שלום

שלום

שלום לכולם. רציתי להתייעץ. עברתי ניתוח טבעת לפני כ 4 שנים.ואין שום שיפור מלבד 9 קילו. אני עוברת הרבה השפלות מצד המשפחה..כולם הצליחו ואת לא..את נכשלת הצטערת שעשיתי את זה. כל הזמן אני עם כאבים..פעם אנימצליחה לאכול סבבה יום אחר לא אין תזונה קבועה והטבעת פתוחה יחסית הכל תלוי בימים .אני מתחרפנתתתתתתתתתתתתתתת אני סטודנטית וזה מקשה עלי בלימודים ..יש ימים שאני לא מצליחה לשתות כלום יש ימים שכן יש ימים שאני מקיאה רוק יש ימים שלא הכל תלוי במצב הנפשי שלי ..הרגשי לא יכולה תמיד לשלוט עליו נמאס לי להיות ככה להיות שמנה מגעילה מרגישה שנכשלתי ולא רק זה..גם אחרי ניתוח נכשלתי..אבדה תקוותי לפעמים שהטבעת נפתחת אז נאי אוכלת כי אני מפחדת שאני לא אצליח לאכול למחרת אני חוזרת שהטבעת יחסית די פתוחה אבל אנימאוד לחוצה ורגישה וזה תקופת מבחנים ועוד יותר יש ביקורת מהמשפחה בגלל שניסיתי כביכול הכל נמאס לי מהכל ומעצמי בעיקר אולי להוציא את הטבעת ולקבל עוד פעם הכוונה של איש מקצוע דיאטטי למרות שניסייתי כל כך הרבה ולא הצלחתי להתמיד וניסיתי והתייאשתי נמאס לי לא מסתדרת עם זה .נכשלתי במקום שבו כולם הצליחו.

ואני גם לא מבינה

איך כולם אוכלים ארוחת בוקרררררררררררררררררר שהיא הכי חשובה הטבעת פתוחה יחיסת לא מצליחה לאכול בכלל בבוקר עד 6 5 בערב ועדיין לא מרזה אם אני לא אוכלת הרבה שעות יש לי כאבים חזקים גם לא אוכלת ולא מרזה או שאוכלת המון בבת אחתתתתתתת לפני הטבעת ירדתי אומנם ועליתי אח"כ הכל אבל ירדתי ואכלתי ארוחת בוקר נורמלית ואם אני פותחת עוד את הטבעת אז יש רעשים כאלה בבטן של קרקורי קיבה מה לעשותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת

אופירA

New member
מנהל
התמונה מורכבת, והפרטים הם החשובים

הם שקובעים את ההבדל בין הצלחה לכישלון. קודם כל, צריך להבין איזה כאבים יש לך וממה הם נובעים. מאוד סביר שהכאבים בזמן האכילה נובעים מכך שאת לא יודעת לאכול עם טבעת, ואינך אוכלת בשיטה ובסדר כפי שצריך לאכול עם טבעת, ולכן אינך מצליחה לאכול. כמו כן, מהם הכאבים הנגרמים לך כתוצאה מאי אכילה הרבה שעות. האם עשית בדיקה גסטרואנטרולוגית כדי לברר מהם הכאבים הללו? הם לא אמורים להיגרם מהטבעת. האם עשית שיקוף כדי לוודא שהטבעת במקום ומצבה תקין? דבר שני צריך להבין, אם הטבעת סגורה ואינך מסוגלת לאכול עד 17.00, למה לא רזית. מהם הרגלי האכילה שלך אחרי שהטבעת נפתחת. מה כמויות האוכל ומה סוג המאכלים. כמו כן צריך להבין את התרחיש לאורך 4 השנים, כדי לדעת מה קרה עם המשקל. אין שום היגיון להוציא את הטבעת. אין בכך שום תועלת. אם אינך רוצה טבעת, אפשר לפתוח אותה מבחוץ ולא צריך לחתוך ולהרדים כדי להוציא אותה. לשם מה להוציא אותה? לשם מה ניתוח ללא תועלת? כל עוד היא בפנים, יש לך סיכוי להשתמש בה בצורה נכונה ולהיעזר בה. ויש לך אופציה להשאיר אותה ריקה ובלי תועלת, אבל בלי צורך להסתכן סתם בניתוח להוציא אותה. מה שאני ממליצה לך זה פשוט להתקשר אלי ולדסקס את כל כל כל הפרטים שחסרים בתמונה שהבאת. ולראות איפה הקושי והבעיה שלך בדיוק, ואיך להתמודד איתה ולפתור אותה. טל' 03-5781855, אופירה (אפשר להשאיר הודעה עם מס' טלפון לחזרה). אני מייעצת בטלפון, על בסיס הרבה ניסיון שרכשתי פה מקריאת הרבה מאוד סיפורים של מטופלים. דבר נוסף שעולה מההודעה שלך, זה ההשפלה של המשפחה וההשפלה העצמית שלך, כהזדהות עם ההשפלה של המשפחה. ברור ששום טכניקה התנהגותית עם האוכל לא תועיל כאשר יש צורך נפשי להרס עצמי והשפלה עצמית, ושנאה עצמית. כי צורך נפשי כזה מביא לאכילת יתר על אפך ועל חמתך, והוא שמכשיל ביסוד הדברים את הירידה במשקל. אמנם לא קל לתקן בעיה כזו, אבל בטח שאי אפשר להתחיל לתקן בלי לעשות את הצעד הראשון. והצעד הראשון שלך, כאדם בוגר שעבר גיל 18, הוא להפסיק להזדהות עם ההשפלה והיחס של המשפחה, ולהפסיק לקרוא לעצמך בשמות המכוערים שהם קוראים לך - "נכשלתי איפה שכולם הצליחו", "אני שמנה מגעילה". כל עוד תקראי לעצמך בשמות הללו, את מקבעת את המציאות של הכישלון ובכך יוצרת אותו במו ידייך. כדי להוביל שינוי במצב שלך, את צריכה להסכים לשינוי, ולהסכים לקחת אחריות על שינוי, ולהבין ששינוי ייעשה על ידייך עם הכוחות שלך ולא ע"י אף אחד אחר (כמובן עם עזרה, ואולי העזרה הטלפונית שלי תועיל), ולכן עלייך לעשות הכל כדי להעצים את הכוחות שלך. והצעד הראשון לקחת אחריות הוא להסכים לא לוותר לנפש שרוצה שתאמיני שאת שמנה ומגעילה ולא יכולה לשנות את זה. שאת נכשלת במקום ש"כולם הצליחו" ולא יכולה לשנות את זה. תחליטי שאת יותר לא מסכימה לדקלם את הדקלום הזה, אלא מחליפה אותו באמירות בונות: אני ממשיכה לנסות בעקשנות, כי רק כך יש לי סיכוי להצליח. אני מתמודדת עם קושי גדול של השמנת יתר ובעיות רגשיות שמזינות אותה, ויש לי משימה גדולה וקשה לצלוח כדי להצליח לעבור את הגשר הארוך הזה. אבל אני נחושה להתמודד ולהצליח, גם אם זה יהיה ארוך בזמן. גם אם עד כה לא הגיע הזמן שלי להצליח.

תודה

תודה לך..אני פשוט מרגישה שהכל כבד עלי זה לא עניין של רחמים עצמיים ממש לא, אם היה לי כרגע מספיק כסף למאמן כושר אישיולמישהו שבאמת יקח אותי כפרוייקט ויתן לי כלים ראשוניים הייתי עושה זאת בכל אופן תודה לך על העצות אני אתקשר:)

למעלה