שלום.

SleepySh

New member
שלום.

אני לא בטוחה שזה המקום הנכון לשאולבו, אך בכל זאת אנסה. אני בת 23, בעלת אזרחות אמריקאתי, עם השכלה בסיסית. אני מאוד רוצה לעבור לארה"ב מכיוון שאינני מוצאת את מקומי כאן. הבעיה היא, שאין לי משפחה בחו"ל או מישהו שיהיה מוכן לעשות את השינוי איתי, ואני חוששת שלבד לא אוכל לעמוד בזה מבחינה נפשית. חשבתי על ללמוד שם, אבל הלימודים נורא יקרים ועדיף לי ללמוד בארץ, מצד שני הראש שלי כרגע לא נמצא בלימודים ונורא הייתי רוצה לעבור לפחות לשנה להתאפס קצת. בדקתי אפשרויות, אבל הרוב זה בהתנדבות וזה לא משהו שהייתי רוצה לעשות. יש לי קצת כסף, אבל זה לא מדאיג אותי, מכיוון שיש לי אזרחות ואוכל לעבוד שם. הבעיה העיקרית שלי, שאין לי עם מי. הייתי שמחה לקבל איזשהי הצעה או המלצה על אפשרות כלשהי. ניסתי לחפש מקומות עבודה בארץ ששולחים לשלוחות בחו"ל, אך לא כ"כ מצאתי. יום נעים, שרה.

tch111

New member
לדעתי!!

אינך זקוקה במצבך לגורם שלישי שיהווה משענת עבורך (שעלולה להתברר מאוחר יותר כמשענת קנה רצוץ), יש לך מעט כסף לדברייך, יש לך אזרחות אמריקאית, אלה הם שני דברים שאיתם את יכולה להסתדר לבד ללא עזרה, אז שנסי מותניים וקיפצי לבריכה. בהצלחה.

UKjewishboy

New member
לאיזו מדינה בארה"ב את רוצה לעבור?

שתפי קצת את החששות שלך בפורומים שקשורים למקום שאליו תרצי לעבור - וכמו שאמרו אם צריך אז בסוף קופצים למים ורואים איך הולך, זה קצת סיכון אבל מקסימום מקבלים לפחות תמונה איך זה נראה משם. לא הייתי קופץ סתם ככה לבד לחו"ל לומר לך את האמת אבל אפשר לנסות. אם אין לך משפחה שם זה קצת יכול להיות מתסכל אבל אפשר לנסות, אני לא יודע מה לומר... הנושא החברתי הוא לא נושא שפשוט לכולם - יש כאלו שתופסים אותו בצ'יק צ'ק ויש כאלה שממש צריכים משהו שיהיה איתם - אז אם את לא אחת שמתחברת בקלות לאחרים תנסי בעולם הוירטואלי (פורומים) לשאול ולדבר עם כאלו שגרים או גם עוברים לארה"ב ותראי אולי תמצאי שם משהו או משהי שיוכלו לבוא איתך וכו'.

לילית462

New member
תשובה קצת אחרת...

הי שרה, מהמעט שכתבת נשמע שאת פשוט לא יודעת מה את רוצה לעשות עם עצמך, בחיים שלך וכו' - טבעי לחלוטין לבחורה בת 23. בגלל שיש לך אזרחות אמריקאית יש לך אופציה שנראית לך קורצת - לעבור לארה"ב. אבל, אם תחשבי על זה באמת, לעבור לארה"ב או לכל מקום אחר לצורך הדיון, לא ישנה כלום באיך שאת מרגישה. התחושה ש"את לא מוצאת את מקומך" לא רק שלא תעלם, היא אפילו תגדל, כי שם - בארה"ב את תהיי זרה ועל כן תחושי תלושה עוד יותר. על כן, הייתי מציעה לך לחשוב בכיוון קצת אחר. לנסות אולי לעבור אבחון תעסוקתי, אולי תהליך טיפולי - לחשוב ולהחליט מה את רוצה מעצמך, מהחיים שלך וכו' - כשיהיה לך קצה חוט תוכלי לנסות לתפוס אותו, בישראל, בארה"ב או בכל מקום אחר. אחת הדרכים היא אולי לחפש עבודה מישראל שדורשת "בעלי אזרחות אמריקאית" - כך תסדירי את מקום העבודה מראש ותיכנסי לתוך מערכת תעסוקתי שתאפשר לך נחיתה קלה יותר בארה"ב. למשל ב"עגלות" אבל לא רק. היתרון של עבודה כזאת הוא גם שהיא במסגרת של אנשים שדומים לך בגיל וכנראה גם לא כל כך יודעים עדיין מה הם רוצים. הסוכנות היהודית שולחת צעירים להדרכה ויש עוד ועוד אופציות. מקווה שנתתי לך רעיונות שיעזרו לך, שיהיה לך בהצלחה!

למעלה