שלום

חנהר

New member
רילוקיישן + משפחה לזמן קצוב לא מומלץ

ראשית, לבת זוגתו אין עבודה ואולי גם אין רישיון לעבוד כי הוא היחיד לו החברה דאגה לרישיון עבודה. הילדים לא מכירים את המנטליות ואת השפה וגם האישה לא וגם הבעל לא, המשמעות שנובעת מכך היא שליצור קשרים עם אנשים כשאתה יודע מראש שאתה שם לשנתיים גם כן מהווה בעיה. כך שכל המעבר לחו"ל לזמן קצוב יורגש כ"הממ..... כמה זמן נשאר לנו להיות כאן?" ו"האם שווה לי בכלל להתחיל ליצור קשרים כשבמילא אני עוזב עוד שנתיים...?!?" ו"האם שווה לי ללמוד את השפה?!?" ו"אולי פשוט ניקח את הכל כחוויה מרגשת". ואז אתה/את מוצא/ת את עצמך במצב של "וואו כל המשפחה שלי בארץ וכל החברים שלי בארץ והלוואי ויכולתי עכשיו לרדת לקפה השכונתי עם החבר/ה שלי ולהסתובב סתם ברחוב מבלי שאצטרך להתחיל לחפש חברות/ים חדשות/ים כי במילא אני עוזב/ת עוד שנתיים". אילו הוא היה לבד זה משנה את התמונה לחלוטין. אתה מבין למה אני מתכוונת? ומה כ"כ רע בכפר סבא, אני חושבת שזו אחלה עיר.

אני מבין אותך

אבל עדיין אני חושב שגם המשפחה כולה ובעיקר הילדים ירוויחו מהחוויה יותר. חוצמזה עבור בן הזוג שלא עובד זו הזדמנות לצאת משגרת העבודה ולנסות דברים אחרים. דווקא כי השהות היא מוגבלת בזמן ומוגדרת בתוכן שלה (עבודה מסויימת) היא מאפשרת אולי דווקא לנצל את הזמן בצורה טובה יותר. לוותר על חוויה כזו זה מאוד מוזר בעיניי והוויתור צריך להיות עבור סיבות רציניות מאוד. גם בשנתיים אפשר ליצור קשרים טובים וכו'. וכפר סבא זה לא עיר. אלא ערימה של דירות מסביב לקניון.

dudu 112

New member
חנהר את לוקחת את זה יותר קשה ממנו

אין צורך להיות כל כך כבד. גם אם הוא ישהה בהולנד חודשיים, אז יהיה בלי חברים ?? מי שחברותי יסתדר בכל מקום ותוך שבוע יהיה לו חברים חדשים. לא צריך, לא נכון ולא מתאים לקשר את זמן השהייה בצורך הבסיסי ליצור קשרים חברתיים.

היויו

New member
אישית - אני מוצא חברים מהר

וכך גם אשתי והילדים. אפילו בנסיעות עבודה של שבועיים מצאתי חברים
. גם אשתי והבנות (הקטן עוד קטן מדי) חברותיות מאוד ויש להן קליטה מהירה מאוד לשפות (גנטי), כך שלדעתי נוכל להסתדר שם יחסית מהר טוב מאוד.

אספרסו2

New member
כל החיים

הם זמן קצוב. כל מה שאמרת נכון אבל החיים הם דינאמיים,אנשים היום מחליפים מקום עבודה, מקום מגורים ועקב כך גם חברים,הרבה יותר מאשר מבעבר. מכירים הרבה אנשים חדשים
יש אנשים שמחפשים חוויות ואתגרים ויש כאלה שנאחזים ומקבלים ביטחון מהישן והמוכר.

חנהר

New member
אתם רוצים לומר לי

שמייד יצרתם קשרים טובים עם אנשים לכשהיגרתם לחו"ל וכשאני אומרת קשרים טובים אני מתכוונת לחברים באמת ולא מכרים, חברים שמכירים אותך באמת?

een ogenblik

New member
מה שרוצים להגיד לך

הוא מערכת השיקולים שלך אינה תקפה עבור כל האנושות, ואפילו לא עבור כל הישראלים המתכננים להגיע להולנד. לא כולם חושבים שיצירת מערכת חברתית למשך שנתיים זה עיקר עיקרי החיים המאושרים, שבלעדיהם חיי המשפחה שלהם עלולים לעלות על שרטון. לחלק מאלו שיש מערכת שיקולים אחרת, נראה שרילוקיישן לתקופה מוגבלת הוא מצב אידיאלי דווקא, ולא כל אלה חולקים ביניהם אותן סיבות לאידיאליזציה.

אספרסו2

New member
וזה גם

לא חד-צדדי,גם החברים יכולים לקום ולעזוב בגלל אילוצים שונים, הגרעין החזק של המשפחה והחברים נשאר,אצל רובנו,בארץ.

חברויות

אישית אני מרגיש שככל שמתבגרים קשה מאוד להכיר "חברים אמיתיים", בישראל או בהולנד או בכל מקום. יכול להיות שזו חוויה סובייקטיבית לגמרי אבל לא נראה לי שבני זוג עם ילדים יכולים ליצור חברויות אמת באותה צורה כמו שאת כותבת. או שאנחנו חושבים על חברויות מסוגים שונים.

אספרסו2

New member
אכן

הגיל גם משחק תפקיד, אך ככל שתצפין תתקשה יותר, וחברות אמת במילא נמדדת בפונקציה של זמן והתמודדות עם פאזות שונות בחיים.

ayala26

New member
דיי אני לא מאמינה

אני מסכימה איתך פעם שניה בשרשור אחד מה יהיה?

חנהר

New member
תראה

בעלי לדוגמא רכש חברים אמיתיים וטובים ב-16 שנה האחרונות בשלוש מדינות בהן התגורר ואת כולם הוא הכיר דרך העבודה שלו. האמת גם אני ב-12 שנה האחרונות הכרתי את חבריי הטובים בצבא או בעבודה וכיום אני בהולנד הרחק מחבריי ומשפחתי למרות שאני מתמידה לשמור עימם על קשר דרך הסקייפ, כרטיסי ברכה וטלפון מאמינה שאני אמצא חברים אמיתיים בהולנד. וכבר יש לי חברים חמודים מהמשרד וכיף לי שיש לי עוד משהו לעשות חוץ מלחזור מהעבודה הביתה כל יום, לרוטינה של חדר כושר, בילוי רק עם בן זוגי וכל מה שקשור אליו שכיום קשור גם אליי אבל אין הרגשה יותר טובה מכך שאני הצלחתי ליצור קשר חברתי עם אנשים. אבל כמובן שאני מדברת מנקודת מבטי ולא מנקודת מבט אחרת
. ,

היויו

New member
כל רילוקיישן מתחיל כזמן מוגבל

אחר כך דברים מתפתחים. אני מכיר אנשים שנמצאים ברילוקיישן בארה"ב כבר 11 שנה
. מצד שני - אני לא בטוח שאנחנו רוצים לעזוב את הארץ לתמיד, ורילוקיישן לשנתיים או שלוש (אני לא בטוח לכמה זמן זה עדיין) הוא תמיד דרך טובה לגלות אם אנחנו באמת רוצים לחיות בארץ אחרת ולחשוב תמיד על "שם".

למעלה