחריות על העניין הזה?". ההתחלה בפתרון הוא להבחין בין מה שקרה באמת לבין הסיפור שנוצר מסביב למה שקרה. הסיפור נוצר על מנת לאפשר לך להתחמק מאחריות. בהצלחה, רונן

ilovemyself79

New member
שלום

תודה רבה על העונים, לקחתי כל תגובה לתשומת ליבי, התגובות מאוד מושקעות וזה נגע לליבי. היו בעיות בנישואים, המשפחה של הבעל לא קיבלה את האישה והמשפחה של הבעל הפעילה לחץ ע"מ שיפרדו. האישה היתה מתעסקת בסמים וכפי שבחרו להציג זאת היחידה שהיא שיתפה אותה בזה. המעשה נעשה. את האחריות שלי מילאתי והייתי חוזרת על זה שוב. מה השתנה? ההפנמה שאני אחראית על הנסיבות של חיי.

למעלה